Unii dintre noi nu prea am fost in tabere cand eram mici, asa ca aproape orice excursie din asta ni se pare acum foarte misto pentru copiii de azi. Acum o vreme, taberele nu aveau teme, hashtaguri sau promisiuni ca vei veni de acolo mai bun sau mai destept. De exemplu, tabara de la Bucsoaia din judetul Suceava se numea "Tabara Bucsoaia din judetul Suceava" si singura fagaduiala a organizatorior era ca te vor hrani si adaposti. Atat.
Astazi, organizatorii de tabere vin cu nise care mai de care mai interesante. Tabere de programare, de fotbal, de crosetat, de aerosoli.
Iar in judetul Bihor, de exemplu, clubul CS Tengo Salonta a incercat sa faca o treaba buna cu organizarea unei tabere de futnet. N-a fost nevoie de niciun copy stralucit ca sa vina cu numele asta, pentru ca aici e vorba de un sport adevarat, cu traditie, federatii si o gramada de jucatori profesionisti. Futnetul exista. E un soi de fotbal-tenis, un sport nu tocmai usor, care a aparut in urma cu un secol, prin vechea Cehoslovacie.
Mai mult, Salonta a castigat anul acesta Cupa Mondiala a cluburilor la futnet, deci se poate spune ca sunt foarte buni, indreptatiti sa se dea profesori cu oricine le cauta serviciile. Deci, oamenii nu voiau decat sa faca un ban cinstit cu tabara asta. Saracii au fost nevoiti sa puna in paranteza ce inseamna futnetul asta, ca sa nu-i caute politia pe acasa
Dar, bineinteles, pusul futnetului intr-un afis destinat copiilor a creat senzatie si panica printre parintii mai slabi de inger. Am intervenit pentru ca asa se face cand tu stii, iar altii nu: futnetul e ok, oameni bunii. Dati-va copiii la futnet!