Pentru a promova alimentatia sanatoasa, Zaga Brand si Policolor au lansat in weekend-ul 4-5 iunie programul „Copii sanatosi”, dedicat copiilor angajatilor companiei.
Programul cuprinde ateliere interactive special construite pentru copii, iar prima activare a avut loc la Muzeul National al Satului ”Dimitri Gusti” din Bucuresti. In cadrul primului atelier interactiv copii au invatat cum pot face o gustare sau un cocktail pe baza de fructe si legume.
Specialistii in dezvoltarea copiilor recomanda ca incepand de la varste mici copiii sa fie incurajati sa participe in activitatile gospodaresti, mai ales la cele din bucatarie si la pregatirea meselor. Astfel, micutii se initiaza in viata cotidiana a familiei, isi imbogatesc cunostintele si sistemul de relationare sociala.
"Tocmai cu acest scop, de a incuraja si a indruma copiii spre o alimentatie sanatoasa am demarat proiectul Copii sanatosi. Toti participantii la evenimentul nostru au fost implicati in prepararea retetelor, au fost responsabilizati in legatura cu importanta alegerii ingredientelor naturale, iar la finalul activitatilor, cei mai muncitori si creativi au fost recompensati. Policolor va implementa in continuare programe de well being, pentru ca o companie se identifica prin valorile pe care le are, dar si prin alegerile pe care le face. Iar noi am ales sa facem diferenta prin timp de calitate petrecut si dupa orele de program. Vom avea actiuni noi si le vom continua pe cele care au reprezentat un succes, cum a fost si Copii Sanatosi, urmand sa tiparim si o carte de bucate", a explicat Andreea Ion (manager HR Policolor).
Pentru ca primul eveniment din program a fost programat la inceputul lunii iunie, copiii au sarbatorit intr-un mod inedit Ziua Copilului: s-au intrecut in ateliere de gatit sau facut cocktailuri, sub atenta supraveghere a bucatarului italian Antonio Passarelli.
Inainte de premierea micutilor bucatari, maestul bucatar al evenimentului le-a dat cateva sfaturi parintilor.
"Copiii sunt mai dispusi sa manance ori sa incerce ceva nou daca participa la prepararea bucatelor. Asta am vrut sa demonstram azi aici si am vazut cu totii, pentru ca multi abia asteptau sa le fie jurizata farfuria si apoi se infruptau din ce au pregatit ei singuri. Este benefic si distractiv atat pentru parinte, cat si pentru copil, sa gateasca si sa se distreze impreuna.
Pentru a creste copii sanatosi trebuie sa le oferim fructe si legume in culori cat mai ”tari”, care provin din substantele lor naturale si au efecte benefice asupra corpului. Sa le taiem in forme atractive, pentru a le face sa para mult mai distractive si interesante, ori sa le amestecam cu blenderul in diferite combinatii", a explicat Antonio Passarelli.
Evenimentul, parte a proiectului „Copii sanatosi” in Policolor, a cuprins ateliere creative cu fructe si legume, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani si competitie de gatit pentru categoria de varsta 8-14 ani. La sfarsit a avut loc partea cea mai distractiva, ”parada farfuriilor”, cand fiecare a avut prilejul de a gusta din ce au pregatit ceilalti.