Cine nu îl lasă pe Ciuclaru să conducă liniștit prin București

Cine nu îl lasă pe Ciuclaru să conducă liniștit prin București

Bogdan Ciuclaru este între radiouri, momentan. Și procrastinează pentru el. Nu se pricepe foarte bine la treaba cu procrastinarea pentru că face interviuri, în timpul ăsta.

Spre deosebire de Seinfeld, sursa lui asumată de inspirație, nu își duce invitații la cafea, ci unde au nevoie. Cu Irina Margareta Nistor a ajuns să mănânce dulceață, pe Moise Guran l-a dus la radio, iar pe Marius Tudosiei să ia un grătar. A ajuns și pe interzis la un moment dat.

De ce a plecat de la Radio 21, cum conduce în timp întreabă și filmează și alte câteva tehnici de procrastinare, în textul de mai jos:

  

Între radiouri

Acum sunt puțin ocupat cu finalul ultimului sezon de la Interviurile Simply Clever. Am filmat recent ultimele două episoade, cu Adelin Petrișor și Mihaela Bilic. Sper să le vedem cât mai curând online și să punem la cale sezonul următor.

Ușor, pe fugă, m-am văzut și cu alte radiouri, dar acum sunt chiar între. Nu mă grăbesc și nici nu forțez o nouă colaborare pentru că am băgat niște reprize sănătoase de quality time strămoșesc, de casă și mi-au prins bine.

Dar îmi place și varianta asta de răspuns sugerată. Acum lucrez la pro… procrastinez pentru tine.

 

Plecarea de la Radio 21

E complicat și inoportun să explic în detaliu. Mă rezum la a spune că ultima perioadă a fost foarte bizară, în sensul că proiectul la care contribuiam creștea, coagulam o echipă și cineva era vizibil deranjat de lucrul acesta.

Urmează, sper, un loc în care să mă simt confortabil. Mereu am dat randament acolo unde m-am simțit bine și mereu am fost exigent cu mediul de lucru, cu felul în care îmi vorbesc oamenii, cu felul în care îmi respectă și munca și aspirațiile. 

 

Interviurile în mașină

Am căutat să produc un anume tip de conținut, digerabil, care să fie aproape felul meu de a fi. Adică la care să vreau și eu să mă uit. Niște interviuri cu o atmosferă distinsă, în care râsul să nu fie nici vânat, nici evitat.

Ideea de a urca în mașină nu e nouă. Ba chiar, cum spun unii, e furată. E furată și adaptată asumat. Atunci când am scos primul episod am dat vina pe Seinfeld și-am recunoscut că m-a atras ideea unor discuții purtate într-un registru mai amical.

O șuetă în mașină are șanse mari de a produce material mai autentic decât un interviu clasic în platou.

 

Oamenii

Eu îi aleg după un principiu foarte sănătos, acela al admirației. Am invitat în mașină doar personaje pe care le plac, despre care știu că sunt atașați de ceea ce fac/promovează și au abilitatea de-ai inspira și pe alții.

Un alt numitor comun ar fi acela de a fi buni comunicatori, oameni cu un anumit grad de carismă și cu o vizibilă dispoziție de a împărtăși experiențe.

 

Greu de condus cu...

Cu Moise Guran. Pentru că a condus el. A ținut mult ca el să fie la volan și i-am respectat dorința.

 

Pregătirea

Da, mă pregătesc! Plec cu teme mari de-acasă, dar sunt flexibil. E logic să urmărești firul poveștilor, e bine să asculți și să lași loc și pentru mărturisiri din zona în care a alunecat discuția.

De fapt, cred că cele mai captivante răspunsuri au venit dintr-un schimb de replici din afara planului.

 

Logistica

Logistica presupune 2 mașini, camere GoPro, o altă cameră pentru imagini din exterior, echipă tehnică (regizor, operatori imagine, montaj și sunet – ultimul dintre ei fiind prezent în portbagaj la fiecare filmare).

N-am lucrat deloc sub presiunea timpului. Au fost clipuri pe care le-am păstrat la sertar, cel cu Adrian Georgescu a așteptat, spre exemplu să fim mai aproape de Europeanul de fotbal.

Filmarea cu Alexandru Tomescu s-a petrecut în august și noi am preferat s-o urcăm atunci când s-a întors lumea cu laptopul în brațe, din vacanță.

Cu altele am simțit că de la filmare într-o săptămână-două trebuie să fim gata. Cea mai grea parte e să alegi 15-20 de minute de conversație dintr-un material brut de aproape o oră și să insiști în a ignora predispoziția utilizatorului de net/youtube de-ați acorda, cred, maximum 5 minute din viață.

 

Traseul

Conform planului, traseul trebuia să devină personaj. Dar era greu de gestionat și acest scenariu. Prin urmare, i-am lăsat pe invitați să decidă dacă mergem unde au ei treabă sau ne plimbăm aiurea pe străzile Bucureștiului.

Cu Irina Margareta Nistor am plecat de la un eveniment și am terminat filmarea la ea acasă mâncând dulceață, cu Marius Tudosiei am plecat să luăm un grătar de lângă București, iar Moise Guran ne-a dus la radio.

Nu m-a oprit poliția, dar am încurcat puțin circulația și am mers preț de 2 minute pe interzis prin fața Facultății de Drept.

 

Cel mai popular

Cel cu Doru Antonesi, care a beneficiat și de un boost emoțional fiind chiar la debutul proiectului, dar și de ceva presă favorabilă. Dacă ar fi să mă exprim tehnico-publiciar aș spune că m-a bucurat să constat că interviurile au generat ceva free-media. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related