Daca regina Angliei ar veni intr-o vizita de curtoazie, echipa pastel ar da-o gata servind o portie de ciuperci flambate cu coniac de toata frumusetea. De aici si numele echipei lor participante la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl , flambelle.
Cele sase fete care vin sa ne gateasca pe 9, 10 si 11 noiembrie la Chef Parade - si care s-au inscris disciplinat, urmand toti pasii de aici - sunt la prima participare. pastel, insa, a fost reprezentata la toate cele 4 editii ale Cupei noastre la Gatit. Ba chiar anul trecut echipa pastellini punea nucile pecan in paste multicolore cu atata eficienta, ca nici n-am mai apucat sa le pozam in 360; ajunsesera deja la degustare pe masa juratilor.
Ei, dar acum strategia se schimba. Nu mai avem combinatii neonventionale de ingrediente, focusul e pe tehnica impecabila. Cum decurg pregatirile de competitie, ne povestesc mai jos:
pastel, a patra oara la Cupa Agentiilor la Gatit
Pentru noi Cupa Agentiilor este, in primul rand, despre atmosfera si despre conexiunile care se leaga atunci cand gatesti (si mananci) impreuna. Anul trecut am pregatit paste cu nuci pecan si am mizat totul pe o combinatie neobisnuita.
Anul acesta pregatim un preparat luxuriant, care sa se ridice la inaltime in cazul unei vizite din partea reginei Angliei. Mizam pe ciuperci flambate; de data aceasta nu am mai ales un ingredient neobisnuit, ci un proces de gatire special, care sa transforme ingredientele intr-un preparat deosebit.
O peripetie de anul trecut
Anul trecut am fost atat de bine organizati si de eficienti, incat am terminat de pregatit preparatul inainte sa fie gata set-up-ul pentru fotografiile 360. Pentru ca eram cu farfuria aburinda, juriul a gustat si nu a mai ramas nimic de pozat apoi :)
De la pastellini la flambelle
Echipa nu este cea de anul trecut, pentru ca vrem ca fiecare dintre noi sa aiba ocazia sa participe la aceasta Cupa si deja era lista de asteptare plina. Noi am redenumit rolurile si le-am personalizat in functie de abilitatile fiecarui membru din echipa.
Claudia este organizator al bancului de lucru, pentru ca este cea care va avea grija ca toate elementele sa fie la locul lor, at a “hand’s reach”.
Gratiela – cutitar sef, are simturile ascutite si mainile iuti si pregateste in no time toate ingredientele.
Ana-Maria este expert in tehnologia gatitului si desluseste tainele echipamentelor si tehnicilor de gatit.
Ruxandra este cel mai experimentat degustator pe care o echipa il poate avea. Experta in arome si gusturi, ea e cea care da girul final preparatului, inainte de prezentare.
Manuela va fi sarea in bucate si va potenta si combina ingredientele ca sa ajungem la formula castigatoare.
Simona – oratorul echipei si cea care va intretine atmosfera “inflacarata” va avea grija ca focul creativ sa nu se stinga.
La echipa noua, e nevoie de logo nou. Asa ca anul acesta fetele pastelate de la Flambelle vor oferi a hot cooking experience.
Antrenamente culinare prezente
Cel mai bun antrenament pentru noi sunt aniversarile, care se sarbatoresc cu mare fast si masa intinsa. Sarbatoritul sta cu o seara inainte si gateste intens preparate speciale, sub umbrela unui concept bine ales.
Saptamana aceasta, la final, vom gati cu totii impreuna cu Asociatia Edulier si vom face conserve de zacusca si dulceata pentru la iarna, pentru copiii sprijiniti de ei.
Dupa cum vedeti, ne pasioneaza subiectul si ne motivam unii pe altii sa incercam lucruri noi si, bineinteles, sa le savuram impreuna.
De unde inspiratia?
Mare parte din inspiratia pentru gatit a venit, in timp, de la clientii nostrii din zona de cooking. A fost un must sa le testam produsele, sa le incercam in retete si ne-au inspirat la adevarate brainstorming-uri culinare.
Pregatiri pentru editia 2016
Primul pas e sa ne vizitam bucatariile unele altora si sa intram in atmosfera cu un coniac bun. Apoi, acel coniac care trece de degustare ajunge in tigaie si provoaca uimire in procesul de flambare.
Si uite asa ne distram noi pana la competitia propriu-zisa, incercand sa imblanzim flacarile :)