Il mai stiti pe Spoof? Ei bine, aflati despre el ca este bine-mersi, va transmite salutarile lui cordiale. S-a mai ingrasat, lumea inca tine la el, iar like-uri primeste in continuare. Sunt mai bine de 2 ani de cand am scris despre el. Iar astazi, arhitectul si artistul care i-a dat viata, Razvan Dumitru, vine inspre noi cu o noua poveste. De asta data, una despre un studio creativ.
Impreuna cu Vlad Osiac, arhitect si el, Razvan a pornit Overdose Studio in noiembrie anul trecut. Au fost contactati de catre echipa DeFilm pentru un serial de animatie la scurt timp de la lansarea businessului, iar acesta s-a numit "Periodic". Este inca cel mai complex proiect la care cei doi au lucrat pana in prezent.
Clientii Overdose Studio sunt destul de diferiti. Azi poate sa le bata la usa un birou de arhitectura, maine sa-si faca loc in inboxul lor un mail de la o agentie de publicitate, iar in weekend, sa-i sune o casa de productie. Aceasta varietate se datoreaza faptului ca oferta insasi este bogata in serviciile de vizualizare pe care le contine. Iar dintre ele, vizualizarile de arhitectura si design-ul de produs le aduc cele mai frumoase castiguri.
Sa aflam mai multe despre cum merge treaba intr-un studio creativ care-si aduce cel mai usor clientii prin networkingul clasic.
2015, Spoof, prezentul
S-au schimbat foarte multe de atunci, dar proiectul Spoof a ramas in continuare unul foarte drag, la care lucram cu placere oricand avem ocazia. Povestea urmeaza sa se materializeze intr-o serie de animatii dragute.
Avem de asemenea in plan sa lansam si un roman ilustrat axat pe aventurile personajului in lumi paralele. Despre mine pot spune ca m-am dedicat in mare parte dezvoltarii studioului si in paralel proiectelor artistice.
Inceputul Overdose Studio
Planuiam infiintarea unui studio creativ de ceva vreme si in sfarsit in octombrie 2016 planurile s-au concretizat in infiintarea Overdose. La scurt timp dupa lanseare, am fost contactati de casa de productie DeFilm pentru productia show-lui educativ animat "Periodic".
Nucleul echipei este format din Razvan Dumitru si Vlad Osiac. Suntem amandoi arhitecti si am inceput sa colaboraram inca din 2015 in domeniul designului si al arhitecturii, pe parcurs descoperind o pasiune comuna, animatia.
Am fost implicati in proiecte de vizualizare (atat 2D cat si 3D) cu mult timp inainte de infiintarea studioului, dar primul proiect realizat oficial sub umbrela Overdose a fost unul de vizualizare arhitecturala in care accentul s-a pus pe fotorealism si atmosfera.
Avand o experienta vasta in domeniul vizualizarilor arhitecturale, nu putem spune ca a fost un proiect care ne-a ridicat foarte multe provocari, "it was just another day at the office".
Datorita faptului ca oferim o gama foarte larga de servicii de vizualizare, domeniile din care provin clienti sunt foarte variate, de la birouri de arhitectura pana la agentii de publicitate si case de productie.
Serviciile oferite
Cred ca vizualizarile de arhitectura si design-ul de produs au fost cele mai lucrative servicii de pana acum. Cu toate astea, animatiile nu sunt cu mult in urma, mai ales ca nu sunt foarte multe studiouri in Romania care sa ofere acest tip de servicii.
Acestea devin tot mai cautate in ultimul timp si este posibil sa creasca numarul proiectelor din acest domeniu. Momentan suntem in procesul de extindere al studioului pentru a putea face fata numarului de proiecte in care urmeaza sa ne implicam.
Proiectul de animatie "Periodic" a fost cel mai complex, fiind un show episodic, nu ne-a tesat doar abilitatile creative ci si cele organizatorice (project management, workflow optimization).
Cu toate astea, a fost un proiect prin care ne-a crescut notorietatea dar si increderea ca putem sustinem proiecte de aceasta scara.
Promo
Promovarea, nefiind punctul nostru forte, a fost facuta pana acum de clientii nostri din trecut care ne-au recomandat pentru noi proiecte. Am experimentat putin si cu promovarea in mediul online, dar am observat ca tot networking-ul clasic functioneaza cel mai bine pentru noi.
Legat de nume. Ne-am uitat si ne uitam in continuare la atat de multe desene animate si jucam atat de multe jocuri video in timpul liber, incat am simtit ca daca ne-am apuca si de productia lor ar fi supradoza. Am descoperit treptat ca Supradoza nu este un nume foarte bun de studio, asa ca am optat pentru varianta in engleza.
De-aici incolo
Urmeaza iures/haos! Pregatim un podcast animat numit "Izbicaz" si suntem in cautarea unui nou spatiu creativ care sa ne permita o extindere in viitorul apropiat. Prima mare investitie pe care urmeaza sa o facem este un aspirator, apoi workstation-uri pentru noii membri ai echipei.