[Hai #NETLIBERARE la content video] Ce fac un copy si-un CS inainte sa schimbe prefixul? Se inscriu la Young FIBRA, desigur

[Hai #NETLIBERARE la content video] Ce fac un copy si-un CS inainte sa schimbe prefixul? Se inscriu la Young FIBRA, desigur

Ana Rinderu si Adina Popescu lucreaza la Heist Industries. Ana e copy cu experienta de 3 ani, Adina e CS cu pricepere la Photoshop, Illustrator si DJ-ing. Chiar daca n-au inca 30 de ani, au avut timp sa castige cateva premii la Effie si la Webstock. Dar era cazul si de-un premiu la o competitie de creatie. Si, cum este ultimul an in care li se mai aplica atributul “tanar creativ sub 30 de ani”, Ana si Adina s-au apucat de brieful Telekom. 

Din punctul lor de vedere, pentru targetul 15-20, adevarata libertate pe net se afla in invatarea autodidacta, lucru esential pentru o personalitate de adolescent, aflata in plina definire. De aici a plecat prima lucrare inscrisa: "Digitalopedia", un manual alternativ de pe net, la care au adaugat si o declinare mai fun a celor 30 de GB de #VIDEOLIBERARE - "Giga Party", un app prin care toti cei prezenti la petrecere pot contribui la playlist. 

Dar ce sa mai vorbim atat? Ia puneti mana si cititi ce-am vorbit cu ele, dar si ce-au inscris tot restul participantilor, dupa care votati tot ce va place pana maine, 29 octombrie.

 

Despre Ana si Adina

Amandoua facem cate ceva la Heist Industries. Ana e copywriter aici de 3 ani, dupa ce a mai trecut si pe la Papaya Advertising si Momentum. Adina e teoretic CS, insa se pricepe si la Photoshop, Illustrator si DJ-ing si se ocupa de artists booking la TIFF. Fiecare dintre noi are niste premii la activ, primite in cadrul Effie, Webstock, etc.

 

Decizia de a inscrie

Totul a inceput cu “tinere creativ cu varsta sub 30 de ani”. Si cu realizarea ca la anul formula asta de adresare nu o sa ni se mai aplice. Apoi, stiam campania Telekom, ne-a placut brieful si ne-a placut premiul. Asa ca de ce nu? La anul, cand trec si de very very late 20s, vreau sa stiu ca am bifat cel putin un Young FIBRA. 

 

Abordarea briefului

Din start, am vrut sa gasim o idee cu un meaning mai larg prin care sa comunicam cei 30 GB de net. Ne-am gandit la target si la felul in care netul ii poate ajuta sa se dezvolte. Da, e si despre stories, memes, snapchat si distractie. Insa ei sunt si intr-un punct al vietii in care isi cauta un sens si o directie. E momentul in care isi pun intrebarea: cine sunt eu? Cine vreau sa fiu? Ce voi face in viitor? La ce sunt bun?

Sa poti sa inveti lucruri care te ajuta sa te definesti cu adevarat e o forma de libertate. Poate chiar una dintre cele mai importante. Insa scoala de la noi iti da informatie bruta, de tocit, din ce in ce mai putin relevanta pentru o generatie si o perioada atat de dinamica. Si pe deasupra, se mai discuta si introducerea Manualului Unic in scoli.

Asa am ajuns la Manualul Alternativ de Net. Pentru mine, principala problema a sistemului nostru de invatamant e faptul ca materia predata nu e conectata la realitate si la prezent. Asa ca ne-am gandit sa o conectam noi. La net, prin net, printr-un tool fun care leaga content video relevant cu materia predata in scoli.

Daca am avut o abordare mai serioasa in prima idee inscrisa, in cea de-a doua am ales sa facem o demonstratie mai light-hearted a celor 30 GB. Cu Giga Party, am vrut sa le oferim tinerilor prima experienta muzicala in care ei devin DJ la party (sau la festival), avand posibilitatea sa dea play content-ului muzical din lista lor de YouTube, live. Ca sa nu mai existe discutii, rugaminti de dedicatii si regrete ca “nu am putut sa imi ascult melodia preferata”. Sa fie liber la ce muzica vrei tu, cand vrei tu.

 

Asteptari de la competitie

Cred ca cea mai tare chestie e ca ai sansa sa primesti o evaluare de la un juriu international. Deci principalul beneficiu ar fi fix asta: satisfactia pe care o ai atunci cand scenariul din capul tau (ala in care niste oameni relevanti in domeniu iti citesc ideea si zic “da, e tare”) nu e doar in capul tau.

 

Catre public si juriu

Noi credem ca am fost pe brief si credem ca e o idee care se potriveste platformei actuale de comunicare Telekom. Pe langa asta, e un tool la care ne-ar fi placut sa am acces atunci cand eram la scoala si rupeam in doua caietele la dictare. Daca ideea noastra ajunge sa fie notata de juriul international, ar mai fi de mentionat importanta pe care un tool educational de genul asta ar putea sa o aiba in Romania.

Cred ca avem un sistem prost gandit, care impiedica cu adevarat orice tanar cu potential sa “creasca”. Am citit tot felul de interviuri in care olimpicii romani marturiseau ca invata de pe net. Pentru toti acestia si pentru toti tinerii din target, netul e singura si cea mai libera alternativa catre evolutie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

Dosare editoriale

Campanii

Oameni

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related