Suntem in prima zi a Cupei Marketerilor la Gatit, avem dovada chiar aici, dar ne intalnim si cu voi printre dish-uri ca sa mai cunoastem o echipa care ne va vizita foarte curand. E vorba de patru Undercooks with better looks, de la World Class Romania, care au ales sa puna in valoare la aceasta editie ingredientul iaurt. Si chiar ii asteptam nerabdatori (nu de alta, dar mancam de toate si ceva proaspat cu iaurt ar merge la fix). Pana una-alta, daca nu v-ati urnit impreuna spre Eden, nu e prea tarziu. Suntem aici toata ziua, inconjurati de bucatari.
Ansamblu culinar '17. Referinte
Alexandru Dinu: Suntem colegi din diverse cluburi ale World Class Romania. Eu am invatat sa gatesc privind-o pe mama. Imi placea foarte mult sa gatesc cand ramaneam singur acasa, pentru ca aveam multa libertate in alegerea ingredientelor.
Oana Padure: 3 baieti talentati si plini de energie si inspiratie, apoi subsemnata :) Am invatat sa gatesc cu mama prin telefon, acum vreo 10 ani, cand eu insumi am devenit o mamica fericita care dorea sa-i ofere puiului ei experiente culienare dintre cele mai diverse, mai gustoase si mai sanatoase.
Marius Georgescu: Cand eram mic, mergeam la fabrici de paine si cumparam aluat de pizza dupa care incercam sa fac diverse retetea acasa. Ulterior, am invatat in perioada facultatii, cand locuiam singur si trebuia sa ma gospodaresc. Am inceput sa ma implic in gatit mai serios abia dupa ce am inceput sa merg la sala.
Andrei Padureanu: Stiu sa gatesc, in principal, din familie. Retetele de baza romanesti le-am invatat la tara. Apoi am descoperit ca imi place si am inceput sa urmaresc si emisiuni TV de gen.
Niciunul din noi nu avem experienta profesionala in domeniu dar suntem mari amatori de mancare sanatoasa si gustoasa. Alte variante au mai fost: Muscle Cookers, Cook&Lift, World Class Chefs.
La blatul de bucatari
Oana Padure: Marius se va ocupa cu brio de produs – CLAR. Alex, Andrei si cu mine ii vom oferi tot suportul – Andrei pe partea de plating, Alex pe preparare, iar eu voi avea avea grija ca toata echipa sa functioneze perfect (sa nu se loveasca prea mult orgoliile) :)
Ce reteta pregatiti?
Alexandru Dinu: Reteta aleasa de noi te pregateste pentru o vara calduroasa. E un preparat usor care pune in valoare una din cele mai cunoscute legume ale sezonului, vanata. Nu stiu daca am dat vreo lovitura cu ea, insa papilele celor putini care au incercat preparatul au votat-o ca un preparat intrigant si interesant.
Oana Padure: Vinete delicioase cu influente orientale. O reteta pe care nu am testat-o insa a carei poze, ingrediente si descriere m-au convins :)
De zi cu zi: gatitul ca obligatie sau placere?
Alexandru Dinu: Cel mai des gatesc din placere, pentru ca imi place sa experimentez si sa imbunatatesc o reteta de fiecare data cand am ocazia. Plus ca este un mod de a ma relaxa
Oana Padure: Gatitul din placere. Imi place sa-i surprind pe cei dragi cu retete si gusturi noi, reinventate, imbunatatite si adaptate preferintelor lor.
Marius Georgescu: Cel mai des ma aflu pe partea cu placerea. Este o terapie de multe ori. Imi pun muzica cand gatesc, cant si dansez prin bucatarie. De multe ori se intampla seara dupa ce inchei activitatiile zilnice, insa e o activitate care ma consuma placut. Gatitul de obligatie intervine atunci cand tii un plan alimentar sau nu mai vrei sa dai banii pe mancarea din oras, care uneori lasa de dorit sau nu se nimereste pe gustul propriu. Diferenta dintre cele doua este ca atunci cand gatesti din placere preparatul e mai bun :)
Andrei Padureanu: In mod detasat, gatitul din placere.
Recuzita extra-culinara
Alexandru Dinu: De multe ori imi place sa gatesc in liniste, avand in vedere ca lucrez intr-un mediu in care muzica este la ordinea zilei :) Licorile pe care le folosesc si la dish-uri sunt berea si vinul.
Oana Padure: Smartphone, boxe, vin, bere, palinca …dupa caz :)
Marius Georgescu: Licorile mentionate, pe care uneori le gust inainte de a le folosi la preparate.
Andrei Padureanu: Muzica trebuie sa aiba legatura cu ce gatesc. Cand vreau sa fac un plating deosebit de detaliat, imi trebuie muzica lenta. Daca fac ceva rapid de subzistenta, orice fel de muzica :)
Runda foc. Safety net-ul din bucatarie
Alexandru Dinu: Supa de linte.
Marius Georgescu: Supa costaricana cu oua posate.
Andrei Padureanu: Lasagna.
Oana Padure: Sarmalute, ciorbe si tot ce e traditional si exersat cu mama prin telefon + paste.
Un experiment care a iesit ce trebuie
Alexandru Dinu: Hummus.
Marius Georgescu: Tocanita de rapane.
Oana Padure: Biftec Tartar.
Un dish neimblanzit
Marius Georgescu: Hummus.
Andrei Padureanu: Sos tartar.
Oana Padure: Deserturi.
Ceva ce n-ati gati niciodata
Alexandru Dinu: Orice de oaie (nu suport mirosul).
Marius Georgescu: Deep fried stuff – incerc sa nu cufund totul in ulei :)
Andrei Padureanu: Orice legat de peste, fructe de mare etc.
Bucatar de renume intr-un univers alternativ. Genre culinar?
Alexandru Dinu: Cu siguranta as alege bucataria italiana. Imi plac foarte mult pastele, pizza etc).
Oana Padure: Bucataria italiana si/sau greceasca.
Marius Georgescu: Mi ar placea cea mediteraneeana (greceasca sau italiana).
Andrei Padureanu: Bucataria mexicana. Este o bucatarie destul de versatila, cu o paleta de condimente destul de variata. Dar nimeni nu le poate nega dreptul de a-si revendica originarul porumb, care mie imi place foarte mult.
Cate-o vorba pentru competitori si juriu
Alexandru Dinu: Va provocam si la sport :)
Oana Padure: Pentru participanti, succes la bucatarit! Juratilor: dupa competitie va asteptam in sala la un antrenament personal, sa fie fair!