Cum a fost intampinat noul logo Google

Cum a fost intampinat noul logo Google

Din 1999, de la aparitie, Google a avut acelasi logo (chiar daca, din cand in cand, s-a mai jucat cu spatierea literelor si alte fineturi neobservabile). “Ca numele unei enciclopedii printate in culori pentru copii”, il definesc cei de la Fastcodesign.


Dupa 16 ani, insa, cineva a spus ca e timpul ca motorul de cautare sa primeasca un alt logo. Adica font. Si au mers pe unul sans-serif, asa cum o cere trendul in www.

Pe blogul companiei, un video arata si felul in care s-a schimbat Google de-a lungul timpului:

 
Tot acolo, exista si o explicatie pentru schimbare: Google nu e folosit doar de pe desktop, ci de pe telefoane si tablete. Iar noul logo e mult mai maleabil la suprafete mici.

Compania a facut publica si o fotografie cu making of-ul, unde se pot vedea si alte variante pe care le-au avut in vedere. Mai multe detalii despre felul in care a fost creat logo-ul si de ce, aici.


Bineinteles, prima si cea mai comuna reactie a fost ca Google nu si-a facut operatie estetica de logo, ci de font. Pentru astfel de carcotasi, avem linkul acesta, care arata ca metamorfozele dramatice nu ii sunt straine companiei.

Wired scrie: Logo-ul Google incearca foarte mult sa fie prietenos.

The Guardian isi intreaba cititorii daca ar putea sa il deseneze mai bine si, adauga, subtil, ca lor le placea G-ul albastru mai mult decat cel multicolor. In alt articol, se spune ca noul logo e motivat mai mult de “austeritatea” designului.

Engadget spune ca, per total, e un design mai modern, iar TechCrunch are cateva dileme legate de logistica: “ganditi-va cate cladiri, app-uri, bloguri, pagini si alte 5.000 de lucruri pe care nu le putem numi trebuie schimbate cu noul logo”.

Gizmodo vine cu o istorie horror, inainte de 1999.

In Romania, dincolo de glumele obisnuite cu care se primeste orice informatie, au existat si cateva opinii referitoare la eveniment.

Serban Mocanu (Designer, MINIM): Nu e doar impecabil. Dupa material design care a inceput sa devina standard pentru multi, Google arata din nou ca are o echipa de UI/UX excelenta si ca depaseste uneori Apple, chiar daca e vorba de design. Si o dezbatere inchinata design-ului se isca in comentariile postarii lui.

Cateva pareri am gasit si pe profilul lui Iulian Comanescu (jurnalist si analist media), care si-a intrebat prietenii si a primit cateva cuvantari.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related