Primul accident serios al Uber cu o masina autonoma a fost fatal

Primul accident serios al Uber cu o masina autonoma a fost fatal

Salutare, natiune! Pana la urma, s-a intamplat. Si s-a intamplat in cel mai rau mod posibil. Un "self-driving" SUV de la Uber a accidentat mortal o femeie de 49 de ani, in orasul Tempe din statul american Arizona. Femeia traversa in afara vreunei treceri de pietoni, din cate se stie pana acum. Iar masina era, intr-adevar, in mod "autonom" la momentul accidentului, insa la volan se afla un asa numit test-driver. Un om care are rolul de a interveni in cazul in care este nevoie. Acum ar fi fost nevoie, desigur, dar e greu de spus daca un vehicul obisnuit, condus de om, n-ar fi facut acelasi accident. 

Conform politiei locale, masina, un Volvo XC90, rula cu o viteza de circa 65 de km/h, intr-o zona unde limita legala este 55 km/h.

CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi:

 

Intre timp, Uber a retras din teste toate masinile autonome aflate pe strazi in orase precum Arizona, Pittsburgh sau Toronto si au demarat propria ancheta. 

Conform ASIRT.org (Association For Save International Road Driving), in jur de 3.200 de oameni mor zilnic in accidente de masina. Asta inseamna circa 1,3 milioane de oameni pe an. Alti 30-40 de milioane raman cu traume fizice sau psihice, iar mai bine de jumatate din aceste accidente sunt suferite de adulti intre 14 si 44 de ani. Ce au in comun toate statisticile acestea? Prezenta oamenilor la volan. Accidentele sunt produse de noi.

Uber se afla in mijlocul primului scandal in care inteligenta artificiala este implicata (nu se stie inca daca si vinovata) intr-un accident mortal, deci ramane sa ne punem singuri intrebarile despre cum e mai bine pe sosele.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related