A doua ediție iCEE.health are loc pe 16 iunie, în cadrul festivalului iCEE.fest, și aduce la Bucuresti specialişti dintre cei mai cunoscuţi pe plan mondial care vor demonstra cum tehnologia digitală transformă cel mai important aspect al vieţii noastre: sănătatea.
Sănătatea digitală (eHealth) este o piaţă relativ nouă, dar cu o evoluție extraordinară din 2010, depăşind an după an aşteptările ca investiţii şi inovație.
Primul trimestru din 2017 înregistrează investiţii de 2,5 miliarde USD, cu 25% mai mult decât în aceeași perioadă din 2016 și cu 200% mai mult decât totul anul 2010, conform Startup Health.
La iCEE.health 2017 vor fi prezentate soluţii și dispozitive pentru fitness şi wellness, dar și multe destinate domeniului clinic.
Nu vor lipsi nici prezentări despre impactul comunităților online sau despre avansurile extraordinare în domeniul sănătății ale tipăririi 3D, realitate virtuală și augmentată sau blockchain.
Mai important pentru Romania, care așteaptă o serie de legi și îmbunătățiri în sănătate, o temă importantă anul acesta este reinventarea sistemelor de sănătate prin tehnologii digitală.
“Mulți speakeri vor prezenta soluții implementate astăzi în Statele Unite, Europa sau Asia. Sănătatea digitală este considerată nu doar o modalitate de a îmbunătăți acest domeniu, dar și un motor de dezvoltare economică”, explică Lorena Macnaughtan, director al evenimentului.
O sesiune paralelă VIP va fi dedicată unei dezbateri pe tema oportunităților pe care digitalul le oferă sănătății în România.
În 2016, evenimentul a reunit peste 300 de delegați, 26 de speakeri din 8 țări și a avut un ecou semnificativ. Pe scenă a fost prezentată și inovație locală, fapt apreciat și de parteneri internaționali ca Medtech Engine.
Anul acesta, alături de Medtech Engine si eHealth Romania, evenimentul are și alți parteneri media internaționali precum Innovate Medtec, Health 2.0, eHealth Hub, Giant Health Event, Houston și Innovation Labs.
În premieră, un workshop destinat startupurilor în sănătate digitală este oferit de eHealth Hub, unde, alături de alte șapte startupuri din Europa, au fost selectate și trei românești – TremDix, Psytera și ART Dynasty.
Evenimentul este deschis tuturor și este primul de acest fel din România, alăturându-se curentului Everyone Included™, promovat de Stanford Medicine X. Denise Silber, pionier eHealth, decorată în Franța cu Legiunea de Onoare, va fi unul dintre speakeri.
Astfel, iCEE.health se adresează deopotrivă guvernanților, managerilor de spitale, doctorilor, pacienţilor, antreprenorilor, cercetătorilor, celor din industria farma, designerilor, inginerilor sau celor interesați de cum pot folosi tehnologia pentru a fi mai sănătoși.
Doctor, decan asociat al Școlii Medicale Bart (Londra, Marea Britanie), dar și antrepreneur, Shafi Ahmed este primul chirurg care a transmis live prima intervenție chirurgicală în realitatea virtuală în 2014. Fiind pasionat de cum tehnologia digitală poate revoluționa sănătatea, a fondat Virtual Medics și Medical Realities, startupuri dedicate educației medicale. App-ul Medical Realities este deja disponibil pentru Android, în curând și pentru Gear VR, Daydream și iOS.
Trei studenți români, Iulian-Razvan Mateșică, Cristian Alexandrescu și Flavia Oprea au convins anul trecut juriul Microsoft Imagine Cup că dispozitivul lor dedicat doctorilor ORL merită premiul cel mare. Flavia va prezenta soluția fantastică și evoluția ENTy la un an de la această recunoaștere.
Până în prezent, la iCEE.health sunt confirmați speakeri din Marea Britanie, Franța, Statele Unite ale Americii, Germania, Cehia, Olanda, Canada și România, printre aceștia: Eugene Borukhovich (Bayer) – inteligența artificială în sănătate, astăzi; Nick Adkins (#pinksocks) – empatie și telemedicine; Cristina de Juan (Innovate Medtec) – schimbarea include educația medicală; Raluca Badea (Tremdix) – soluții digitale pentru diagnosticare în neurologie; Casper Smeets (Rockstart) – despre cum un sistem de sănătate se poate schimba doar cu toți participanții; Simona Retea – dincolo de magia, cazul copiilor cu nevoi de îngrijire paliativă; Călin Brandabur – tipărirea 3D în sănătate; Aline Noizet (Health 2.0) – digitalul schimbă sistemele de sănătate în Europa sau Thomas Mershon (CBD Global) – ce pot învața pacienții și doctorii despre marijuana medicinală de la comunitățile online.