WHISKY FEST 2016: Sesiuni extraordinare de mentoring și noi etichete

WHISKY FEST 2016: Sesiuni extraordinare de mentoring și noi etichete

WHISKY FEST 2016 – primul festival de whisky din România – prezintă cu mândrie numele a doi invitați de vază, care vor susține sesiuni de mentoring în cadrul festivalului, dedicate celor cu adevărat pasionați atât de gustul, cât și de istoria whiskyului.

Festivalul va avea loc la Casa Presei, Sala de Marmură, în perioada 10 - 12 noiembrie 2016.

Astfel, festivalul se va bucura de prezența lui Tony Vanaria - Brand Ambassador Hudson și a lui Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich.

Cei doi vor oferi publicului WHISKY FEST sesiuni de mentoring exclusive, pentru un număr limitat de persoane, respectiv 30/ sesiune.

Tony Vanaria a fost coleg de liceu cu Ralph Erenzo, unul dintre fondatorii distileriei Tuthilltown, unde se produce whiskyul Hudson. De-a lungul anilor, cei doi au rămas cei mai buni prieteni și au construit împreună numele Hudson, pornind de la o micro distilerie artizanală și ajungând să producă primul și cel mai de calitate whisky din New York, de după perioada Prohibiției. Tony Vanaria este brand ambasadorul Hudson și este cunoscut pentru pasiunea cu care vorbește despre whisky, dar și despre poveștile savuroase ce s-au născut de-a lungul călătoriei Hudson.

Struan Grant Ralph este brand ambasadorul Glenfiddich, cel mai premiat single malt din lume. Primul său loc de muncă a fost la distileria Knockdhu din Speyside, ceea ce a pus bazele pasiunii sale pentru whisky și i-a conferit cunoștințe practice în arta și știință producerii acestei băuturi. Apoi, Struan a obținut diploma de masterat în chimie, iar dragostea pentru whisky l-a purtat în întreaga lume, unde și-a desăvârșit cunoștințele în locuri ca Osaka, Manilla, Melbourne sau Kuala Lumpur.

Biletele pentru aceste sesiuni se vor putea cumpăra la fața locului, pe baza sistemului primul venit, primul servit.

Programul va fi următorul:

Joi, 10 noiembrie, ora 20.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon, Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 19.00  – Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich 12 YO, Glenfiddich 15 YO și Glenfiddich 18 YO, băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 21.00 - Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich 15 YO, Glenfiddich 18 YO și Glenfiddich 26 YO. Această sesiune este dedicată iubitorilor de single malt 12 yo care doresc să exploreze băuturi cu o vechime mai mare. Băuturile degustate sunt incluse în preț. Prețul biletului este de 30 lei.

 

Vineri, 11 noiembrie, ora 22.00 - Struan Grant Ralph –  Brand Ambassador Glenfiddich

- sesiune cu etichetele Glenfiddich The Original, Glenfiddich IPA și Glenfiddich XX. Această sesiune onorează unele dintre cele mai speciale etichete din festival, și este dedicată cunoscătorilor. Băuturile degustate sunt incluse în preț. Prețul biletului este de 30 lei.

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 18.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon, Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 20.00 - Tony Vanaria Brand Ambassador Hudson

- sesiune cu cele trei ediții Hudson prezente în festival (Hudson Baby Bourbon, Hudson Four Grain și Hudson Manhattan Rye), băuturile degustate fiind incluse în preț. Prețul biletului este de 20 lei.

 

Pe lângă cele de mai sus, alte sesiuni de mentoring vor fi anunțate în cursul săptămânii viitoare.

Și lista de etichete din festival s-a îmbogățit cu invitați speciali, pe care îi prezentăm mai jos:

  • Bruichladdich THE CLASSIC LADDIE SCOTTISH BARLEY,
  • Caol Ila 12 YO,
  • Cardhu 12 YO,
  • Clynelish 14 YO,
  • Dalwhinnie 15 YO,
  • Dimple,
  • Glen Elgin 12 YO,
  • Glenkinchie 12YO,
  • Highland Park 12YO,
  • Highland Park 15 YO,
  • Highland Park 18 YO,
  • Highland Park 30 YO,
  • Jack Daniel's Gentleman Jack,
  • Jack Daniel's Master Distiller no. 1,
  • Jack Daniel's Master Distiller no. 2,
  • Jack Daniel's Master Distiller no. 3,
  • Jack Daniel's Old. No.7,
  • Jack Daniel's Sinatra Select.
  • Jack Daniel's Single Barrel,
  • Jack Daniel's Tennessee Honey,
  • Johnnie Walker BB,
  • Johnnie Walker Black,
  • Johnnie Walker Blue,
  • Johnnie Walker Double Black,
  • Johnnie Walker Gold,
  • Johnnie Walker Green,
  • Johnnie Walker Platinum,
  • Johnnie Walker Red,
  • Johnnie Walker Swing,
  • Lagavulin 16 YO,
  • Lost Distillery Archivist Deluxe Auchnagie 0.7L,
  • Lost Distillery Archivist Deluxe Gerston 0.7L ,
  • Lost Distillery Archivist Deluxe Stradheden 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Auchnagie 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Gerston 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Jericho 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Lossit 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Stradheden 0.7L,
  • Lost Distillery Classic Towiemore 0.7L,
  • Oban 14 YO,
  • Octomore 07.1/ 208 PPM SCOTTISH BARLEY,
  • Port Charlotte SCOTTISH BARLEY,
  • Royal Lochnagar 12YO,
  • Singleton of Dufftown 12 YO,
  • Talisker Isle 10 YO.

 

Cum ar fi dacă s-ar produce cel mai afumat whisky din lume?

Totul a început cu întrebarea “cum ar fi dacă”. Cum ar fi dacă ar conta cu adevărat unde este maturat whiskyul? Cum ar fi dacă s-ar produce primul whisky cvatruplu distilat de la 1600 încoace? Cum ar fi dacă s-ar folosi butoaie de vin provenite de la marile chateau-uri?  Cum ar fi dacă s-ar produce cel mai afumat whisky din lume?

Acestea au fost întrebările artizanilor distileriei Bruichladdich, care au acceptat provocarea. Obținerea celui mai afumat whisky cu o vârstă de 5 ani, cu un gust complex și bogat este un real triumf și o dovadă a măiestriei în arta whiskyului.

OCTOMORE 07.1/ 208 PPM SCOTTISH BARLEY, prezent în festival, face parte din seria de whiskyuri cu cel mai mare grad de aromă și gust de turbă. Fiecare whisky este produs în cantitate limitată și prezintă caracteristici unice, care nu pot fi reproduse. Pentru Octomore 07.1, orzul crescut exclusiv în Scoția a fost afumat până la un grad de 208ppm (parts per million).

Povestea din spatele Lost Distillery este una specială, bazată pe o absolută lipsă de compromis în ceea ce privește calitatea whiskyului și a meșteșugului artizanilor distileriei. Misiunea lor este să creeze variante moderne ale whiskurilor de acum un secol, fără să aibă la dispoziție rețete secrete, mostre de whisky de acum 100 de ani sau analize de ADN.

Totul pleacă de la cărțile de istorie. Reproducerea whiskyurilor pornește de la munca unei echipe de cercetare care adună absolut toate referințele legate de o etichetă anume, pe care apoi distileria încearcă să o aducă la viață, rezultatul fiind unic.

Biletele și abonamentele se pot cumpăra.

Whisky Fest 2016 este un eveniment organizat de The Whisky Club, Live Pro și Mixtopia.ro.

Eveniment exclusiv 18+, ținuta recomandată fiind smart casual.

Eveniment recomandat de Vice.com.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Oameni

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related