Vineri, 30 septembrie 2016, în incinta Palatului Știrbei din Calea Victoriei 107, începând cu ora 19, șapte artiști contemporani expun împreună sub titulatura Space Flow.
Space Flow este prima expozitie din cadrul proiectului Contemporary Art Form și propune un dublu dialog: odată in interiorul unui grup artistic eterogen, și apoi, în exteriorul lui, prin întâlnirea cu publicul NAG.
Caracterul expoziției Space Flow este dat diversitatea mediilor lor de expresie artistică: pictură (Diana Manole), mixed media (Răzvan Năstase), grafică (Nicu Duță –KITRA), foto (Raisa Hagiu), video (Sabina Suru), instalație (Cristina Garabețanu) și street art (HIN). Este o radiografie a peisajului artistic contemporan, în viziunea inițiatoarei proiectului Contemporary Art Form, Diana Manole. În acest context, Palatul Știrbei, cunoscut ca fiind un spațiu sincretic, fecund artistic, stimulînd și încurajând inițiative creativ-educative devine acum the visual playground pentru artiști.
Nicu Duță aka KITRA, absolvent UNArte București în 2012, își pune amprenta personală în grafica actuală prin lucrări de ilustrație, street art, design grafic și obiect. Originalitatea abordărilor lui KITRA se revarsă din crezul lui: să fii artist e un proces organic și natural, este unul din creatorii păpușilor urbane SANDO și un experimentalist versat, cu un apetit viu pentru creație și cu resurse nebănuite.
Din aceeași generație universitară cu KITRA se desprinde Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj. Seriile Dianei vorbesc tot despre seducție și puterea de seducție a imaginii, fie că au sau nu directe reprezentări umane. Este un caracter intrinsec al întâlnirii artistei cu pânza.
Cristina Garabețanu și ea absolventă UNArte București, descrie o intimitate a unei lumi fanastmagorice întrebuințând personaje inventate care corespund mesajelor despre exercițiul puterii în natura umană, traduse prin reprezentări animale, ca esențe ale unor diverse tipologii psihologice: în expoziția dată, personajele ei discută jocul de putere.
Cristina își recreează lumea pe care o discută spre deosebire de Raisa Hagiu (absolventă UAD Cluj 2015) care surprinde realitatea imediat disponibilă prin fotografierea unor elemente disparate ce alcătuiesc peisajul contemporan tipic urban, cu intenția unei cartografii vizuale a detaliilor mediului de viață citadin, în căutarea raporturilor între acesta și memoria arhivarului.
Participarea lui HIN, un artist londonez invitat, axat pe zona de street art sau „Contradiction Art” interpretează clash-ul variilor straturi sociale cu origini extrem de actuale: politicul în raport cu dogma religioasă, problema imigrării și a nomadismului cultural care separă clasele sociale. A expus în SUA,Olanda, Franța, Belgia, Coreea de Sud.
Tot din seriile UNArte, Sabina Suru înscenează și interpretează, prin video, o mitologie personală. Despre intimitate și comunicare și anxietatea umană la nivel individual sau în dialog cu celălalt. Răzvan Năstase, absolvent al aceleiași universități în București, operează în zona mixed media, cu o abordare proaspătă și curioasă a texturării.
Recreează și juxtapune texturi pe pânză obținute prin polizarea straturilor groase de afișe stradale pe care le extrage din contextul lor, odată ce și-au încheiat misiunea, și le atribuie un sens nou. Un demers artistic care trăiește sub aspectul captivării vizuale și ingenuozității tehnice. Curatorul galeriei: Ilina Schileru, Space Flow.
Parteneri media: Modernism, DOR (Decât o Revistă), Veioza Arte și Radio Romania Cultural. Space Flow este expus în cadrul NAG (Nopții Albe a Galeriilor, septembrie 2016) cu sprijinul sponsorilor Asociația Beneva și Crama Oprișor.