Am aflat mai de demult ca RobertOBERT deseneaza de cand e mic. Nu s-a schimbat mare lucru de atunci, caci timpul lui se scurge in continuare printre benzi desenate, idei mai mult sau mai putin materializate, schite rapide si scenarii complicate. A lasat perioada de freelancing in spate si e de gasit la HaHaHa Production, unde e Visual Artist, dar noptile-i sunt albe pentru ca lucreaza la a doua parte din Profetia Urbana, albumul lui de banda desenata.
Avem si noi o profetie autoimplinita: Robert va face parte din juriul competitiei de design Layeru-i Ler, de pe platforma TheCreator. Brieful e simplu: inscrie-te in competitia lansata de Timisoreana cu un design de felicitare pe care ti-ar placea sa-l primesti de Sarbatori. Sau, si mai bine, pe care ti-ar placea sa-l trimiti prietenilor tai.
O felicitare 2.0 pentru familie, in care sa iti pui amintirile si traditiile personale, dar care sa trezeasca ceva in oamenii care o vor vedea: felicitarea ta poate ajunge sa fie trimisa catre romani prin campania de sarbatori a brandului.
Ai timp pana pe 22 noiembrie sa te inscrii in competitie, dar citeste cu atentie brieful si regulamentul, fiecare detaliu conteaza. Creatia ta va ajunge si sub ochii lui Robert, pe care l-am intrebat cate ceva in cele ce urmeaza. Va da si sfaturi, nici macar nu trebuie sa cititi printre randuri pentru ponturi:
Renuntarea la freelancing
Am zis ultima oara cand s-a pus problema ca nu m-as mai incumeta la vreun job decat daca e la un studio, unde atmosfera e cumva mai compatibila cu mine si modul meu de lucru. Iar la HaHaHa am multe challenge-uri constant si asta imi tine mintea proaspata in continuare. Plus ca e o gasca foarte misto, ai senzatia ca am copilarit toti impreuna, desi nu ne cunoastem de asa mult timp de fapt.
Iar cu fuserismul (nr: Robert se autointituleaza fuserist at HaHaHa Production pe Facebook).. e o autoironie si un fel de statement, tara noastra e plina de oameni care fac treaba de mantuiala. Incerc sa ma prezint cat mai mic, sa nu mi se urce la cap si sa nu cumva sa nu mai muncesc.
Ce face Robert dupa birou, in metrou
Noptile albe se duc cu:
Aici m-ai nimerit la fix, noptile albe in ultima vreme sunt cu scenariul de la partea a doua din Profetia Urbana. Care, apropo, e aproape gata, mai am de completat pe ici pe colo la un brut dupa care ma iau cu el la tranta pentru impartit pe cadre, schite si toate cele. Am asteptat mai mult desi aveam o forma la el acum cateva luni bune, si cand l-am recitit ceva nu ma multumea si am insistat cu mine de data asta sa nu ma grabesc, pentru ca e important. Stati pe-aproape, ca vine curand.
Schita Profetia Urbana, partea a 2-a
Planuri pentru 2016
Sa termin si sa public partea a doua si a treia din Profetia Urbana (partea a treia o sa fie un soi de epilog, ceva mai scurt, la care scenariul e deja scris aproape integral). Si mai am un proiect cu RISE care e inca in stadiu incipient si speram sa il putem duce la capat, pentru ca e foarte misto si imi place mult ce fac baietii.
O amintire de-acasa, de Sarbatori:
Tuica lu' bunicu. De acolo au pornit toate.
Traditia de Craciun la care n-ar renunta:
Imi vin in minte multe la care as renunta, sincer sa fiu. Eu sunt un fel de Grinch, nu am fost prea mare fan al sarbatorilor, cred ca nu ar trebui avem nevoie de ocazii speciale ca sa ne purtam ca niste oameni.
Asteptari de la lucrarile inscrise in competitie
Cum ar zice Macanache: "vrei sa fii original? nu mai imita si daca esti original nu te limita". Asa ca as vrea sa ma surprinda, avem nevoie de prospetime mereu.
Ce ar trebui sa contina o lucrare ca sa te impresioneze?
Un concept foarte bun si pus cel putin bine in aplicare. Uneori avem concepte bune carora realizarea le face un deserviciu si invers, uneori avem o forma frumoasa si un concept slab sau inexistent. Un echilibru intre cele doua m-ar convinge, dar daca adaugi si un accent, un artificiu care poate fi si amprenta personala si e foarte smart, atunci m-ar da pe spate.
Potentiale obstacole
Nu stiu, pentru ca obstacolele ni le punem singuri de regula. Poate teama de a nu face ceva banal sa aiba o influenta, dar sper eu ca va fi una pozitiva si constructiva.
Un sfat pentru participantii in competitia Layeru-i Ler:
Sa fie constienti de un lucru, cum zicea si Homer Simpson: "No matter how good you are at something, there's always about a million people better than you".
Ce-as putea sa le spun e sa priveasca mereu din unghiul din care nu priveste toata lumea, de obicei acolo e cheia. Sa se uite la designul lor si sa se gandeasca daca lor le-ar placea sa primeasca asa ceva in cutia postala.