Ce are Bucurestiul si nu are nici macar New York-ul? In postarea sa de pe Twitter, senatorul american Bernie Sanders, candidat la presedintia Statelor Unite ale Americii, s-a aratat indignat de faptul ca bucurestenii au acces la internet mult mai rapid decat majoritatea celor din SUA, lucru considerat inacceptabil de acesta si care trebuie sa se schimbe.
Bernie Speed Test este raspunsul plin de umor al agentiei Publicis Romania si, in acelasi timp, inca o “bila alba” pentru imaginea Bucurestiului.
"Internetul foarte rapid este doar varful aisbergului, unul dintre multele atuuri pe care un oras atat de viu si trepidant ca Bucurestiul le are. In adancuri, inca nedescoperit in totalitate, sta un potential creativ imens, o forta care pune in miscare, adesea tocmai cu ajutorul internetului, artisti, institutii, ONG-uri si locuitori ai orasului. Este principiul care sta la baza candidaturii orasului la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Tocmai de aceea ne-a placut si ne-a amuzat ideea creativilor de la Publicis Romania, care au vrut sa sustina astfel Bucuresti2021."
Magda Bucur (Director de Comunicare - Bucuresti2021.ro)
Site-ul s-a transformat rapid in stirea zilei, ideea fiind preluata de numeroase publicatii, statii TV nationale si internationale, inclusiv de catre CNN.
"Ok, acum foarte multa lume stie ca Bucurestiul are un net de-i face si pe americani invidiosi. Dar, legand Berniespeedtest.com de site-ul Bucuresti 2021, mai mult de 130.000 de vizitatori unici din 166 de tari au putut afla ca micul Paris are mult mai multe de oferit, nu doar "teava". Ne onoreaza faptul ca Bucuresti 2021 a apreciat ideea noastra si ca Bernie Speed Test a devenit proud supporter Bucuresti 2021. Ne dorim ca initiativa lor sa se incheie cu succesul binemeritat si sa stim ca am putut contribui si noi cu putin la aceasta reusita. Pe final, un jos palaria pentru mad-developing skills ale lui Mihai Pocorschi, care a facut site-ul de la zero in mai putin de 10 ore (cand alte pareri din domeniu estimasera 3-4 zile) si pentru Bogdan Savonea si Mihai Botarel, pentru co-creation."
Mihnea Gheorghiu (Group Creative Director - Publicis Romania)
Bucuresti se afla pe lista scurta a oraselor selectate pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, alaturi de Baia Mare, Cluj-Napoca si Timisoara.
Mai mult decat un simplu titlu de merit, proiectul Capitala Europeana a Culturii reprezinta un motor de schimbare profunda a orasului, prin cultura.
Anul trecut, programul pilot care a lansat candidatura orasului a cuprins peste 200 de evenimente culturale, in care bucurestenii au fost invitati sa se implice direct.
Proiectul Bucuresti2021 este initiat si coordonat de ARCUB – centrul Cultural al Municipiului Bucuresti. Programul "Capitala culturala europeana" a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana in 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei si de a celebra contributia oraselor la dezvoltarea culturii.
Pana in prezent, peste 40 de orase au detinut acest titlu. In 2007, orasul Sibiu a detinut acest titlu, alaturi de Luxemburg.