„Bai, au niste cartofi prajiti geniali!”. O oferta de nerefuzat m-a adus pentru prima data la Energiea acum vreo doi ani, intr-o seara cand mi-era foarte foame. Cartofilor li s-au alaturat coastele si a iesit o portie pe care n-am terminat-o nici pe jumatate - nu pentru ca n-as fi vrut. Dupa prima faza, seductia-prin-stomac, valul doi a venit in combinatia de industrial si cozy a localului. Care astazi implineste varsta de 4 ani, pe care o si sarbatoreste.
La inceput, Energiea a pornit, in tandem cu Grolsch, de la ideea de spatiu pentru evenimente urbane. Raluca Sosa, co-owner, spune ca treptat conceptul s-a rafinat si ca Energiea s-a indreptat mai mult inspre pub-ul prietenos fara muzica zgomotoasa. Pentru ca si experimentalistii au nevoie de socializare si relaxare. Sau un spatiu de lucru pe timp de zi. Ori un loc bun de intalnire la masa de pranz.