Ca ilustratoare si Art Director, Loreta Isac nu isi incapsuleaza stilul intr-o definitie foarte constrangatoare, ci mai degraba fluida. Ne spune ca ar fi la mijloc multe cuvinte si nuante - multe si alambicate, ca orice personalitate complexa. Loreta ilustreaza, deseneaza, schiteaza si e designer pentru propriul brand, Diamond Forest.
Daca nu ati descoperit-o deja, ii gasiti creatiile pe Facebook si Behance. Universul Loretei e cand colorat, cand sumbru, cand jucaus, cand morbid - asta ne-a zis-o ea, n-am inventat-o noi.
Zilele astea, Loreta lucreaza la o ilustratie de carte. In plus, este membru in juriul competitiei de design Layeru-i Ler, desfasurata pe platforma TheCreator. Ca sa va ademenim si mai mult, va impartasim o amintire de-a Loretei de Sarbatori: "Felicitarile de Craciun primite prin posta de la bunici. Cu ilustratii si urari cu ajutorul carora prindeam curaj an de an."
Brieful e simplu: creati o felicitare care, peste ani, sa ii trezeasca o amintire asemanatoare cuiva. Aveti timp pana pe 22 noiembrie, ora 23:59 sa ilustrati, desenati sau fotografiati o felicitare 2.0 pe care sa o inscrieti in competitia Layeru-i Ler. Cititi brieful complet si-apoi imaginati-va ca felicitarea voastra ajunge la cei dragi voua.
Rezultatul va ajunge si sub ochii Loretei, membru al juriului, care va da cateva sfaturi un pic mai jos:
Pasiunea pentru arta
A aparut o data cu aparitia mea printre parintii mei. Observam cum e in lumea fiecaruia, mama cu muzica si cu spectacolele in teatru, tata cu pictura si cu pasiunea pentru cinematografie.
Cred ca o data ce am crescut si am inceput sa ma descoper pe mine, am avut cautarile si curiozitatile mele, balet/ dans, apoi desen, animatie, design... Nu am incetat niciodata sa lucrez pentru mine si asa, treptat, sa colaborez la nivel mai mic sau mai mare cu oamenii din jur.
Procesul de lucru
Procesul de lucru e o cautare a sinceritatii prin linie, culoare si forma. Tot ce fac trec printr-un filtru personal, apoi in functie de feedback incerc sa aduc un echilibru, practic o colaborare cu personalitate. Dar sigur sunt maximum 3 intrebari care mi le pun atunci cand ma apuc de lucru si carora le raspund prin forma finala pe care o ia lucrarea.
Stilul personal
E greu sa descriu stilul meu. Insa ca o cautare a sinceritatii poate fi: copilaros, morbid, jucaus, sobru. Lista continua si e lunga si-alambicata, exact ca orice personalitate.
Cum pune pe fuga blocajele creative
Pasiunile, urmaresc lucruri care imi plac foarte mult, stau la povesti cu oameni care ma inspira. Iau feedback de la cei apropiati si incerc sa nu judec si sa extrag din feedback lucrurile care ma fac sa merg mai departe. Si imi aduc aminte ce mi-am propus si unde vreau sa ajung.
Zilele astea:
Lucrez la o ilustratie pentru o carte. Mmmm.
Planuri pentru 2016
Evit cat pot de mult planurile. Cand ajung la jumatatea proiectului, atunci imi fac planul. Cuvantul plan presupune ca se realizeaza.
O amintire de acasa, de Sarbatori:
Felicitarile de Craciun primite prin posta de la bunici. Cu ilustratii si urari cu ajutorul carora prindeam curaj an de an.
Traditia la care n-ar renunta nici in ruptul captului:
La atmosfera calda si placuta.
Asteptari de la lucrarile din competitie:
Ma astept la o abordare sincera la nivel de idee, dar si prin executie. As vrea sa isi exprime propria realitate, sa nu livreze ce cred ca vor ceilalti sa vada.
Ce ar trebui sa contina o lucrare ca sa te impresioneze?
O poveste.
Un sfat pentru participantii in competitia Layeru-i Ler:
Joaca-te.