Plictiseala l-a lovit inca din anul intai de facultate. Nu prea rezona cu ce i se preda la Administrarea Afacerilor dar, cu toate astea, a mers tot inainte. Descoperind ca nu prea ii e la-ndemana vorbitul in public, sa lucreze in vanzari parea a fi o metoda buna pentru a scapa de teama. Si a facut asta, timp de 7 luni.
Asta e o parte din povestea lui Alexandru Stan, pana-n punctul in care s-a decis ca publicitatea e calea pe care vrea s-o urmeze. Destinatia exacta: departamentul de strategie digitala. Doua internshipuri mai tarziu - la Leo Burnett si ScreenNative - primeste postul de junior digital strategist in cadrul Webstyler, unde se afla si in prezent.
Nu stiu cum sa va spun, dar tocmai v-am dat un exemplu de tanar care a inscris in competitia Young FIBRA. Doua lucrari chiar. Si ideea e ca si voi mai aveti timp, pana pe 15 octombrie sa ne aratati cat de bine puteti declina creativ 30 GB de #VIDEOLIBERARE Telekom. Deci daca aveti pana-n 30 de ani, pana duminica asta la 23.59, brieful ramane deschis pentru rezolvare.
Despre Alexandru
Ca majoritatea, unde toti suntem impinsi sa urmam orbeste niste studii superioare, am ajuns la Administrarea Afacerilor la Universitate. Incepusem sa ma plictisesc inca din anul I. Nu reuseam sa ma focusez asupra materiilor, caci le consideram invechite si rudimentare.
Am decis ca trebuie sa imi inving o frica mai veche legata de vorbitul in public, asa ca am lucrat 7 luni in vanzari; dupa, orientandu-ma sa mai urc o treapta, mi-am indreptat atentia catre publicitate, care m-a ajutat sa trag mai multe concluzii despre ce vreau sa obtin in viata.
Vreau sa-i alatur lui "Greu" superlativul absolut "Foarte", pentru a descrie parcursul meu de a intra in industrie. Dar stiam deja ca, pe strategie, usa nu ti se deschide asa usor. Si le multumesc pe aceasta cale celor care au facut-o, incepand cu internshipul de la Leo Burnett, ScreenNative si Webstyler, unde ma aflu acum in pozitia de Junior Digital Strategist. In momentul de fata ma simt in locul potrivit inconjurat de oamenii potriviti.
Cat despre proiectele personale, momentan lucrez la un ceva care presupune crearea de content dedicat oamenilor din industrie. Pana atunci, TBA.
Abordarea briefului
Am plecat de la un gand clar: sa inteleg oamenii din target cat mai mult. Am incercat sa observ cat mai in detaliu, cum ar fi, de exemplu - la ce alte campanii reactioneaza - si sa inteleg exact cum o fac si de ce.
Eu vad lucrurile asa: in online ai acces la mai multe tipuri de analize si studii, in offline vezi persoana din analize si incerci sa iti conturezi tipurile de consumatori pe care ii ai - unul este mai grabit, poate da fast forward clipului, unul poate pune pauza, altul cu siguranta da inapoi la vreo faza.
Din punctul meu de vedere, dintre cele doua lucrari pe care le-am inscris, cred ca a doua ar avea cele mai multe sanse sa fie implementata.
Catre juriu
Poate am privit superficial intelegerea adolescentilor, chinuindu-ne sa le oferim prea mult din “exact ce vor". Ei vor sa se implice si sa isi aleaga lucrurile dar si brandurile, din universul lor. Sunt de parere ca n-ar trebui sa le mai le trantim in fata acest “sunteti diferiti si cu siguranta vreti asta”.