Sase Activ Chefs ne gatesc pentru a doua oara la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl, dupa experienta foarte agreabila de anul trecut, in care ne-au pus pe masa, noua si juratilor, dish-ul Iles Flottantes (fantezie cu para, lapte si inghetata de vanilie).
De aceasta data, vin cu un sistem operational bine pus la punct pentru misiunea de interpretare a ingredientului dovleac in spirit culinar thailandez. Anume, doi sunt pe pozitii de Pumpkin Operators (arhitectii dovlecilor), alti doi formeaza echipa Curry Extraordinaire (degustatori directi ai bucatariei orientale si priceputi in chimia condimentelor), iar urmatorii stau sub numele Creative Schrimps (gurmanzi specializati in fructe de mare).
Da, miroase a competitie serioasa. Asa ca, daca vreti sa-i provocati pe 9, 10 si 11 noiembrie la Chef Parade - ca atunci e Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl - va asteptam inscrierile si saptamana asta. Intre timp, studiati-i in randurile de mai jos.
Decizia de a participa din nou. De la lapte, la dovleac
In primul rand, am simtit ca putem arata mai mult sau, in termeni culinaro-fotbalistici, ca putem face o figura mai frumoasa.
In al doilea rand, daca la editia precedenta am facut Iles Flottantes (n.r. in 360, mai jos), de data aceasta ne-am lasat purtati catre taramuri mai... hot and spicy, catre Thailanda.
Dovleacul nostru, el fiind ingredientul-erou, s-a transformat intr-o caleasca aurita cu destinatia exotica Bangkok. Wishful thinking, dar probabil urmatoarea etapa e un teambulding pe acolo.
Cine mai e in echipa?
Ni s-au alaturat doua noi persoane-cheie si, nu intamplator, ambii art directori: Iulia, care va da vectorii pe dovleci, si Dani, care speram ca nu va avea nevoie sa photoshopeze crevetii - ii vrem deliciosi de la natura.
Dupa un sistem echilibrat 2 - 2 - 2, vom colabora cu trei sub-echipe:
Echipa Pumpkin Operator: taie si gateste dovlecii pentru compozitie si plating; skill-uri cerute pentru a fi in aceasta echipa: notiuni de arta si arhitectura, cunoasterea formei si fondului, cursuri de sculptura in dovleci.
Echipa Curry Extraordinaire: amesteca, urmareste cratita si stadiul de preparare, condimenteaza intr-o exuberanta exotica; skill-uri cerute: abilitati dovedite la cratita, calatorii culinare in Orient si imunitate serioasa la prafuri stranutatoare precum turmericul.
Echipa Creative Shrimps: se ocupa de prepararea crevetilor si fierberea orezului, cauta cele mai potrivite farfurii, tavi, boluri pentru plating; skill-uri cerute: fost jongler de farfurii, iubitor de seafood, plus, orice simptom de "nora in blide" investigat serios si lasat acasa.
De intitulat, ne intitulam la fel. In fond, lucrurile pe care le stii bune le vrei mereu la fel. Pana si James Bond isi comanda mereu un Martini "shaken, not stirred".
Nivelul de antrenament in prezent
Avem antrenament intens! Aurore prepara sandwich-uri extraordinare. Cu suflet! Dar adevaratii nostri chefi sunt Irina cu sortimente precum quiche cu dovlecei, Dani cu varza calita si coaste marinate sau Florin cu supe-creme nemaiauzite. Deci avem cu ce ne lauda!
Inspiratia pentru gatit
Febletea numarul 1 a tuturor domnilor si ... doamnelor din agentie este Nigella Lawson. Nu e de mirare ca insasi reteta aleasa este inspirata din arta culinara a Nigellei.
Peripetie de la Cupa la Gatit '15
Cu siguranta, prepararea lava cake-ului! La prima scoatere din cuptor a fost complet undercooked, ca un vulcan dezumflat...Iar la a doua scoatere din cuptor total overcooked, ca un banal, desi foarte gustos *umbla vorba*, chec (n.r. dovada imediat mai jos).
Am mai lucrat intre timp la temperamentul nostru vulcanic, ca sa ne asiguram ca lava nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Puncte tari si puncte slabe, conform experientelor trecute
Puncte tari: avem echipa, avem valoare. Arti, copywriteri, strategi, accounti, cu skill-uri pe toate planurile de la datul gustului pana la pusul ultimei frunzulite de coriandru pe farfurie.
Puncte slabe: tehnologia ne omoara (sau ne-a omorat); noi, mai old-school de fel, obisnuiti cu coacerea pe gaz ne-am cam incurcat in cuptoarele cu aburi.
Am lucrat mai mult la noi ca echipa, cum sa ne completam mai bine, asa cum un curry se completeaza la fix cu un bol de orez basmati.