Alexandru Tomescu, Chef FOA, Alex Galmeanu si Razvan Supuran au ales sa fie ambasadorii autenticitatii
Pe 28 septembrie, Jack Daniel's a celebrat 150 de ani de distilerie, alaturi de 150 de invitati, printr-o experienta dedicata pasiunii si valorilor care se pastreaza in timp. Din 1866, fiecare picatura de Jack provine din acelasi loc: Lynchburg, Tennessee. Pentru a sarbatori cei 150 de ani de traditie si devotament, Chef FOA, fotograful Alex Galmeanu, mesterul Razvan Supuran, violonistul Alexandru Tomescu, lutierul sau si alti invitati speciali au creat exprimari autentice ale gustului, sunetului si mestesugului autohton. Alexandru Tomescu a anuntat ca sunetul lui Jack va putea fi auzit in premiera dintr-o vioara creata din lemn special maturat in Jack Daniel’s.
Invitati la un eveniment de inaugurare a Jack’s Pastrami Bar, cei 150 de prieteni ai lui Jack nu au stiut ca acest moment marca inceputul unui sir de experiente dedicate celebrarii pasiunii si autenticitatii. Odata dezvaluit, invitatii au putut explora universul secret, unde s-au intalnit cu cei care au onorat campania aniversara a Jack Daniel’s prin talentul si arta lor.
Jack’s Pastrami Bar a fost locul in care Chef FOA a demonstrat cum un sandvis poate fi mai mult decat o gustare frugala atunci cand dai frau liber creativitatii si combini pastrama de origini romanesti cu un ingredient secret ce provine tocmai de la prima distilerie inregistrata in Statele Unite: whiskey-ul Jack Daniel's. Reteta de la care a pornit Chef Foa este cea a celebrului New York Pastrami Sandwich, un icon al street food-ului, ce pare a fi de inspiratie 100% americana. Putini stiu, insa, ca reteta originala a fost introdusa in America de imigranti evrei din Romania si Basarabia, in jurul anului 1872.
Desi au trecut 150 de ani, Jack Daniel’s are acelasi gust. Motivul este unul singur: la distileria din Lynchburg nu s-a schimbat nimic, iar whiskey-ul se face exact ca pe vremea lui Mr. Jack. Fotograful Alex Galmeanu ne-a aratat, insa, ca exista si lucruri a caror identitate se transforma odata cu trecerea anilor. In zona expozitionala „Bucurestiul - Then and Now”, Galmeanu i-a invitat pe cei prezenti intr-o masina fotografica a timpului, capabila sa surprinda farmecul pe care il avea Calea Victoriei odinioara si sa indice pe traseu diferentele dintre atunci si acum.
In cinstea traditiei pastrate in timp, Razvan Supuran a demonstrat ce inseamna maiestria mestesugului neatins de tehnologie, dezvaluind secretul tiparului de acum 150 de ani. El i-a implicat pe invitati intr-un workshop de realizare manuala a hartiei, din compozitia careia nu a lipsit nici whiskey-ul Jack Daniel’s.
"Everyday we make it, we'll make it the best we can." este promisiunea pe care Jack o respecta prin fiecare sticla de whiskey facuta in Lynchburg. Grimus si Jurjak au demonstrat ca prietenia ar trebui sa fie despre acelasi fel de loialitate neclintita, artistii dovedind asta chiar pe scena, unde au cantat fiecare piese din repertoriul celuilalt si au incheiat cu o melodie cantata impreuna in cinstea lui Jack.
Pe langa recitalul sustinut la vioara sa Stradivarius Elder Voicu – obiect de Patrimoniu National, categoria Tezaur, Alexandru Tomescu si lutierul sau au creat un alt moment special. Cei doi au cufundat in whiskey mai multe bucati de lemn. Prilejul a fost unul unic: la 150 de ani de distilerie, a venit momentul sa-i dam lemnului ceea ce whiskey-ul a imprumutat de la el in toti acesti ani, respectiv culoarea si aroma. Putini stiu ca butoiul din lemn este cheia producerii whiskey-ului Jack Daniel’s Tennessee, elementul caruia i se datoreaza 100% din culoarea si 70-80% din aroma sa. Acum este randul whiskey-ului Jack Daniel’s sa ofere magia sa lemnului. Aniversarea a 150 de ani de distilerie Jack Daniel’s marcheaza o premiera: lutierul Silvian Rusu va crea pentru Alexandru Tomescu o vioara, din lemnul maturat jumatate de an in whiskey Jack Daniel’s, pentru a afla, pentru prima oara in lume, care este sunetul lui Jack.
Jack Daniel’s
Inregistrat oficial de catre Guvernul Statelor Unite in 1866 cu sediul in Lynchburg, Tenn., distileria Jack Daniel, a proprietarului Lem Motlow, este cea mai veche distilerie inregistrata in Statele Unite si face parte din Registrul National al Locurilor Istorice. Jack Daniel’s este creatorul faimoaselor Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Whiskey, Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey, Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey si Jack Daniel’s Tennessee Honey.
Prietenii tai de la Jack Daniel’s iti amintesc sa consumi responsabil.
JACK DANIEL'S si OLD NO. 7 sunt marci inregistrate. ©2016 Jack Daniel's Tennessee Whiskey Alcool 40% Volum. Distilat si imbuteliat de JACK DANIEL DISTILLERY, Lynchburg, Tennessee.