[Layeru-i Ler: alesii redactiei] Partea a doua si felicitarea: unde ne este si mai greu sa alegem

[Layeru-i Ler: alesii redactiei] Partea a doua si felicitarea: unde ne este si mai greu sa alegem

Va ziceam ieri ca nu avem destui prieteni cate felicitari faine am vrea sa trimitem. Ne-am dat repede seama ca problema nu sta in cercurile noastre sociale restranse, ci in avalansa de carti postale aprobate in competitia de design Layeru-i Ler. Pur si simplu nu ne putem hotari, asa ca ne-am gandit sa va inspiram si incurcam deopotriva. Grea incercare: pe cine ati alege? 

Aflati ca, pana pe 15 decembrie, inclusiv, puteti sa rasfoiti printre primele 30 dintre aceste felicitari, care va asteapta cuminti pe site-ul Timisoreana, Sarbatori acasa. Dupa ce va decideti asupra modelului, asterneti-va gandurile pentru cei dragi si trimiteti-le degraba catre ei, via e-mail, Facebook sau posta. 

Pana una alta, sa-i cunoastem pe cinci dintre autorii lor: Liliana Nechitaru, Sora Stefana Lacramioara, Alin Trinca si cuplul art-copy format din Lucian Rosu si Ciprian Sava. 

Incepem cu doamnele, caci asa-i frumos.

Liliana Nechitaru ne spune povesti despre prietenie: puteti trimite una dintre creatiile ei, Warming Stories, de pe platforma Sarbatori Acasa. Iat-o:

Despre Liliana

Desi pasiunea pentru ilustratie si design a ocupat mereu un loc special, am ales sa urmeaz cursurile universitatii de medicina, iar creionele au avut de astept intr-un sertar ceva vreme.

Le-am redescoperit de curand in digital iar procesul de regasire, experiment si invatare este in plina defasurare. Acum nu stiu care va fi finalitatea insa ar fi ceva proiecte personale pentru care as vrea sa gasesc timp si inspiratie.

Povestea felicitarilor

Brieful a lasat destul spatiu pentru creativitate si joaca asa ca se puteau imagina relativ usor mici scene de basm hibernal ori iesitul la o bere cu prietenii intr-o seara de Decembrie si povestile din jurul mesei.

Tema aleasa este cred una familiara si cuminte cu o nota de contemporam. Adevarata provocare a venit in gasirea contrastului dintre lumina calda a unui interior pregatit de sarbatoare si ambianta geroasa specifica iernilor noastre. In final a fost un exercitiu intersant pentru a ca permis contactul cu atmosfera festiva mult mai devreme, era inca mijlocul lui noiembrie. 

O amintire faina de Sarbatori:

Avem aproape zece ani si responsabilitatea livrarii recuzitei pentru spectacolul de Craciun de la scoala. In acelasi timp din bradul nostru de acasa au inceput sa dispara    decoratiuni si globuri, fiind sacrificate si transformate rand pe rand in masti si accesorii in procesul creativ care tocmai se defasura.

Evident, hotul a fost prins si actul de vandalism oprit. Am sfarsit cu un brad destul de minimalist anul acela insa serbarea a iesit foarte frumos...

Sunt desigur si toate amintirile Sarbatorilor  in satul bunicilor. 

Un mesaj pentru cei care vor trimite felicitarea ta celor dragi:

Mi-ar placea sa cred ca, inaintea probei de maraton traditionale prin supermarket, fiecare dintre noi va purta in buzunar o altfel de lista. 

Pentru ca anul acesta lista gandurilor bune spre cei dragi ar putea fi completata cu o felicitare speciala si pentru ca noi toti avem de spus un "multumesc" simplu cuiva pentru care merita sa gasim timp.

In cazul in care magia nu se intampla nici anul acesta ramane mereu planul B. in care iti chemi prietenii la o bere...

Asadar spor la ganduri cumsecade!

 

Cavalerul Lacramioarei, intitulat Merry Knight Christmas, e versiunea moderno-minimalista a Printului Eugen, cel care a fondat fabrica Timisoreana. Iata-l:

Despre Lacramioara

Ma numesc Sora Stefana Lacaramioara, am 20 de ani si 2 zile, fost elev al liceului de arte Dinu Lipatti (Pitesti), in prezent student al FADD (Bucuresti, sectia grafic design). Inca invat, dar se pare ca mi-am ratat cariera, am luat-o in paralel pe drumul cosplay-ului, care a devenit un fel de full time job. Mi-ar placea un job in domeniul designului dar mai am de invatat, deci designul e doar un hobby momentan.

Povestea felicitarii:

In crearea felicitarii m-a condus brief-ul impus de concurs, povestea pornind de la istoria brandului Timisoreana, m-am legat in special de istoria Printului Eugen si am combinat-o cu elemente grafice de Craciun, fiind satula de cliseele cu globuri, ursuleti si cromatica proasta ticsita de rosu/alb, albastru/alb. Pe scurt, povestea din spatele ei vrea sa transmita un mesaj ce duce cu gandul la trecut, nu prin mosuleti si fulgi de nea. Cuvintele cheie in designul meu sunt: minimalism, simplitate, culoare.

O amintire faina de Sarbatori:

Amintirea cea mai faina de sarbatori, pe care o retraiesc an de an, este despachetarea cadourilor in dimineata de Craciun alaturi de familia mea.

Un mesaj pentru cei care vor trimite felicitarea ta celor dragi:

Craciunul inseamna daruire. Daruieste amintiri!

 

Alin Trinca ne povesteste ca nu-si poate imagina Craciunul fara zapada si brazi. Ceea ce va dorim si voua. Una dintre lucrarile lui, Craciun Fericit!, poate fi trimisa peste mari si tari celor dragi, de pe platforma Sarbatori acasa

Despre Alin

Salut, numele este Alin Trinca, un tanar web designer pasionat pana peste cap de acest domeniu.

In prezent, sunt web designer la TreeWorks, dar in trecut am colaborat cu mai multe firme, atat din tara, cat si din strainatate.

Totul a inceput ca un hobby, insa treptat pasiunea mi-a devenit job. Pot spune ca ma numar printre norocosii care nu simt ca muncesc in nici o zi din saptamana, pentru ca iubesc ceea ce fac.

Povestea felicitarilor:

Inca de cand am aflat de provocarea lansata de IQads am stiut ca vreau sa creez un continut care sa trimita cu gandul la caldura si la linistea specifice sarbatorilor de iarna. Tocmai de asta am hotarat sa ma axez pe cateva elemente caracteristice ale Craciunului (precum bradutii, zapada, renii lui Mos Craciun); nu stiu cum sunteti voi, insa eu nu imi pot imagina un Craciun  ideal fara brad sau fara zapada  :-).

O amintire faina de Sarbatori:

Cand vorbesc despre amintiri memorabile de sarbatori, gandul imi fuge iute la sarbatorile din copilarie, atunci cand Craciunul era  asociat cu emotia venirii Mosului si iarna de pe ulita bunicilor. Totusi, cel mai fain Craciun a fost acela cu prilejul caruia am primit primul calculator.

Imi amintesc ca m-am informat foarte mult inainte sa il folosesc, pentru ca imi era teama sa nu cumva sa il stric. :-D Pana la urma, s-a si stricat, insa a fost la ceva timp dupa aceea.

Un mesaj pentru cei care vor trimite felicitarea ta celor dragi:

In primul rand, vreau sa le urez sa aiba parte de sarbatori fericite alaturi de familie, iar in al doilea rand, sa le multumesc pentru ca au ales felicitarea mea pentru a face un gest frumos pentru cei dragi lor.

 

"O poveste aspatiala" ne spun Lucian Rosu si Ciprian Sava, caci asa si-au numit felicitarea:

Ar fi fost prea simplu pentru cei doi sa aiba o singura inscriere, asa ca au mai facut trei felicitari care vorbesc graiuri diferite: moldovenesc, oltenesc si ardelenesc. Ne povestesc ei acusi despre ce e vorba, dar uite si-un reper vizual:

Despre Ciprian si Lucian

Cum, nu ne stiti?? Glumesc. Pai, hai sa vedem. Eu si Lucian suntem doi publicitari old school, cuminti in PR-ul personal si salbatici in ceea ce priveste ambitiile profesionale. Impreuna avem vreo 13 ani de experienta in publicitate (dintre care eu vreo 3 :)), iar ca si ghilda, eu – Copywriter, Lucian – Graphic Designer. Pe scurt, proiecte, campanii, cateva premii, tobe, poezii, totul culminand cu premiul de popularitate, in cadrul Grand Spoof 2014 :).

Felicitarile sunt realizate in binecunoscutul stil publicitar AD Nouveau, cu arhitectura budista si subtile influente Rococo. Adica ne-am intalnit, am gandit conceptele... Ne-am trezit ca e sambata (cu o zi inainte de deadline), ne-am calmat si, la sfarsit am stropit totul cu apa tare.

Inspiratia a sarit din:

Oricat ne-ar placea noua sa o ardem in stiluri arhitecturale, a fost nevoie ca, inainte de toate, sa muscam putin din brief. Dupa care, am zis asa: ba, ce mai trezeste in romanul nostru (din brief) un pic de emotie?

Raspunsul a fost simplu: distanta, apartenenta geografica si dulcele stil matriarhalo-arhaic. Deci, poate suna a cliseu, dar, de data asta, chiar ne-au inspirat brief-ul, provocarea si clientul.

Aveti-va ca fratii sau de ce a luat nastere seria de mai sus

Pai aici e treaba cu apartenenta geografica, doamna. Am considerat noi ca diferentele astea intre romani au fost mereu, la suprafata, un motiv de gluma, insa, in profunzime, au denotat intotdeauna dragul, caldura si dorul pe care numai un roman il poate purta altui roman.

O amintire faina de sarbatori

E, uite aici chiar nu stiu pe care sa o aleg. Am stat si m-am gandit, imi vin atatea in minte, iar Lucian vad ca se uita intr-un punct fix si rade. Probabil ca are si el cateva. Dar cred ca daca ar fi sa gasim acel “one thing”, comun tuturor Sarbatorilor romanesti, petrecute impreuna, acela ar fi mirosul ala superb si de neconfundat. Asta cred ca este cea mai faina amintire de Sarbatori, insa pentru ca pe web degeaba dai cu parfum, va trebui sa ma credeti pe cuvant. Serios, inchide ochii si...

Un mesaj pentru cei care vor trimite felicitarea ta celor dragi:

Ar fi o data “Sarbatori Fericite!”, “Multumim!” si “Fericirea transcende mecanismul cauza-efect.”

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related