Design, ilustratie si murale la doua capete si patru maini. Super Smooth Studio

Design, ilustratie si murale la doua capete si patru maini. Super Smooth Studio

In fiecare seara, la 00.30, sunt in varful patului si am program de Ugly Americans - un serial animat cu demoni, zombie si alte creaturi plasat (unde altundeva decat) in New York. De vazut daca inca va e necunoscut. Mimi Ciora, Mircea Popescu si lucrarile lor m-au dus cu gandul fix la el. Acum nu stiu ce se preda la Facultatea de Arte si Design din Timisoara - caci acolo au invatat ei doi - dar imaginatiei ii cresc muschii pe acolo. Haideti sa v-arat despre ce vorbesc.

In stanga, Super Smooth. In dreapta, un Ugly American

Mimi si Mircea s-au gasit dupa talent si conlucreaza sub umbrela Super Smooth StudioIi leaga un concept comun, inclinatia catre miscarea artistica japoneza super flat si au un spatiu de lucru proaspat extins si infrumusetat. Se feresc, in schimb, de ideea de afacere. Super Smooth e un proiect de arta si esenta lui nu sta in antreprenoriat, ci mai degraba in colaborarile cu antreprenori, spun ei. Sa ne plimbam un pic prin portofoliul lor, nu?

 

Short bio - Mimi si Mircea

Mimi este din Oradea, Mircea din Craiova. De doisprezece ani traim si lucram in Timisoara. Amandoi suntem absolventi ai Facultatii de Arte si Design din Timisoara, am fost colegi la Sectia Grafica, din primul an de facultate  pana cand am terminat masterul, in 2010. In cadrul aceleiasi facultati, Mircea a absolvit scoala doctorala, cu o teza despre multiplicarea imaginii.

Fortele ilustratoare ni le-am unit din dorinta de a intelege noile tendinte din arta figurativa, din nevoia de a explora campul creativ "neacademic" si din placerea de a imparti intre noi aceeasi foaie de hartie.

O piesa din "Guardians of The Unseen World"

 

Short bio #2 - Super Smooth Studio

Super Smooth Studio este la fel ca in ziua in care s-a nascut, adica un artist-duo si nu firma sau agentie; probabil cam asa va fi tot timpul. Este sursa noastra de freshness, reusind sa dam un singur sens celor doua stiluri personale aparent incompatibile.

Studioul este in principiu un concept, insa cuprinde si un spatiu de lucru, care acum s-a marit si infrumusetat considerabil. Chiar in aceste zile suntem in acomodare cu noua locatie unde speram sa ne incapa toate ideile.

La inceputuri

 

Ideea si motivatia

In 2010 am avut prima expozitie cu lucrari colaborative, in care, pe langa desene am creat obiecte si accesorii in ideea de affordable & wearable art. Am simtit nevoia sa continuam acest proiect intr-o maniera mai ampla, care sa aiba un singur nume, o identitate proprie detasata de proiectele noastre individuale.

Apoi a urmat o perioada in care activitatea Super Smooth Studio s-a desfasurat in aer liber, experimentand cu instalatii outdoor, obiecte 3D de dimensiuni mai mari si picturi murale. 

Muralitate by Super Smooth Studio

Dupa peripetiile din natura urbana, a urmat in 2014-2015 seria de lucrari Hydrophilia, un proiect muzeal in care s-au materializat toate experientele anterioare.   

Emotii, emotii? 

Dorinta noastra de a lucra si feedback-ul entuziast venit din partea privitorilor au fost singurele ingrediente care au pus si pun pe picioare acest proiect.

 

Numele

Vine din obsesia pentru detalii, admiratia pentru miscarea artistica super flat si studioul in care se intampla magia :)

 

Imparteala de taskuri

Adevarul este ca, daca am putea, am desena si cu picioarele. Timpul, desi nu exista, credem ca reprezinta o problema pentru multa lume. Fiind doar noi doi, atunci cand ne organizam nu ne impartim foarte strict sarcinile, doar in ceea ce priveste proiectele digitale. Mimi uraste calculatorul, deci este usor de ghicit cine sta mai mult cu ochii in monitor.

Nu toate lucrarile sunt facute la patru maini, insa toate sunt facute cu doua capete. De-aici vine feeling-ul super smooth care predomina lumea noastra vizuala. 

 

Lucrare, draga lucrare

Mimi: Unusual way of life, o panza de 100 x 150cm, face parte din extensia expozitiei Hydrophilia.

Mircea: Toata seria Hydrophilia, pentru ca este cel mai solid proiect super smooth de pana acum.

O parte din seria Hydrophilia

 

Cumparatorul

Nu credem ca avem un anume tip de cumparator si nu lucram pentru un anume client-target.

 

Experienta si invataminte

Studioul este in principiu un concept, insa cuprinde si un spatiu de lucru care acum s-a marit si infrumusetat considerabil. Chiar in aceste zile suntem in acomodare cu noua locatie unde speram sa ne incapa toate ideile.

Iar din experienta asta, am invatat ca nu stim daca vrem sa fim antreprenori. Activitatea noastra genereaza un proiect de arta si nu o afacere. Un proiect de arta care devine o afacere isi pierde esenta; mai exact, creativitatea devine conditionata de mai multi factori. Pentru noi, ca artisti, este mai important sa colaboram cu antreprenori.

 

Colaborari cu branduri 

Ultima colaborare a fost cu ZOOT, live painting la lansarea magazinului online in Timisoara.

Mai avem pe lista diverse comenzi pentru Carturesti, Radio Zu, Bega Grup, JTI si colaborari cu branduri locale precum Mokum Cafe, Aethernativ Cafe, Epic Society, iar anul trecut am creat, alaturi de Balamuc, identitatea vizuala a festivalului de film Ceau Cinema, editia a doua.

Afisul Ceau Cinema, coperta si calendarul Bega, sitcker Mokum Cafe, plasuta Ceau Cinema

 

In continuare?

Ne vedem facand arta vizuala cu tehnologie din viitor si trecut.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Sectiune



Branded


Related