‘Recipe for Design’ in mansarda Simbio

‘Recipe for Design’ in mansarda Simbio

In perioada 27-29 mai, intre orele 11:00 si 20:00, mansarda Simbio gazduieste ‘Recipe for Design’, eveniment conex in cadrul Romanian Design Week, ce aduce impreuna obiecte si designeri care reinterpreteaza spatiul de luat masa.  

Eliza Yokina, Alina Gavrila-Bortun si Adrian Oianu vor propune trei solutii de amenajare a spatiului de luat masa, trei concepte diferite ale unui obicei cotidian. Obiectele alese de fiecare dintre ei, realizate de designeri romani si internationali, vor fi listate langa fiecare propunere, alaturi de posibilitatea de achizitie.

“Mancam natura. Acest act il pozitionez in locul lui firesc, probabil. Masa e asezata pe pamant, alimentele vin din pamant. Aceasta experienta este un cerc firesc care se intrerupe ori de cate ori culinarul devine mai mult decat atat” descrie Eliza Yokina conceptul denumit ‘Picnic’, pe care arhitecta il va transpune in mansarda Simbio.

Obiectele alese pentru realizarea instalatiei sunt atat creatii proprii ale Elizei, cat si obiecte de la Form Function, de Magda Vieriu, sau de la Patzaikin.

Alina Gavrila-Bortun da timpul inapoi si ne reaminteste de masa de duminica petrecuta in familie. “Masa de Duminica. Familia - adunata in jurul mesei. Toata familia. Asta o face importanta. Si speciala. E aranjata cu grija. Meniul e unul “de Duminica”. Inainte de ’89, in familia mea, era masa la care copiii, eu si fratele meu, “mancam copanel”. Copanelul era evenimentul culinar saptamanal. Acum ne rasfatam cu diversitate, cu bucatele preferate, ne bucuram insa la fel sa fim impreuna, sa impartim si sa impartasim totul.

O masa aranjata cu drag si cu atentie pentru fiecare membru: tacamul sau paharul preferat, flori in glastra. Odata spalati pe maini si poftiti la masa, incep surprizele placute si mai putin placute atunci cand se sparge paharul de la bunica, cand fata de masa de la strabunica e insemnata pe viata cu vin rosu, atmosfera se incinge, sunt prea multe obiecte pe masa, creioane, hartiute si intotdeauna oaspeti de seama: ursi sau iepuri de plus, membri consacrati ai familiei, de altfel.

Si ei se bucura de un tratament special, vesela, servetele si, desigur, mancare. Si se rade in hohote cand Ursi - ursul de plus - isi baga o laba in supa s-o incerce daca e clocotita iar tata incearca s-o linisteasca pe mama cu un “Hai draga, ca se spala!”. E o masa vie si binecuvantata! Ca asa-i masa de Duminica-n familie!”, spune Alina Gavrila-Bortun, care a ales vesela si obiecte decorative de la Atelier Anda Roman si The Home.

“100 de ani de romanitate” este numele conceptului pe care il va transpune Adrian Oianu in mansarda Simbio. O masa rotunda cu scaune de design neoromanesc (brancovenesc) sunt ingredientele cheie pentru expozitia din cadrul Romanian Design Week.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related