Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, ajunge în Brașov. Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor expoziția va putea fi vizitată între 11 și 24 septembrie iar intrarea va fi liberă.
După avanpremiera de la București, din cadrul Romanian Design Week, și expoziția de la Cluj, VIITORUL ÎN 3D PRINTING vine la Brașov pentru a prezenta publicului larg aplicațiile creative și practice ale acestei tehnologii aflată în plină expansiune.
Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate și modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia. Printre zeci de exponate regăsim poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017.
Oferind atât o privire către viitor dar și către trecut, expoziția își propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potențialului revoluționar pe care această tehnologie îl are, și să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România.
Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziția include proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Veți regăsi și seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice și întelegerea construcțiilor geometrice.
Proiectul încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.
În completarea expoziției, în datele de 20 și 21 septembrie între orele 18.30 și 21.30, va avea loc un workshop GRATUIT de proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ține la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 și va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere și imprimante 3D.
Pe parcursul celor 2 zile, participanții vor fi implicați intr-o serie de exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.
Cursul se adresează în special incepătorilor, dar și tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat. Pentru cei care nu îl au, programul este disponibil online.
Evenimentul este organizat de Asociația SCIENTIFICA, în parteneriat cu Science Museum of London. Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Informații despre vizitare:
Acces LIBER
Unde ne găsiți: Muzeul Casa Mureșenilor, Piaţa Sfatului nr. 25, Brașov
Program de vizitare: luni - duminică între orele 10 și 17.
Sponsori: Coresi Shopping Resort, Imoteca.ro.
Parteneri: Massey University, Tanya Marriot, Shiro Studio, Lix Pen, ALT Brașov, Brasov3D, 3D Printing Arena, 3D DOT, Centrul Camis, Centrul PreMInV, IDZ Arhitectura, Printing 3D București, FABLAB, Cluj Cowork, iMAKE 3D, Modulab, Nanolab, Assamblage, Gadgetway, Selfie, Cinetic, 3D Proto Solutions, 3D Printare Scanare, Quib, We Mesh Up, Symme 3D, Blab, Robofun.ro, Inaco, Control Printing Prototyping 3D, Formwerk, Unda technologies.
Parteneri culturali: Science Museum of London, Administrația Fondului Cultural Național, Muzeul Casa Mureșenilor
Parteneri media: CinemaOne, Antena1 Brașov, Digi24, Rat Brașov, 24 Fun Brașov, Fundația Comunitară Brașov, Numitor, Transilvania 365, Iubesc Brașovul, BizBrașov, Eclectic Narativ, Superland, Artburg, Buceginfo, Veioza Arte, IQads, SMARK, România Pozitivă, Feeder, Igloo, The Institute, Think Outside the Box, Zeppelin.