Un nou proiect de training creativ își face loc în preferințele angajaților care stau foarte mult timp la birou. Timp de 2 zile, aceștia își vor decora singuri birourile prin crearea unor spații urbane verzi care să le definească personalitatea în raport cu organizația și să creeze spații de lucru oxigenate.
Proiectul este lansat de agenția de training Creative Business Management și își dorește să schimbe într-un timp foarte scurt starea emoțională a angajaților prin realizarea unor zone verzi la locul de muncă. Trainingul este de scurtă durată, astfel încăt el poate fi realizat într-un proiect “after work” derulat de orice companie care vrea să schimbe starea de spirit a angajaților printr-o activitate benefică sănătății.
Cursul de Agricultură urbană va fi lansat către publicul larg pe 1 martie și include 2 sesiuni a trei ore, în care participanții vor învăța cum să creeze terarii cu plante care produc o cantitate foarte mare de oxigen și ghivece cu plante aromatice care pot fi folosite în infuziile pentru ceai.
“Cursul de agricultură urbană este răspunsul nostru la întrebarea: cum pot să îmi personalizez biroul și casa chiar dacă nu am spațiu? Este un curs documentat în ceea ce privește beneficiile plantelor de interior dar și o activitate pe care companiile o pot accesa pentru angajații lor.
Există dovezi științifice că o cantitate de oxigen crescută poate spori productivitatea cu până la 15% în mediul în care au fost amplasate plantele” a declarat Aurelia Grecu, trainer în cadrul Creative Business Management.
În prima parte a workshop-ului de agricultură urbană participanții învață să își facă singuri un terariu și să aleagă cele mai potrivite plante pentru purificarea aerului și generarea unei stări de bine a organismului. Pe parcursul celor trei ore de curs vor fi prezentate tipurile de plante care pot fi cultivate în terarii și proprietățile lor.
Modulul acesta explică ce sunt terariile, care sunt beneficiile terariilor asupra spațiilor închise, precum birouri, camere de locuit, sau spații publice, care sunt materiale și instrumente de lucru necesare, precum şi pașii de realizare a unui terariu. La finalul celor 3 ore de workshop, fiecare cursant va pleca cu propriul său ecosistem pe care îl va putea multiplica în viitor adăugând și alte plante complementare.
În cadrul celui de-al doilea modul, participanții învață cum să aleagă răsaduri ecologice pentru propria grădină urbană și să cultive plante medicinale, aromatice sau legume eco în ghivece.
Temele celei de-a doua părţi a workshop-ului sunt: prezentarea tipurilor de culturi domestice, adică ghivece, jardiniere, alte sisteme de tip culturi de legume, plante aromatice, mirodenii; ce sunt culturile domestice; utilitatea culturilor în apartamente, terase, alte spații mici; materiale și instrumente de lucru necesare; pasii de lucru şi crearea unei jardiniere cu mirodeniile preferate. La finalul workshopului, participanții vor ști care sunt condițiile de cultivare a plantelor aromatice și mirodeniilor într-o veritabilă mini-grădină urbană.
Beneficiile plantelor de interior ṣi a terariilor pentru sănătate, dovedite de o multitudine de studii ştiinţifice:
- Elimină contaminanții nocivi din aerul încăperilor, produşi de sisteme de aer condiționat, materialele de construcție ale clădirii, materialele folosite pentru mobiliere, calculatoare, echipamente electrice, substanțele de curăţat şi altele;
- Ajută la echilibrarea nivelului de umiditate;
- Absorb dioxidul de carbon și emit oxigen, ceea ce conduce la creșterea concentrației și a productivității cu peste 15%;
- Cresc sentimentele pozitive și reduc sentimente de anxietate, furie și tristețe;
- Reduc nivelul de stres.
Înscrierea la curs se poate face la telefon 0743.183.353, pe email la cursuri[@]cbmanagement.ro sau accesând pagina cursului de Agricultură Urbană.