Apel deschis pentru CAPITOL: POEM

Apel deschis pentru CAPITOL: POEM

Save or Cancel caută să reîncarce memoria colectivă cu noi instanțe din viața ansamblului de monumente CAPITOL și știm că voi puteți face mult mai mult!

Scopul concursului de idei este sensibilizarea scriitorilor consacrați și nepublicați, și persoanelor creative în general, re-activarea memoriei colective și promovarea prin literatură a patrimoniului național, cu aplicație pe ansamblul de monumente istorice Cinema / Teatru de vară CAPITOL.

Obiectivul concursului este investigarea conceptului de identitate culturală printr-un concurs literar pentru poeți, pentru promovarea ansamblului de monumente, luând în considerare istoria, contextul și potențialul acestuia, în viitor.

Cele 2 clădiri se încadrează în Lista Monumentelor Istorice astfel:

  • Ansamblul de arhitectură “Bd. Elisabeta”, B-II-a-B-18672, între I.C. Brătianu și Bd. Schitu Măgureanu, sector 3, 5, sf. sec. XIX – prima jum. sec. XX;
  • Grădina Cinema CAPITOL, B-II-m-B-19202, Str. Mille Constantin 13, sector 1, înc. sec. XX;
  • Cinema CAPITOL, B-II-m-B-18683, Bd. Elisabeta 36, sector 5, sf. sec. XIX – înc. sec. XX.

 

INSPIRAȚIE / Istoric și perspective pentru viitor

Ce?

Un poem inspirat din istoria și viitorul Cinema / Teatrul de vară CAPITOL.

 

PREMIU

– se acordă 3 premii în bani, în valoare netă de 1.800 lei, distribuite astfel: locul 1 – 800 lei net; locul 2 – 600 lei net; locul 3 – 400 lei net.

– promovare în cadrul activităților proiectului

 

Fișiere necesare

  • o scurtă biografie
  • un poem - fișier txt, doc, docx. rtf, max. 2500 de caractere, cu spații.

OPȚIONAL: propunerile pot fi însoțite de imagini relevante, asigurându-se că răspund întocmai legilor privind drepturile de autor și proprietate intelectuală. În acest caz, imaginile vor fi trimise ca link către o arhivă online.

 

Termen limită: înscrie toate propunerile până pe 28 Septembrie 2017.

Poemele câștigătoare vor fi alese prin vot online deschis publicului, între 30 Septembrie și 6 Octombrie, pe feeder.ro

 

Criteriile de evaluare recomandate publicului sunt:

  • relevanță pentru tema apelului
  • creativitate

 

Câștigătorii vor fi anunțați online, în data de 7 Octombrie, pe feeder.ro/capitol.

 

Acest proiect cultural este co-finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

 

Campania este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din programul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Organizator: Save or Cancel

Parteneri: AFCN, ArCub, PMB, CNDB, Teatrul Mic, Cinema Marconi, RADEF, Carol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ

Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro,  anyplace.ro, Art7, Arte și meserii

Design: Acme Industries

Foto: VJ VLC, Alex Iacob

Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related