Mersul piticului, pagina 35

Mersul piticului, pagina 35

La 13-14 ani, cand erai intrebat la ce ai teza a doua zi, iar tu raspundeai ”la sport”, se numea ca faci o gluma. Proasta, de adolescent plictisit, dar era o gluma. In felul asta, ii mai trimiteai la plimbare pe parintii enervanti. Intre timp, se pare ca se va introduce manualul de "Educatie fizica si sport". Ca una e educatia fizica, alta e sportul. Nu va simtiti prost, multi fac confuzia asta, punand egal intre ele. Deci elevii de azi nu vor mai putea face glumita asta cu teza la sport decat cu jumatate de gura. Ca cine stie, poate chiar li se va cere sa scoata o foaie de hartie intr-una din zilele astea. 

Ministrul Pop, expertul actual in ceea ce au nevoie copiii, spune ca nu se pune problema de lucrari de control sau alte chestii de genul asta, dar ca un manual va fi foarte util. Nu stii cum sa faci mersul piticului? Pagina 35, Gigele, ce dracului, nimic nu ai invatat! Alergatul este o problema? E primul capitol, Gabriela, vezi acolo: stangul, apoi dreptul.

Pe vremea mea, trei sferturi din fetele din clasa se nimereau in perioada aia a lunii la fiecare ora de sport. Nu stiu cum naiba. Iar jumatatea mai albinoasa a baietilor era scutita regulamentar de medic. Uneori, jucam fotbal 2 contra 2 pe tot terenul, era foarte trist. Asta ne mai trebuia, sa facem orele de sport si mai geeky decat sunt.

In plus, vom avea, asa cum era de asteptat, si un manual de dirigentie. Va fi super tare, pentru ca mai mult inseamna mai bine, va poate confirma oricine! Ok, si cum orice idee creata a guvernului roman ajunge repede la urechile Facebookului roman, glumele, grimasele si feedbackul au iesit la suprafata ca delfinii in Marea Rosie. 

Adi Munteanu, de exemplu, face propriul exercitiu de imaginatie. 

 

Emilia Sercan se panicheaza un pic si cere atentie, ca astia iar ne fraieresc. 

 

Aici il avem pe domnul Cosmin Prelipceanu. Foarte vorbaret pe Facebook, dumnealui isi exprima dezgustul fata ce acest demers reprobabil. Ii poate spune cineva lui Cosmin ce s-a intamplat cu decenta? N-avea cum s-o inghtita pagina de facebook a Digi24, asta-i clar, deci cineva a rapit-o sigur si o tine prizoniera

 

Daca e sa fie la sport, de ce sa nu fie si in alte... zone?

 

Si asta e o idee de idee buna.

 

Dar iata ca, incet-incet, incep sa apara si numele celor care se vor ocupa de aceste manuale. Ca doar nu le gandeste guvernul, ca saracul guvern abia gandeste pentru el, darmite sa-l pui a se puna in locul unor elevi de-a cincea. Nu, deci avem firme, edituri, oameni destepti care stiu cu ce se mananca acest sport. Ei vor face manualele. 

De exemplu, jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au stat de vorba cu unul dintre participantii la licitatiile pentru manuale. Daca n-aveti chef sa cititi tot articolul de acolo, haideti ca va zicem noi aici, pe scurt, despre ce e vorba.

Dorin Stoican este director de scoala si dintotdeauna si-a dorit sa faca un manual pentru ora de sport. El insusi este fost mare fotbalist in divizia B, intrebati-i pe copii. Si cum sportul trebuie predat, explicat si sadit in sufletul elevilor, Dorin incearca sa fie un exemplu. Asa ca zilnic vine la scoala alergand, intrebati-i pe copii. 

Iata descrierea manualului sau, ca sa nu scoatem naibii ceva din context:

Am incercat sa-l facem atragator. Am conceput si doua personaje, Laur si Laura, care sa-l conduca pe copilul de clasa a 5-a prin lumea sportului. Laur este o minge, jumatate de baschet, jumatate de fotbal. Are lauri in cap, prin asta incurajam si interdisciplinaritatea, trimiterea catre istorie, catre olimpism. Laura este un personaj feminin care, in loc de rochita, are pene de fluturas de badminton. 

Baieteii se joaca cu mingea, fetele cu fluturasul in forma de Barbie, olimpismul este castigat. Dar nici macar domnul Stoica, care are zeci de ani de experienta la catedra, nu este foarte optimist. Ce spune el despre frecventa cu care aceste manuale vor fi luate la scoala de catre elevi?

O sa fie aduse de maximum doua ori! Ce, credeti ca la matematica citesc toti copiii manualul? Va zic eu, il citesc 20-30%! Daca elevii vor citi in proportie de 10-20% manualul de sport, eu sunt multumit. O vor face cei cu adevarat interesati de subiect! 

Deci daca dumnealui e multumit, si noi suntem multumiti. Cum facem sa ajutam si noi la realizarea proiectului maret numit "mai multe manuale in scoli"? A, stati asa, ca deja platim impozite.

 

Sursa foto cover (stanga): gsp.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related