A doua editie a evenimentului independent bienal CUCA, organizat de Fundatia DALA, incepe vineri, 19 august 2016. Acesta se va desfasura pe perioada a trei zile in localitatea Cirtisoara, din judetul Sibiu si va gazdui muzicieni, ateliere performative si artisti rezidenti.
”In 2016, CUCA propune publicului un happening 3D la umbra Transfagarasanului, construit din muzici, ateliere si artisti in rezidenta. Printre numele pe care publicul le poate accesa se numara Negura Bunget, Balkan Taksim, Karpov Not Kasparov, Sambata Sonora, Sgomot, Ia cu stele, Joystick Club, Lea Raszovsky, Adrian Preda, Casandra Vidrighin. Dar si altii, la fel de apetisanti.", a declarat Ovidiu Danes, organizator al evenimentului care urmeaza a se desfasura weekend-ul acesta la Cirtisoara.
Programul evenimentului
1. Concerte
Vineri, 19 august 2016 - Scena M
Kepler Not Kopernikus; Balkan Taksim - Primul concert incepe la ora 21.30
Scena m - Somnoroase Pasarele; Sillyconductor - Primul concert incepe la ora 19.00.
Sambata, 20 august 2016 - Scena M
Karpov Not Kasparov; BICIKL; Negura Bunget - Primul concert incepe la ora 21.00.
Scena m - Scoro; Droict Vs Autsaider; Anadolchioi - Primul performance incepe la ora 19.00.
Duminica, 21 august 2016 - CUCA All Day & All Night Party
2. Ateliere performative
In cadrul CUCA 2016 vor avea loc ateliere performative in cadrul carora participantii vor putea interactiona cu medii traditionale si contemporane de productie.
- Caligrafie – Synopsis. Participantii vor avea ocazia sa se intalneasca cu scrierea care a stat la baza renasterii italiene.
- Astronomie - Ia cu stele. O plimbare printre stele pentru cei pasionati de astronomie.
- Povestile cobzei - Sasa-Liviu Stoianovici. Pe langa intalnirile in care participantii vor asculta inregistrari vechi si noi cu muzica traditionala interpretata la cobza, acestia il vor cunoaste pe rapsodul Neculai Florea, din judetul Iasi, unul dintre putinii interpreti traditionali la cobza.
- Filtuiala Mastar Blastar - Soap Art Kollectiv. Un atelier care utilizeaza materiale cat mai naturale pentru fericirea ochiului si a sufletului, sanatatea trupului si a mintii.
- Field recording - Sambata Sonora. Atelierul se concentreaza asupra capacitatii termenului de peisaj sonor de a „pune in scena” tematici ce tin de domeniul patrimoniului cultural imaterial, natura, societate si creatie.
- Audio playground – Sgomot. Un loc de joaca sonor si spatiu al explorarilor de sunete electronice, in care copiii sunt incurajati sa descopere in cel mai zgomotos mod cu putinta tot felul de instrumente si device-uri electronice.
- Banda desenata - Kape Illustration. Activitatea ilustratorilor consta in colectii de afise pentru diverse evenimente culturale, diferite categorii de ilustratii, design de coperta de album muzical si vinil, cateva benzi desenate scurte, o banda desenata – Pasari aprinse, si un roman grafic in curs de realizare – Suferar.
- Serigrafie - Atelierul de serigrafie de pe langa Libraria Jumatatea Plina. Atelierul isi propune sa reinitializeze anastatic contactul cu fiul comunei, Badea Cartan.
3. Artisti in rezidenta
Artistii in rezidenta care vor performa la CUCA sunt: Adrian Preda, Alexandru Petre, Lea Razovzsky, Roberta Curca, Casandra Vidrighin. Pretul unui abonament care include si loc de campare pentru cort este de 90 de lei. Abonamentele pot fi achizitionate de pe Eventbook.ro.
De asemenea, pot fi achizitionate si bilete individuale, pe zile: Vineri, 19 august – 40 lei; Sambata, 20 august – 40 lei; Duminica, 21 august – 20 lei
Proiect cofinantat de Administratia Fondului Cultural National si comunicat de Zaga Brand.
Parteneri: Administratia Fondului Cultural National, CNM Astra Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Scoala Populara de Arte si Meserii ”Ilie Micu” Sibiu
Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Bucuresti FM, Agerpres, Decat o Revista, Zile si Nopti, Zeppelin, Igloo, Observator Cultural, Mixtopia, Veioza Arte, Designist, Sub 25, Metropotam, Modernism, Sapte Seri, iConcert, Feeder, Kooperativa 2.0, IQads.