Se identifica piesa-tinta de mobilier, trecandu-se prin sursele obisnuite: parinti, bunici, prieteni, vecini, plus OLX. Se ia piesa in grija. Se da tarcoale piesei, se intoarce pe toate partile, atat la propriu cat si la figurat, astfel incat o idee de lucru sa se cristalizeze. Se trece la treaba: smirgheluit, curatat, vopsit, sigilat.
Acestia sunt, de obicei, pasii de urmat daca esti Andra Irimia si reconditionezi mobila veche. Dar ANTIQUEen inseamna mai mult decat piese de mobilier aduse la lumina. Inseamna si design interior, inseamna si pictura, inseamna si vanzarea obiectelor ce reies din aceste mestesuguri.
Andra a absolvit Dreptul, nu Scoala de Arte Frumoase, si probabil ca pentru ANTIQUEen este mai bine asa. Spune ca, in general, obiectele care trec prin mainile ei pentru un makeover complet sunt, deocamdata, mici: mese, noptiere, rame si asa mai departe. Poze si detalii despre ce mai face ea gasiti mai jos.
Studii
Am urmat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar acum sunt consilier juridic la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
ANTIQUEen: interioare
Proiectul a prins contur dintr-o pasiune pentru mobila si design interior. Am inceput prin reconditionarea unor piese de mobilier de la bunici pentru amenajarea propriului apartament. Designul interior l-am aprofundat urmand cursuri si certificandu-ma ca decorator de interioare la ILBAH STUDIO, cu arhitect coordonator Miruna Ardelean.
Satisfactia pe care am simtit-o in urma acestui proces creator, de transformare si reintrebuintare a unor obiecte de mobilier vechi a dus la descoperierea unei noi pasiuni. Neducand lipsa de idei in materie de design si transformari ale mobilei, am continuat cu entuziasm prin procurarea mai multor piese si prin punerea acelor viziuni in aplicare.
Reconditionare
Spatiul in care imi desfasor activitatea creatoare este intr-una din incaperile apartamentului meu, pe care am transformat-o in atelier. E locul unde imi si pastrez colectia de mobila, pensule, vopsele si alte ustensile mestesugaresti.
Oamenii cu care am impartasit rezultatul transformarilor au fost incantati si usor, usor, mi-au eliberat atelierul:) De altfel, acesta este procesul:
1. Gasit piesa care ma inspira (de la bunici/vecini/OLX).
2. Hotarat asupra unei singure idei din cele 100 pe care le am pentru piesa.
3. Smirgheluit, curatat, vopsit, sigilat.
4. Pozat, postat pe pagina de Facebook (nu am site deocamdata).
5. Vandut (optional).
Este un hobby, dar obiectele de mobilier pe care le reconditionez sunt disponibile pe pagina de Facebook sau pot fi facute la comanda. Clientul poate veni cu produsul lui sau ma poate 'delega' in a-i gasi piesa potrivita.
Obiectele care trec prin acest proces de 'makeover' au dimensiuni mici - scaune, mese, noptiere, dulapioare, rame sau alte elemente decorative.
Pe langa reconditionarea mobilierului vechi, am pus in practica si cateva proiecte de design de mobila - buturugi cu blat de marmura pe post de noptiere sau masute de cafea. Sunt piesele mele preferate.
Interactiunea dintre unicitatea pietrei naturale si lemn surprinde dualitatea dintre materiale,
dintre luxos si brut, neprelucrat, iar combinatia de texturi imi insufla caldura. Marmura a fost furnizata de firma RomGranit.
Pictura
Acum, este partea care imi domina timpul. Momentan lucrez la o colectie de tablouri pe care le voi prezenta in cadrul unui vernisaj in luna octombrie.