Trei zile până la Mozaic Jazz Festival

Trei zile până la Mozaic Jazz Festival

Începând de vineri, 10 noiembrie, și până duminică, 12 noiembrie, iubitorii de jazz se reîntâlnesc la cea de-a treia editie a Mozaic Jazz Festival. Un line-up de excepție, jam sessions seară de seară, o zonă de bar și lounge, afterparties și brunch-uri tradiționale promit să ofere o experiență unică publicului ce va lua parte la eveniment.

Festivalul va urma linia ce l-a consacrat – o serie de șase concerte, câte două pe seară, aducând în atenția publicului următorul program:

 

Vineri, 10 noiembrie 2017

Ora 19:00 Isfar Sarabski născut în Azerbaijan, a fost primul din țara sa care a adus acasă prestigiosul premiu câștigat în cadrul competiției de pian a Festivalului de la Montreux la doar 19 ani. În cadrul concertelor sale, piesele clasice se împletesc cu tango-uri Piazzola, standarde jazz și muzică pop. Isfar concertează singur sau cu orchestră, însă cele mai noi compoziții ale sale sunt realizate în stilul electro – jazz, pentru a reflecta anumite stări de spirit și gânduri intime ale artistului. 

 

Ora 20:30 Gilad Atzmon este născut în Israel, însă mare parte a vieții și-a petrecut-o în Marea Britanie, acolo unde și-a perfecționat stilul de jazz de-a lungul deceniilor. Gilad cântă la saxofon, clarinet și la diferite instrumente din lemn. Albumul său, „Exile”, a fost numit albumul jazz al anului de către BBC. A colaborat de-a lungul timpului cu artiști precum: Sinead O’Connor, Paul McCartney și Robbie Williams, iar ca artist solo a contribuit la albumul „The Endless River” lansat de Pink Floyd în 2014.

A fondat The Orient House Ensemble în 2000, alături de Chris Higginbottomon, Yaron Stavi și Frank Harrison. Trupa susține frecvent concerte în întreaga lumea și a produs 7 albume, cel mai recent fiind „The Spirit of Trane” lansat anul acesta. 

 

 

 

Sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Ora 19:00 Un proiect muzical inedit, Mn'JAM Experiment oferă un show multimedia, în care muzica se împletește cu artele vizuale, oferind un mediu interactiv pentru public și o experiență unică. Folosindu-se de diferite efecte vocale și improvizații, M nu este doar o cântăreață, ci devine practic un instrument care face parte din întreaga trupă, iar JAM este un maestru al improvizațiilor vizuale, pentru a crea un tot unitar la nivel vizual și muzical.  

 

Ora 21:00 Steve Coleman and Five Elements revine la Sibiu ca headliner al Mozaic Jazz Festival. Celebrul saxofonist va lansa în fața publicului român noul său album: Morphogenesis. Albumul este rezultatul fuziunii între cele două mari pasiuni ale artistului – boxul și jazzul, arta pugilistică fiind prima pasiune statornică din viața sa. Deși tema boxului în jazz nu e una nouă, Miles Davis închinând un album campionului la categoria grea Jack Johnson, abordarea e personală, tatăl său îndrumându-i pașii lui Steve spre sala de box. Legătura complexă între mișcările pugilistului și linia melodică translatează legătura filosofică pe care acesta a găsit-o între sport și muzică chiar și pentru un profan al ambelor.

  

Duminică, 12 noiembrie 2017

Ora 19:00 Arcuș Trio a fost înființată în anul 2015 de Alexandru Arcuș, împreună cu Marcel Moldovan și Adi Stoenescu. Trupa introduce în mod armonios elemente folclorice din muzica tradițională românească și balcanică în jazzul urban, însă se regăsesc și influențe de hip  hop, R&B, post-prog și prog-rock, construindu-și astfel un stil propriu de interpretare.

Albumul de debut, „Allotropy”, include 10 piese cu un sound inedit, care include o o paletă largă de stiluri. 

  

Ora 20:45 Olli Hirvonen este un chitarist finlandez care și-a creat propriul stil de interpretare prin modul în care trece prin diferite stiluri muzicale, de la jazz, la rock și sound-uri experimentale. În 2016, a câștigat competiția de chitară electrică de la festivalul Montreux Jazz, iar în 2011 a fost nominalizat ca artist al anului la festivalul Pori Jazz.

Alături de Nathan Ellman-Bell, Marty Kenney, Luke Marantz , Walter Smith III și Adam O’Farrill a lansat anul acesta albumul „New Helsinki”.  

  

O serie de evenimente conexe vor completa experiența Mozaic din acest an, după cum urmează:

Mozaic Jazz Festival împreuna cu Eat Local au realizat un parteneriat cu scopul de a oferi participanților accesul la o experiență culinară cu produse din regiunea Sibiului.

Eat Local este o initiativa locala initiată de Iuliana Maria Labo si Cristian Valentin Cismaru (cunoscuți și pentru evenimentele culinare ale Asociației My Transylvania: Transilvania Gastronomică - Transilvanian Brunch) care promovează micii producători locali și consumul produselor gastronomice cât mai aproape de locul de producție.

Mozaic – Eat Local este modul prin care am ales, unindu-ne forțele într-o inițiativa privată, să promovăm patrimoniul local și să venim în întâmpinarea titulaturii de Regiune Gastronomică Europeană pe care Sibiul o va deține în 2019, pe de o parte, și de a le oferi participanților ocazia unor experiențe gastronomice și culturale inedite, pe de altă parte.

Zona de bar și jam session din incinta Redal Expo, spațiul de desfășurare al festivalului, va găzdui un bufet de unde participanții pot consuma din selecția de produse locale îngrijită de Eat Local. Producătorii locali sunt membri Slow Food și/sau Biocoop Sibiu, iar produsele vor fi însoțite de băuturi de proveniență locală, ca de exemplu berea artizanală 1717, vin și țuică de la producători locali certificați.

Pe lângă experiența culinară de la Redal Expo, vor fi organizate și brunch-uri în diferite zone pitorești din apropierea Sibiului.

Sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 11.30, se va organiza un brunch în localitatea Cristian, la 9 km de Sibiu, cu tematica „Slănină și ceapă”, care va include diferite preparate reci, un fel principal, desert și băuturi nealcoolice, toate de proveniență locală. Acest brunch își propune reinterpretarea unor rețete tradiționale săsești din zona de sud a Transilvaniei. Brunch-ul va avea loc în curtea bisericii fortificate din Cristian sau în șura casei parohiale, în cazul în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile. Pe lângă faptul că este o experiență culinară deosebită, brunch-ul le permite participanților să afle mai multe detalii despre istoria localității și vor avea ocazia să viziteze biserica, turnul slăninii și turnul clopotniței.

Duminică, 12 noiembrie, de la ora 11.30, va avea loc un brunch organizat în cartierul Gușterița, la 3 km de Sibiu. Evenimentul se va desfășura în curtea bisericii fortificate de pe strada Podului sau la școala săsească, în funcție de condițiile meteorologice. Brunch-ul cu tematica „Flavours and Sounds of Transylvania”, va avea un meniu vegetarian, ce va include preparate și băuturi de proveniență locală. Participanții la brunch vor avea ocazia să asiste și la un concert de canto în biserică, cu melodii interpretate în română, engleză, germană și latină. Amatorii de drumeții vor putea face o mică plimbare pe Dealul Gușteriței.

Persoanele care doresc să participe la brunch-uri se pot înscrie pe eat-local.ro. Taxa de participare este de 75 lei/persoană/brunch.

 

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturală a Sibiului, reunind deopotrivă artiști consacrați, de renume, precum și trupe și artiști noi, care vin cu elemente inedite în show-urile live pe care le oferă. La edițiile anterioare, în cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman and Five Elements, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

 

Mozaic Jazz Festival se va desfășura la Redal Expo, cel mai mare spațiu privat de evenimente și expoziții din Sibiu. Spațiul de desfășurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 300 de locuri, zona pentru jam sessions, bar și spațiu de lounge.

 

Biletele pot fi achiziționate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Mozaic Jazz Festival este cofinanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Sibiu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Frank Group

Frank Group este un grup de agentii independente, care ofera servicii integrate si complete de comunicare. Din Grupul Frank fac parte companiile Frank (ATL, BTL, digital), Oxygen (PR), MSPS Marketing and... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related