700 de antreprenori și premii de 100.000 de euro la Startarium PitchDay. NALU a câștigat trofeul celei de-a doua ediții

700 de antreprenori și premii de 100.000 de euro la Startarium PitchDay. NALU a câștigat trofeul celei de-a doua ediții

Cu ocazia celei de-a doua ediții Startarium PitchDay, 700 de persoane - antreprenori actuali sau în curs de devenire- au participat la sesiunile de prezentări și dezbateri, aproape 20.000 de persoane au urmărit transmisiunile live, iar 3 startup-uri au reușit să convingă juriul că merită premiile de 100.000 de euro acordate în competiția de pitch-uri.

Din 130 de înscrieri și 70 de semifinaliști, 10 startup-uri curajoase au ajuns pe scena finalei Startarium PitchDay, iar juriul a ales cei 3 câștigători:

NALU a câștigat locul 1 și premiul cel mare de 70.000 de euro - NALU este un brand 100% românesc lansat în iulie 2016, care produce lenjerie contemporană pe care o vinde în 8 țări, după doar 1 an. Toate piesele sunt produse local, la o fabrică din Cluj, iar accentul este pus pe calitatea materialului și pe design-ul minimalist. Sonia Micu, fondatoarea NALU, a declarat că va investi premiul în extinderea echipei și a producției.  

LifeBox s-a aflat pe locul 2 și a câștigat 20.000 de euro – LifeBox este un serviciu de food-delivery care ofera clienților mesele necesare unei zile întregi, autodefinit de fondatori ca o pledoarie pentru stil de viață sănătos. Au participat la competiție motivați de dorința de se extinde în alte 7 orașe, de a lansa meniul pentru copii și de a se putea implica în reciclarea cutiilor folosite.

Stația de Joacă, câștigătorul locului 3, a primit 10.000 de euro - Stația de Joacă a revenit după prima ediție de Startarium PitchDay, reușind de data aceasta să treacă de semifinale și să ajungă pe scena finalei. Stația de joacă este cea mai versatila piesa de mobilier pentru copii mici, putând să se transforme în câteva secunde și fără ajutorul oricărui fel de chei în turn de învățare, scaun înalt balansoar, scaun și masa, tabla de scris etc.

Premiul cel mare a fost înmânat de Cătălin Vasile, Head of Retail Sales Management ING România și de Oana Craioveanu, cofondator și CEO Impact Hub Bucharest.

 

 

Mă bucur că avem a doua ediție de Startarium PitchDay, care marchează și un an de Startarium.  Am facut progrese mari anul acesta, se vede și din calitatea și cantitatea afacerilor care s-au înscris în competiție, dar și din numărul de participanți și din numărul celor care participă pentru prima oară.

Este un eveniment valoros pentru întreaga comunitate de startup-uri din România și îi încurajează pe oamenii care, la acest moment, doar consideră să înceapă o afacere, chiar să o facă. Le arată că există o comunitate, un ecosistem care le pune la dispoziție mentori, instrumente, posibilități de finanțare, de validare a ideilor, astfel încât să pot să facă pasul într-un mediu mai sigur decat era înainte să existe Startarium.”, a declarat Cătălin Vasile, Head of Retail Sales Management ING România.

 

Ceilalți 7 finaliști care au trecut de preselecție și care merită să fie urmăriți și în perioada următoare, sunt:

-       ATLAS – o platformă de tip marketplace (aplicatie web, dar și mobile) pentru servicii de psihoterapie, parenting, coaching, dezvoltare personală, mindfulness și consiliere nutrițională

-          Bodyshape Transformation Centre - are misiunea de a ajuta oamenii implementeze un stil de viață sănătos, aducând ca noutate îmbinarea principiilor de fitness, dezvoltare personală și alimentație

-          CargoPlanning – o platformă online, colaborativă (de tipul SaaS) dedicată organizarii și planificării procesului de transport de marfă dezvoltat de fabrici și retaileri

-          Connected Medical Devices – îmbunătățește balanța libertate/siguranță pentru pacienții care suferă de boala Alzheimer prin dispozitive de asistență conectate prin IoT și servicii medicale profesionale

-          iOla - ofera o rețea de senzori și un serviciu la cheie ce se poate folosi în Agricultura Inteligentă, Smart City și Smart Home, putând fi integrată și cu orice serviciu telecom existent

-          Romanian Textile Design - Prima companie românească de design de pattern-uri și producție de materiale textile cu valoare adaugată mare

-          Ubikubi - Ubikubi reunește o colecție largă de obiecte create de designeri români, produse în România cu tehnologie proprie și, în principal, cu materiale locale.

 

Criteriile de care s-a ținut cont atât în semifinală, cât și în finală, includ: potențialul de creștere, problema pe care o adresează, competiția, piața pe care își desfășoară activitatea, experiența membrilor echipei, calitatea prezentarii. Lista membrilor juriului acestei finale si regulamentul competiției sunt disponibile aici.

 

„Startarium PitchDay este evenimentul de referință al platformei Startarium. Deși desfășurăm multe activități pe parcursul întregului an, această conferință și competiția de pitch-uri reprezintă cea mai complexă experiență offlline pe care o oferim antreprenorilor.  Startarium PitchDay este o experiență de învățare continuă, dovadă fiind și faptul că 3 dintre cei 10 finaliști care au urcat pe scenă au participat la competiție și anul trecut, însă atunci nu au reușit să treacă de semifinală.

Anul acesta, și-au însușit feedback-ul primit, au venit mai pregătiți și au ajuns în marea finală. Tuturor participanților din competiție le dorim mult succes și să continue să lupte pentru visurile lor! Noi le vom fi alături prin toate resursele de învățare, validare si finantare din Startarium”, a declarat Oana Craioveanu, cofondator și CEO Impact Hub Bucharest. 

 

Pe scena Startarium PitchDay au urcat, pe parcursul zilei, speakeri internaționali care au abordat teme precum inovația și soluții pentru succes în antreprenoriat. Costas Papaikonomou (cofondator Happen Innovation Agency), Ignacio Juliá Vilar (Chief Innovation Officer ING Group) și Steven D’Souza (Director Deeper Learning Ttd.) au adus o perspectivă globală asupra acestui mediu și au prezentat direcții de acțiune actuale și aplicabile. Costas Papaikonomou a susținut și un workshop dedicat antreprenorilor care sunt în etapa de a dezvolta o idee sau un prototip, despre etapele și importanța inovării, așa cum este ea folosită de marii jucători din piață.

Specialiști locali au participat la o dezbatere despre nevoile antreprenorilor la început de drum și despre modul de a obține resursele de care au nevoie, iar Startarium și EY România au dezvăluit și rezultate din Barometrul Startup-urilor din România, cercetarea realizată la nivel național pentru startup-uri de 0-3 ani.

 

Pe lângă competiția oficială de pitch-uri, a avut loc și una neoficială: participanții la eveniment, care au o idee antreprenorială creativă, au putut să o susțină într-un minut în cabina de #Unofficial Pitches la Startarium PitchDay pentru a câștiga 1000 de euro. 31 de persoane s-au înscris în concurs, urmând ca din videoclipurile înregistrate, organizatorii să selecteze cele mai bune 10 și să le supună votului public pe 12 decembrie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related