Inc-o dată: Mihnea Gheor-ghi-ță, nu Gheorghiu. E drept, cei doi au niște lucruri în comun - copywritingul și Publicis-ul -, dar hai să nu-i mai confundăm.
Acum vorbim cu Mihnea junior, iar despre el am aflat c-a terminat liceul în Ploiești și după a fugit în UK să învețe publicitate și media. Niște content și edituri pentru Suite101.com și BrooklynBound.com, un an de account management la Lemonads Advertising, câteva luni de social media management la Papaya și alte câteva la Sector 7 sunt ceea ce a urmat după studii. În prezent este copywriter cu 2 ani vechime în Publicis.
Pe lângă expunerea și reacțiile de „da mă, ești nebun? Merge la fix!" pe care le așteaptă de la competiția Young FIBRA, Mihnea are în plan să facă ceva și cu vocea, nu doar cu scrisul: voice acting și poate o povestire a vieții lui Morgan Freeman. Îi urăm succes, așa cum le urăm tuturor participanților competiției Telekom. Până aflăm shortlistul care merge către juriul FIBRA #2, să vă asigurați că nu le-ați lăsat lucrările nevotate. Aveți timp până pe 29 octombrie.
Despre Mihnea
Hello :) backgroundul meu momentan e o ilustrație făcută de art directorul meu, un mash-up între Vadim Tudor și Calea Lactee. Studiile le-am făcut în Britania, unde am terminat Advertising & Media la Coventry University. Experiențele profesionale au fost variate, dar aproape de fiecare dată au implicat publicitatea și ceaiul negru cu lapte.
Activități? Where to begin – abia m-am mutat în București, deci n-o să-ți răspund cu „citesc cărți bune, merg în Control și joc baschet", ci cu „livrări de mobilă, rezolvat cu gazele și netul, mulțumit cerului că nu mai fac naveta".
În continuare, publicitate. Niște voice acting on the side, când timpul permite. Până la vreun Cannes Grand Prix aș vrea mai degrabă să-i narez viața lui Morgan Freeman.
Decizia de a înscrie și abordarea briefului
Am mai participat cu foarte multe voturi pentru colegii care au înscris. E prima oară când servesc pentru mine. Mi s-a părut un brief mișto, destul de deschis, și mi-a dat șansa să înscriu o idee care avea nevoie de contextul ideal.
Cum ziceam și mai sus, era o idee care gravita prin materia cenușie de mai mult timp, însă n-avea o finalitate. Venea, mai uitam de ea, iar venea...
Inspirația mi-a venit undeva în Uber, în drum spre cinema. Apoi am uitat tot, ca de obicei – dar mi-am amintit a doua zi :) no big brainstorming, doar eu cu mine căutând soluția optimă.
Așteptări de la competiție
Am așteptarea să fie jurizată ideea, nu voturile. Pentru că n-am fost niciodată genul care să ceară voturi unei armate de oameni, nici n-am înscris așa des. Vreau doar să se uite cineva peste ce am scris și să zică „da mă, ești nebun? Merge la fix!"
Cât despre beneficii, vorbim despre exposure. Colegii de breaslă care citesc asta vor înțelege și se vor amuza, dar când te cheamă și Mihnea, și Gheorghiță, se vor face mici confuzii :)
Către public și juriu
Dacă m-ați pune să vorbesc cu publicul, probabil cele mai convingătoare vorbe ar fi „Salut, ăăă... Eu sunt Mihnea... Ăăăăă, da... și cum ziceam, ăăăăăă... votați?"
Juriului le-aș transmite să se hidrateze corespunzător și să citească relaxați, atât ce văd la mine cât și la colegii de competiție. Brieful a fost deschis, mie mi-a făcut plăcere să-i dau reply, sper să ridic niște sprâncene și să iasă bine pentru toată lumea.