[Cu marcom-ul in bucate] Chefii la cuvinte sunt, de fapt, chefe; si ne gatesc pe baza de avocado

[Cu marcom-ul in bucate] Chefii la cuvinte sunt, de fapt, chefe; si ne gatesc pe baza de avocado

Ce ne pregatesc? Spun ele in gluma: un fonfleu, dar cu substanta (in principal, cu avocado). Dish-ul precis il vom afla - in doar 2 zile! - la Cupa Marketerilor la Gatit by Lidl cele 6 chefe din cadrul Antena Group: fonfleul lor e pe baza de avocado.

Alina Sin (Senior PR), Anca Nicoleanu, Ioana Dinica (Internal Communications Executive), Diana Zamfirescu (PR Director), Cristina Jura (Head of Marketing) si Alina Birman (Brand Manager) fac, intre altele, marketing si comunicare pentru emisiunea "Chefi la cutite".

In cele ce urmeaza, ne povestesc care e faza cu gatitul pentru ele: mai mult de placere in prezent, chiar daca la primele incursiuni a fost mai de nevoie. Gatesc - si raw, si clasic - deserturi, tarte, quiche-uri, au bifat si-un Boeuf bourguignon a la Julia Child, dar se pricep si la mai traditionalele piftii si droburi. Cu ce tip de recuzita le place sa-si asorteze sesiunile de gatit, mai jos.

 

Ansamblu culinar 2017. Referinte

Alina Sin: Am invatat de la bunicile mele. Primele mele experiente au legatura cu coca in care imi infigeam mainile, fie ca bunica facea cozonac, taitei sau paine. Am o slabiciune pentru aluaturi. In copilarie – dar si acum – una dintre marile bucurii era sa mananc taitei cruzi :)

Anca Nicoleanu: Am invatat sa gatesc tarziu, de una singura, atunci cand am plecat de la mama de acasa. Nu stiam sa fac decat oua ochiuri si cartofi prajiti, dar am avut dorinta si disponibilitate. Am invatat mai rasfoind o carte de bucate, mai intrebandu-le la telefon pe mama si mamaie ce, cat si cum sa pun in cratita sau in tava. In timp, a inceput sa-mi placa. 

Ioana Dinica: Am invatat singura, odata cu plecarea la master in Olanda – intai de nevoie si apoi de placere. Mi-a placut de mica sa stau in bucatarie, cred ca e camera preferata din casa. Cand bunica facea prajituri, eram mereu cea care ‘curata’ castroanele de crema. Tarziu am inceput sa cumpar Good Food si alte carti de gatit, dar tot pe net ma uit de cele mai multe ori.

Diana Zamfirescu: In copilarie/adolescenta faceam galuste cu prune, prajitura cu visine etc., acum fac maxim… piata. E doar o perioada provizorie, sper sa imi repar cat mai curand cuptorul!

Cristina Jura: As vrea sa pot spune ca am invatat sa gatesc de la mama mea, care face cea mai buna mancare din lume…dar nu ar fi adevarat. Nu pot spune decat ca-mi doresc sa gatesc la fel de gustos ca ea. Cu adevarat am invatat sa gatesc de pe Facebook si Pinterest, pentru ca ma cuceresc retetele aparent simple si prezentate atat de frumos pe Tastemade sau Proper Tasty  si asta m-a facut sa vreau sa le pregatesc si eu.

Alina Birman: Am inceput sa gatesc abia dupa ce am avut un copil. Mai intai lucruri timide si usor de facut, apoi din ce in ce mai divers pentru ca am prins cu totii gustul mancarurilor facute in casa. Masterul mi l-am dat anul trecut de Paste cand am invatat de la buna mea colega de birou, Cami, cum se face cel mai bun drob din Univers.

 

Repartitia muncilor

Alina Sin: Nu avem ierarhii, muncim cot la cot, fiecare face ce apuca mai repede. Important e sa terminam platingul. :)

Anca Nicoleanu: Aici hotarasc fetele. Eu am zis ca ma pun la dispozitia lor :))

Ioana Dinica: Vedem la fata locului – cred ca stim mai bine cine e in charge cu voia buna, cine cu pozele :P

Diana Zamfirescu: Eu sunt clar cu partea de prezentare.

Cristina Jura:   Prevad ca rolul meu va fi legat de curatenia la locul faptei :)

Alina Birman: Toata lumea gateste, dar nimeni nu manaca. Asa ca eu ma voi ocupa de mancat.  Si atat de bine imi va iesi incat toata lumea va lesina de pofta :)

 

Numele echipei

Alina Sin: Chefi la cuvinte – inspirat, desigur, de show-ul culinar pentru care facem campanii de marketing si PR, „Chefi la cutite”.

Anca Nicoleanu: Pai daca nu noi, atunci cine? :)

Ioana Dinica: Am facut un brainstorming cu baietii din creatie si pentru ca nu au vrut sa iasa in fata sa isi etaleze talentele culinare, au venit cu propuneri de nume.

Cristina Jura: Am lasat colegii specialisti din creatie sa ne spuna cum ne-ar vedea intr-o competitie de cooking. Am fost un client hotarat si am ales numele doar din a 3-a incercare.

Alina Birman:  Toata lumea din echipa noastra a fost implicata in promovarea showului Chefi la cutite de la Antena 1 si de aici a mai fost doar un pas. Daca noi coacem idei si le punem pe hartie, nu putem fi decat Chef-ele cuvintelor.

Am mai avut si variantele CEA1 (ceaun) sau TEAM SHOWFRAN - Show, spice and everything nice.

 

Ce reteta pregatiti?

Alina Sin: Un fonfleu. Am zis ca daca nu ne iese, macar sa va luam ochii. :)

Cristina Jura: O reteta recomandata de Chefi, ne pregatim serios.

 

De zi cu zi: gatitul ca obligatie vs. ca placere

Alina Sin: Ambele. Obligatie cand imi dau seama ca nu am ce manca de la cantina corporatista din Pipera si trebuie sa-mi pregatesc ceva acasa. Placere cand am chef sa gatesc pentru prieteni sau sa fac poze de food pentru blogul meu.

Anca Nicoleanu: Eu gatesc din placere. Bine, uneori, si din necesitate. Dar nu ma deranjeaza absolut deloc, pentru ca imi place sa stau in bucatarie. Ma relaxeaza. A, si la final, imi place sa spal si maldarul de vase. O fac si atunci cind merg in vizita la prieteni. Da, stiu, sunt o ciudata :)

Ioana Dinica: Doar gatitul de placere – altfel e o corvoada si nu iese nimic cum imi doresc. Gatesc de obicei in week end, cand am timp suficient de pierdut sau de experimentat.

 Diana Zamfirescu: Ca placere.

Cristina Jura: Doar de FUN  :)

Alina Birman: Amandoua. Partea fun este cand gatim toti 3 acasa cate ceva, de obicei briose, paine, pizza sau clatite. Apoi jucam Rock Paper Scissors ca sa vedem cine curata bucataria :))  

 

Recuzita extra-culinara 

Alina Sin: Vin si muzica de pe Kasetophono. Si aparatul foto. Si telefonul mobil, ca daca intampin dificultati ii sun pe Scarlatescu sau Dumitrescu sa ma lamureasca.  

Anca Nicoleanu: Intotdeauna gatesc cu muzica si cu un pahar de ceva alaturi. De obicei, Dean Martin sau Gica Petrescu se aud din boxe, in functie de dispozitie sau genul de mancare; si alaturi am intotdeauna un pahar de vin rosu sec, de coniac ori de spumant alb foarte, foarte rece :)

Ioana Dinica:  Laptopul cu un playlist pe YouTube in functie de stare, un pahar de vin rosu sau rose, uneori televizorul lasat pe un post de muzica, asistenti – telefonul cu reteta sau vreo carte sau revista de gatit. 

Diana Zamfirescu: Un pahar de vin. Pentru pofta de mancare. Gatesti mai bine cand ti-e foame.

Cristina Jura: Tableta cu vreun serial in fundal si telefonul pentru a urmari reteta.

 Alina Birman: Muzica si un pahar de prosecco. Sau doua :)

 

Runda foc. Safety net-ul din bucatarie

Alina Sin: Quiche-uri, paste, humus.
Anca Nicoleanu: Boeuf bourguignon, dupa reteta Juliei Child. Sarmale, ca la mamaie acasa. Sau paste cu rosii, busuioc, usturoi si parmezan. Sa iti zic si un desert? Tarta Tatin cu mere. Sau Brownie :)
Ioana Dinica: Dorada la cuptor, piure de cartofi, paste quatro formaggi.
Diana Zamfirescu: Paste cu somon.
Cristina Jura: Omleta de albus la cuptor.
Alina Birman: Scrambled eggs cu unt, supa cu galusti, salata de boeuf, piftie de curcan, drob, clatite.

 

Un experiment care a iesit ce trebuie

Alina Sin: Tort raw vegan de morcovi. Mai, super bun!
Anca Nicoleanu: Iti zic un desert, tiramisu. Dar si pulpele de pui cu usturoi, otet balsamic si menta verde :)
Ioana Dinica: Placinta cu branza si stafide si sarmale gatite in Finlanda, fara toate ingredientele de care aveam nevoie:P
Diana Zamfirescu: Ciorba!
Cristina Jura: Un mousse de ciocolata facut din avocado.
Alina Birman: Drob.

 

Un dish neimblanzit

Alina Sin: Nu prea ma bag la de-astea, ca sa traiesc cu impresia ca-mi ies toate bine :)
Anca Nicoleanu: De obicei, daca nu imi iese ceva din prima sau din a doua, nu insist :D
Ioana Dinica: Cozonac – inca nu i-am descoperit tainele – dar merita sa mai incerc doar ca sa simt apoi aroma in casa.
Diana Zamfirescu: Pana acum am avut noroc. E adevarat, nu m-am aruncat la nimic complicat.
Cristina Jura: O reteta simpla de humus…cu sfecla rosie, nu iese niciodata si e totusi atat de simplu de facut!
Alina Birman: Un tort cu indulcitor din plante si niste fulgi de cereale in loc de faina… ceva de nemancat vreodata :))

 

Ceva ce n-ati gati niciodata

Alina Sin: Caini, pisici, de-astea.
Anca Nicoleanu: Poate creier pane sau friptura de miel, ied ori purcelus de lapte sau ceva pe baza de insecte sau stridii. Imi face rau sa le vad intinse pe masa.
Ioana Dinica: Orice contine ingredientele pe care nu le mananc (insecte, larve, unele fructe de mare etc).
Diana Zamfirescu: Maduva. Nu inteleg rostul acestui fel de mancare.
Cristina Jura: Orice mancare foarte elaborata, pentru ca nu am rabdare sa fie gata…si nici timp.

 

Bucatar de renume intr-un univers alternativ. Genre culinar?

Alina Sin: Bucatar intr-un bistro (care e al meu, evident) cu patru mese si trei hamace, la malul marii, cu paste facute in casa, peste si fructe de mare proaspete.
Anca Nicoleanu: Bucatarie italieneasca. Pentru ca imi place :)
Ioana Dinica: Clar bucataria italieneasca – un dolce far niente, cu gust, aroma, savoare, farmec.
Alina Birman: Mi-ar placea sa gatesc thailandez.

 

Cate-o vorba pentru competitori si juriu

Alina Sin: Sa-nceapa lupta! :)
Anca Nicoleanu: Pazea, ca venim.
Ioana Dinica: Let’s have fun!
Cristina Jura: Bafta & sa castige cea mai gustoasa farfurie!
Alina Birman: Abia astept sa ne distram impreuna!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related