Anul 2017 va fi anul marketingului mobil și a conținutului video, spune trainerul în marketing digital Ionuț Condruz. Potrivit acestuia, marketerii vor da o atenție mai mare mixului de instrumente care duc la eficientizarea conversiilor în online. Iată care sunt cele mai importante direcții spre care ar trebui să ne îndreptăm atunci când vrem să facem o campanie de promovare în online.
- Content marketing:
"Specialiștii în marketing digital încep să dea o atenție tot mai mare conținutului de calitate. Ne-am dat seama că descrierile de produs nu mai sunt suficiente dacă nu sunt originale. Asistăm la o dezvoltare accelerată a departamentelor de documentare în cadrul marilor jucători din piața de online în timp ce micii retaileri online încep și ei să formeze echipe de copywriteri", spune Ionuț Condruz.
- Mobile marketing – Cât de prietenoase sunt paginile cu device-urile mobile? Aceasta este întrebarea fiecărui antreprenor în online. Traficul din online este generat într-o proporție de 56% de pe mobil sau tabletă. În acest condiții, este crucial să adaptăm grafica și conținutul pentru o experiență plăcută a clientului care intră de pe un dispozitiv mobil
- Personalizarea experienței consumatorului – Noile tool-uri ale Google și Facebook au reușit să personalizeze experiența consumatorului pe un site. Dynamic remarketing, remarketing-ul clasic și cel pe Facebook ne permit să targetăm fiecare vizitator în funcție de interese.
- Video, video și iar video – Experiența Youtube continua să ocupe cele mai importante locuri în prioritățile marketerilor anul acesta. După ultimele date publicate de Google s-a observat că bugetele video se duc din ce în ce mai mult în online, în defavoarea televiziunilor. Conținutul clasic trebuie adaptat sub formă video pentru a reuși să ofere informația completă.
"Suntem în etapa a treia a dezvoltării în online. După text și grafică a venit vremea video-ului să fie vedeta bugetelor de publicitate", spune Ionuț Condruz.
- Automatizarea proceselor de marketing digital prin integrarea sistemelor de tip CRM. Acestea permit o serie de feature-uri suplimentare cum ar fi îmbunătățirea strategiei de email marketing și a personalizării ofertelor. Vorbim, din nou, de personalizarea mesajului, doar că la alt nivel.
- Gamification – Cumpărăturile online trebuie să devină o experiență din care să existe și câștiguri. Rețeaua de beneficii trebuie să fie bine pusă la punct și să motivele userul. Vorbim aici despre puncte, bonus-uri de fidelitate, vouchere periodice și reduceri de o zi. Toate vor duce la fidelizarea unui public volatil și îl vor determina să rămănă consecvent brand-ului.
- SEO. Chiar dacă înstrumentele plătite ale Google ne permit să avem o autonomie în decizii, activitățile de Search Engine Optimization rămân obligatorii pentru marketerii online.
"Anul acesta, Google a anunțat lansarea unui noi index care va deveni, probabil, cel principal. Noul index Google va fi axat pe căutările mobile, de aceea site-urile neprietenoase cu dispozitivele mobile au toate șansele de a dispărea", este de părere trainerul Creative Business Management.
Ionuț Condruz este trainer în domeniul marketingului digital cu o experiență de peste 8 ani. Din 2011 colaborează cu Creative Business Management pentru susținerea cursului de Marketing Digital. În cadrul cursului, trainerul predă elementele esențiale ale unei strategii de digital marketing și care sunt instrumentele cele mai folosite în generarea conversiilor (a unui return-on-investment) pozitiv.