Incepand cu 4 mai 2016, platforma culturala art7 devine vocea comunitatii creative din Bucuresti si nu numai. art7 este o miscare pentru excelenta creativa, un brand cultural care apasa butonul de ON, de ENTER, de PLAY, de READ si de THINK.
O agenda, o revista, si mai ales, un radio cultural, art7 Radio. Multi oameni implicati, din zone diverse, cu perspective pestrite. Expertiza jurnalistica, artistica si curatoriala, precum si o abordare unica a problematicii culturale.
Un feed inspirational pe art7.fm, si cu importuri, insa mai des cu descoperiri locale. Radio cu muzica din toate colturile si emisiuni culturale. Dar si o revista pe care inca o pregatim, o schitam cu atentie.
"Intr-un Bucuresti in continua schimbare culturala, in care arta si cultura sunt din ce in ce mai prezente in viata oamenilor, intr-un Bucuresti in care se creeaza si se dezvolta comunitati de artisti, hub-uri de creatori cu profesii diferite, dar scopuri comune, nu a existat, cu adevarat, o „voce” a acestora in mediul radiofonic, si nu numai", declara Ioana Voloaca (initiatoarea proiectului).
O serie de concerte acustice cu nume sonore ale scenei muzicale, pe scena Teatrelli a creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, va duce proiectul si live, in dialog direct cu publicul.
art7 sessions@creart va fi mai mult decat un concert, va fi un spectacol, de fiecare data cu alti actori, dar in acelasi cadru nonconformist.
Platforma culturala art7 va oferi o abordare unica a problematicii culturale din Romania si din strainatate aducand impreuna o echipa formata din oameni de cuvinte si imagini, profesionisti de radio, artisti, arhitecti, designeri, curatori, strategi. Ioana Voloaca. Dan Plesa. Maurice Munteanu. Marius Chivu. Electric Brother. Adina Zorzini. Cristian Busuioc. Silviu Dancu. Eugen Ciurtin. Diana Mainescu. Dan Andrei. Lucian Dobrovicescu. Luminita Bondrea. Silviu Serban. Maria Duda. Mihai Tita. Amalia Dobre. Ioana Gainusa. Anca Pavel. Ei sunt art7.
Rezultatul unui parteneriat benefic pentru spatiul cultural, platforma art7 este un concept dezvoltat impreuna cu Centrul de Creatie, Arta si Traditie – creart, serviciu public de cultura aflat in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, ce are misiunea de a raspunde nevoilor culturale ale comunitatii locale prin dezvoltarea unor proiecte ce promoveaza valori culturale romanesti: festivaluri nationale si internationale, ateliere de creatie, expozitii, targuri, competitii, dar si prin schimburi culturale, artistice, profesionale si metodologice cu institutii similare din tara si din strainatate. creart faciliteaza accesul publicului la programe ce vizeaza o latura educativ-formativa, stimuland creativitatea in toate genurile culturale: literatura, muzica, arta populara, plastica, foto si cinematografica.