Mai exact, vorbim de o meseriasa si doi meseriasi care ne-au interpretat grafic tema "Opriti distrugerea padurilor" pe care am abordat-o intro competitie pe TheCreator. O competitie pe care am gandit-o si lansat-o alaturi de 123RF; si care se cheama Meseriasii sunt pe 123RF; si a carei etapa de inscrieri continua pana pe 30 septembrie.
Deci va indemnam sa consultati cu atentie si incredere brieful, apoi sa va ridicati virtual kit-ul de inscriere si sa purcedeti in a marita imagini intre ele. Obiectivul: sa ne luati ochii cu rezultatul.
Pe ai nostri si pe ai juriului, format din: Mihai Coliban (Proximity Russia); Valentin Suciu, Creative Partner (Jazz Communication); Mihai Carder (123RF Romania); Mihaela Craciunescu (IQads si SMARK).
Iar cei care stau in peluza si nu vor sa joace meciul sunt rugati sa voteze aici. La final o sa ne iasa 7 lucrari castigatoare.
Si fara vorbe suplimentare, va lasam cu Vlad Gheorghiu, Eugen Demeterca si Irina Bartolomeu:
Vlad Gheorghiu - "Hindsight"
Eu sunt freelancer cu niste ani de agentie in spate, pasionat de design, art direction si foto-video. Mi-am cladit propria agentie, un boutique mic care ofera servicii de creatie, graphic design, web design, fotografie si video.
Vizualul a fost realizat in echipa cu Laura Costachescu, care e la McCann :)
Ce te-a determinat sa participi la competitia 123RF
Pai, m-a batut Laura la cap :) Glumesc. Ne-a placut foarte mult tema si am simtit ca are un potential foarte mare sa fie exploatata vizual.
Despre tema "Opriti distrugerea padurilor"
E genul de proiect pe care nu-l faci pentru ca trebuie, ci pentru ca asa simti. Asa ca am lucrat cu drag si spor.
Interpretare
Ne place sa credem ca se intelege din executie :P A fost o provocare destul de mare pentru ca sunt multe lucruri de spus. Am ales sa dramatizam una din consecintele negative ale defrisarilor masive.
De ce ar trebuie sa va voteze publicul lucrarea?
Pentru ca le place.
Eugen Demeterca - "Speranta"
Sunt Eugen Demeterca si, in functie de situatie, filmez, fotografiez sau prelucrez vreo fotografie, scriu, joc boardgame-uri, citesc, merg cu bicicleta, ma uit la vreun film si... cred ca deja-i suficient. :)
Lucrez intr-o televiziune ca director de imagine (sau operator sef, cum se numea inainte meseria) si-am studiat destul de mult tot ce tine de vizual, mai intai intr-o scoala de arta facuta in paralel cu scoala generala, apoi la Liceul de Arta din Bacau si-am incheiat apoteotic cu Facultatea de Film din Bucuresti, unde am absolvit sectia „Imagine de Film si TV”. M-am nascut cu pasiunea pentru design a, daca e sa-i dau crezare mamei care-mi spune ca, de foarte mic, cum puneam mana pe ceva ce lasa urme, ma apucam de mazgalit.
La competitia 123RF
Mi-a placut mult tema, acum mai actuala ca oricand, cheful sa mesteresc la o imagine si ideea care mi-a venit destul de repede, nu chiar in forma in care poate fi vazuta in concurs caci a trebuit s-o adaptez la imaginile pe care le-am gasit. Si nostalgia! Mi-a adus aminte de liceu, de orele de grafica cand profa ne dadea o tema pe care noi trebuia s-o transformam in afis. Pe atunci nici dracu nu auzise de Photoshop si desenam/pictam totul. Rareori, faceam cate un colaj. Ce vremuri :)
Despre tema "Opriti distrugerea padurilor"
Tema e foarte actuala, daca ma gandesc la defrisarile masive facute in ultima vreme salbatic si fara cap, nu numai la noi in tara, dar peste tot in lume. Sunt atatea stiri despre alunecari de teren, despre seceta sau inundatii si multe dintre ele sunt legate de disparitia brutala a padurilor care nu mai fixeaza solul si nu mai regleaza microclimatul zonelor din care au disparut.
Parca toata lumea si-a pus ochelari de cal si nimeni nu vede mai departe de banii pe care ies din exploatarea lemnului.
Interpretarea ta
Am vrut sa fac o lucrare cu impact emotional, socanta, independenta de limba ca sa poata fi inteleasa in orice colt al lumii (apropo, mi-a placut ca ati cerut ca imaginile sa fie fara text) si care sa transmita mesajul de la prima privire. Asa ca aveam nevoie de simboluri. Si ce simbol e mai puternic decat un copil?
Am vrut sa creez in mintea privitorului o legatura indisolubila intre padure, viata si viitor.Fara padure, viitorul nu mai exista. Taiem padurea? Ne sinucidem!
De aceea copilul „meu” e plasat in lumea moarta, alb-negru, a copacilor „decapitati”, unde unicul firicel de viata vine de la singurul copacel supravietuiitor al masacrului. Acesta este inca plin de culoare, de viata si oxigenul pe care-l produce il revitalizeaza pe copilul conectat la el prin masca de gaze. E o relatie simbiotica. In lumea respectiva nu mai pot exista unul fara celalalalt.
Voteaza pentru mine. Spus altfel
Publicul ar trebui sa-mi voteze lucrarea pentru ca e cea mai buna, indubitabil. N-am cum sa zic altceva, nu cred ca alt participant va zice altceva despre lucrarea lui ;)
Pe de alta parte, pentru ea am ales cele mai potrivite fotografii, am facut cele mai bune selectii, cele mai perfecte clonari si „insanatosiri” (cu healing brush), am potrivit cea mai buna perspectiva si am gandit cea mai buna filosofie. Ca sa nu mai zic ca am creat o intreaga padure de copaci taiati, pornind de la o singura buturuga.
Lasand tonul glumet la o parte, publicul ar trebui sa ma voteze daca imaginea mea ii misca in vreun fel si daca sunt de acord ca ce se vede acolo e un viitor distrugator care poate sa dea peste noi daca nu facem ceva, acum, in al doisprezecelea ceas.
Irina Bartolomeu - "The Key"
Am terminat jurnalismul si ma ocup de social media pentru Arhiva TVR. Ca hobby, fotografia si, implicit, design-ul.
Ce te-a determinat sa participi la competitia 123RF?
Ideea de a combina imagini pe o tema sensibila m-a determinat sa ma inscriu in competitie.
Despre tema "Opriti distrugerea padurilor"
O tema binevenita, poate chiar prea putin exploatata, atat online, cat si offline. Admiram si distribuim pe retelele sociale atatea fotografii cu paduri, copaci, poienite, animale si/sau pasari salbatice din alte tari, dar nu suntem in stare sa ne bucuram de padurile noastre. Avem paduri si rezervatii care vor fi distruse incetul cu incetul daca nu vom interveni in niciun fel...
Interpretarea ta
Putem vedea acum efectele distrugerii padurilor (copaci taiati, cranii de animale, totul transformat, practic, intr-un cimitir), dar si cum ar putea arata (dincolo de usa – vedem asta pe gaura cheii) padurea, pe de-a-ntregul ei. Nu trebuie decat sa descuiem usa.
Voteaza pentru mine. Spus altfel
Cheia este la voi!