[Food for blog] Adriana Ionica: Gatitul acasa inseamna ca poti controla ce mananci

[Food for blog] Adriana Ionica: Gatitul acasa inseamna ca poti controla ce mananci

Adriana Ionica, o figura familiara si de pe Paprika TV, crede ca fenomenul acesta in care oamenii redescopera placerea de a gati se datoreaza si faptului ca lumea a devenit mai atenta la propria sanatate. Popularizarea gatitului - prin emisiuni TV, bloguri, reviste - a ajutat, de asemenea. 

In ceea ce o priveste, cele mai importante lucruri le-a invatat de la mama si de la soacra. Educatia, in acest domeniu, are nevoie si de o baza aparte: chemarea spre bucatarie.

Sfaturile ei pentru cei care vor sa se desfasoare in bucatarie incep cu doua lucruri esentiale: rabdare si perseverenta. Aviz bucatarilor amatori care vor sa isi masoare puterile la Cupa Agentiilor la Gatit, care se pregateste pentru o noua editie. 

 

Inceputul

Pasiunea pentru mancare o am de cand ma stiu. Nu sunt una dintre acele fete care s-au apucat de gatit, nevoit, dupa ce au plecat de langa mama. :)

 

De la cine, ce si cum ai invatat

Am invatat singura, de la mama, de la soacra, de pe net, din carti.

De la mama si soacra am invatat ceea ce se numeste comfort food, adica mancarurile copilariei sau mancarurile care iti starnesc amintiri si pe care, atunci cand le simti mirosul, abia astepti sa le mananci.

Nu stiu cum se educa cineva spre asta, probabil trebuie sa te nasti, cat de cat, cu chemare spre bucatarie.

 

Blogul

Am inceput in ianuarie 2010, iar blogul se numea Naina's Kitchen.

Nu am deschis blogul cu un scop, nu m-am gandit decat sa impartasesc cu oamenii retetele mele.

Schimbari au fost multe, in primul rand mi-am facut un blog nou, adrianaionica.ro. Acolo scriu si public retete. O alta schimbare ar fi calitatea pozelor, care nu se compara cu pozele de inceput.

 

Timp pentru blog

Nu asa de mult pe cat ar trebui, si aici ma refer la actualizarea retetelor. In schimb nu trece o zi sa nu rasfoiesc o carte de bucate sau sa nu citesc cate ceva pe net.

 

Surse de informare

Importante sunt toate, atat timp cat iti ofera o reteta buna. Cel mai des cartile, dar si internetul.

 

Stilul tau

Nu cred ca am un stil anume, gatesc ca orice gospodina care se desfasoara in propria bucatarie.  Nu imi place sa fiu deranjata atunci cand gatesc, iar cei din familia mea stiu acest lucru.

 

Gafe

Pai, numai cine nu munceste nu greseste, asa ca am si eu cateva gafe.

Una care imi vine in minte acum, am facut o negresa si cand ma indreptam cu ea spre cuptor am scapat tava din mana si, ca in una din legile lui Murphy, a cazut cu fata in jos, pe covor.

Nu stiam de ce sa fiu mai suparata, ca am scapat tava si nu mai am prajitura, sau ca am murdarit covorul foarte, foarte rau si tot eu trebuia sa-l scot la lumina. :)

Nu mi-au reusit Macarons, astia mi-au dat batai de cap. A trebuit sa fac reteta de cateva ori pana sa-mi reuseasca.

 

Publicul

Publicul este de toate varstele si, asa cum este de asteptat, femeile sunt cititoare fidele.

In generat comentarii pozitive, foarte rar cate unul negativ.

Cred ca cel mai ciudat a fost unul in care cineva ma intreba, cat timp tin ciocolata de casa la cuptor.

 

Cum au redescoperit oamenii placerea de a gati

Cred ca o mare influenta au showurile de la tv despre gatit, dar si faptul ca acum majoritatea oamenilor au acces la internet care este o sursa nesecata de inspiratie.

Gatitul acasa inseamna ca poti controla ce mananci.

Aici ma refer la cantitatea de zahar sau sare din mancare, dar si la grasimi. Cred ca asta se datoreaza si faptului ca oameni sunt tot mai interesati de sanatatea lor.

In plus este mai ieftin decat sa mananci in oras.

 

Sfaturi

Trebuie sa stie ca nimeni nu s-a nascut invatat, ca nu este nici o problema daca reteta nu a iesit ca cea din poza sau gustul nu este cel pe care il dorea. Data viitoare, cu siguranta ii va iesi mai bine. Bucataria, ca si alte meserii, se invata in timp, cu rabdare si perseverenta.

Inainte de a se apuca de un preparat, trebuie sa citeasca reteta de cateva ori. Este foarte important. Apoi, sa foloseasca ingrediente de buna calitate si proaspete. Vorba aia, bun cu bun se face.

 

Trenduri

La moda acum sunt mancarurile cu aranjamente florale, adica florile comestibile in farfurie.

Supraestimate cred ca sunt torturile imbracate in pasta de zahar. Arata bine, nimic de zis, dar pasta de zahar este exagerat de dulce. 

 

Ce nu iti place 

Nu sunt mofturoasa la mancare, mananc diversificat si gust tot ce este nou.

 

Offline

Datorita blogului, mi-am facut prieteni deosebiti cu care impartasesc aceeasi pasiune, gatitul. Si tot offline, cunoscutii ma intreaba, din ce in ce mai des: tu cand iti deschizi un restaurant? :-)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related