[Drumul spre Gatit: echipele] Fetele de la Mercury360 pun Mercuisine pe harta gastronomica a marcomm-ului

[Drumul spre Gatit: echipele] Fetele de la Mercury360 pun Mercuisine pe harta gastronomica a marcomm-ului

Printre un brief si-o intalnire cu clientul, Liviu Turcanu pune la cale concepte pentru echipa Mercuisine, care va reprezenta Mercury360 la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl, gazduita de Chef Parade. Nu vrea sa-si eclipseze colegii din industrie cu skill-urile lui intr-ale bucatariei, asa ca scoate in fata 6 fete cucuiete, cu acel je ne sais quoi din gastronomia frantuzeasca. 

Nu va lasati impresionati de chipurile lor gingase. Trei bucatarese desavarsite si trei invatacei cu vana se pregatesc sa dea pe spate juriul de la Cupa Agentiilor la Gatit si sa puna Mercury360 pe harta gastronomica a marcomm-ului romanesc. 

La uram succes. Iar voua va recomandam sa luati notite de la Corina, Andreea, Iosefina, Denisa, Madalina si Camelia:


Saga formarii echipei

Pentru a fi cat se poate de sinceri, a fost o mobilizare de moment, iar echipa s-a coagulat foarte rapid. Baza echipei este alcatuita din trei bucatarese desavarsite: Cori, Andreea si Iose, care mereu ne surprind cu deserturi delicioase (si nu numai).

Apoi avem invataceii, care au anuntat deja ca se vor ocupa de buna desfasurare a gatitului preluand responsabilitatile de jos: curatenie si asistenta: Denisa, Madalina si Cami.

Initiatorul a fost Liviu Turcanu, directorul de creatie, care s-a ocupat strict de recrutare, pentru ca nu vrea sa ne eclipseze cu talentul lui.

Asadar, formula finala este: Corina Panaete, Andreea Beciu, Iosefina Ilie, Denisa Stirceanu, Madalina Ivan si Camelia Moroianu.

Denisa: La job sunt "aia mica si galagioasa", care are mereu chef de vorba, dar care, printre discutii, se ocupa si de coordonarea campaniilor de BTL. Avand experienta cu sampling-ul, voi degusta cu mare interes preparatele. Desigur, pun la bataie si tot entuziasmul si energia mea in procesul de preparare. In viata sunt la fel, energica si vesela.

Iose: La job.. hmm, ai ceva de creat pe repede inainte si nu numai? Aici ma gasesti, facem echipa buna. In viata de zi cu zi... Exista? Aaaa da! Am un copil minunat care se bucura enorm cand ajung acasa pe "ziua".

Mada: La job sunt cel mai nou membru al echipei de Client Service si fericita posesoare al unui cont foarte drag mie. In timpul liber imi place sa fac cu orice, doar sa nu ma plictisesc (sport sub orice forma, citesc, intalniri cu prietenii, cate si mai cate). In echipa voi fi un ajutor de bucatar iscusit si eficient.

Cami: La job organizez evenimente si imi tin colegii la curent cu evenimentele din Bucuresti si nu numai. In viata, organizez iesiri cu prietenii (atat de mult imi place sa organizez lucruri, desi nu sunt, la prima vedere, cea mai organizata persoana), citesc, dansez si rad cat pot de mult. 

In echipa voi fi asistent pentru orice. Fiind 'events' voi oferi suport pe partea logistica (daca va fi nevoie, pot chiar monta si demonta diverse :))

Cori: La job sunt extremista: cu zambetul pe buze sau incruntata si cu castile in urechi in momentul in care sunt afundata in briefuri, costuri, contracte si anexe. Din diverse motive, colegii imi spun "sefa". Stiu cu totii insa ca se pot baza pe mine oricand, cu orice.

Ah, si mai e ceva: cu totii asteapta ziua mea - pentru prajiturile "de casa". In timpul liber ma relaxez in bucatarie unde testez multe retete de dulciuri pentru cei dragi mie. Sau ies la aer. Intotdeauna cu zambetul pe buze.

Andreea (aka Modesta): La job coordonez o echipa mare de gagetomani, care ajuta la cresterea vanzarilor de electronice si electrocasnice. Acasa, sunt mamica full time, o gazda minunata pentru toate petrecerile programate si neprogramate la mine in curte, iar pentru baietelul meu de 7 ani sunt master chef pentru ca fac cele mai bune oua ochiuri :)


Numele echipei 

Numele a venit cat se poate de natural. Mercury + bucatareala mai mult sau mai putin frantuzeasca = Mercuisine.


Logo-ul echipei

Stiti vorba aia ca trebuia sa fie gata ieri?! Brief? Ceva rapid, simplu, bun si cu miros de nuca si daca se poate sa creasca vizibilitatea. :))) Si… sa se stie clar al cui este... gata!

Ingrediente: 360 grame Mercury; 4 cani miez dulce de Account, 1 plic de graphic designer, 1 bax de voie buna si artificii pentru decor :)


Ingredientul secret

Ne-am gandit ca ne avantajeaza in orice va trebui sa gatim, desert sau mancare, miezul de nuca va merge perfect. Va iesi ceva foarte bun din mainile noastre si toata lumea va fi dornica sa guste. De aici ne-am ales si ce minuni sa gatim :)


Experienta intr-ale gatitului

Denisa: Imi place sa gatesc, dar o fac destul de rar (de obicei se intampla atunci cand mor de pofta gandindu-ma la paste, care sunt specialitatea mea). Fac paste cu de toate. Pun ce imi trece prin cap pe moment si, de obicei iese ceva comestibil - nu mi-a murit niciun prieten care a gustat din pastele mele pana acum :))

Iose: De mica mi-a placut sa experimentez in ale gatitului si faceam concurs de gatit cu fratele si verisoarele mele. Verii si parintii erau juriul. De cand sunt mamica nu am incotro si am adaugat pe lista prioritatilor sa gatesc sanatos si bun pentru minunea mea de baiat :)

Mada: As vrea sa am timp sa gatesc, chiar imi place, insa din pacate trebuie sa fac acest compromis, de a renunta la gatit, in favoarea altor pasiuni. Cu reteta in fata imi ies combinatiile aproape de adevar, dar fara reteta sunt un dezastru. Nu dau gres la salate, omlete si 2 retete delicioase de prajituri.

Cami: eu si gatitul nu ne intersectam foarte des, iar cand se intampla, interactiunea este cat se poate de simpla: legume la cuptor sau pe gratar, omleta & ochiuri fara ulei si multa salata. La ochiuri, omleta si salate ma pricep foarte bine, pentru ultimele doua incercand sa gasesc combinatii cat mai interesante.

Dar imi place sa ma invart prin bucatarie, de mica o ajutam pe mama la diverse treburi marunte, ceea ce voi face cu drag si spor si acum.

Cori: petrec multe ore in bucatarie, experimentand. Sunt toti in viata, de unde concluzionez ca rezultatul este unul bun. Mai mult, exista solicitari in departament si agentie pentru anumite preparate. Rasfatul papilelor persoanelor dragi mie = satisfactie maxima.

Andreea: in bucatarie ma gasesti in fiecare zi pregatind fie o prajitura, fie o reteta noua care mi-a facut cu ochiul pe net. Sunt "vegetariana"  si leguma mea preferata este CARNEA, astfel ca in mancarea mea vei gasi intotdeauna o bucatica/miros de carne :). La dulciuri preferintele sunt impartite: sotul prefera amandina, iar campionul meu de 7 ani prefera rulada cu nuca de cocos sau orice tort cu crema de vanilie. Daca ar trebui sa mentionez si preferintele familionului si ale prietenilor ehheee.....lista ar fi prea lunga :)...dar voi mentiona, totusi, tortul de morcovi si cheesecake-ul cu fructe :)


O intamplare dezastruoasa in bucatarie

Denisa: Peste la cuptor cu legume, aranjat frumos in tava, introdus in cuptor, uitat vreo 3 ore = mult fum si vecinii batand la usa sa intrebe daca este totul in ordine. Restul e legenda.

Iose: La unul din concursurile de vara de gatit, am creat o budinca de ciocolata cu nuca si stafide in care din greseala am pus in loc de zahar, sare. Va imaginati cum erau cei care au gustat cand au luat cate o lingura sanatoasa de budinca si au simtit ca le iese prin toti porii sarea - nu stiau cum sa gaseasca mai rapid paharul cu apa.

Mada: niciodata, dar niciodata nu agitati sticlele de bulion homemade inainte de a fi deschise!!

Cami: Auzita – niste prieteni, in perioada in care locuiau in camin, au incercat sa fiarba oua in cuptorul cu microunde. Incercarea s-a soldat cu explozia cuptorului, traumatizarea unuia dintre ei, care folosea laptopul in apropierea cuptorului si un minunat miros de oua clocite pentru o perioada ce a parut a fi o vesnicie.

Cori: auzita – o prietena, care a intentionat sa faca o ciorba (daca-mi aduc bine aminte era chiar prima ei ciorba), a sfarsit prin a face o tocanita delicioasa.

Andreea: in afara de o mamaliga ultra sarata de care a avut grija campionul meu sa afle toata lumea nu am avut niciun incident J.


Ce are publicitatea de invatat de la gatitul in echipa?

Orice experienta in echipa este o sursa buna de inspiratie si cunoastere pentru orice domeniu, nu doar pentru publicitate.

Publicitatea ar putea invata ca indiferent de ce ai de facut, daca o faci cu drag, alaturi de oameni frumosi si intr-un mod relaxat, nu poate decat sa iasa bine. La fel ca la gatit, orice campanie iese mai bine daca pui condimentele potrivite si stropul de sare si de dragoste.


Ce vor sa le transmita:

Adversarilor: En garde, pussy-cat! Ii sfatuim sa fie pregatiti psihic pentru a fi deranjati de o echipa entuziasta, galagioasa si de multa hahaiala. Poate ca nu suntem chiar Jamie, dar ne pricepem la dans, muzica si voie buna.

Juriului: sa se astepte la neasteptat.


Un moment pe care de-abia-l asteapta si unul de care se tem

Asteptam cu entuziasm si bucurie fiecare moment al competitie, mai ales ca este prima data cand participam.

Nu credem ca ne temem de ceva anume, dar avem emotii cum avem pentru orice proiect in care ne implicam, dar sunt emotii constructive, intotdeauna.

(Siiiii, cum spunea Cori mai sus, suntem mari fani desert, deci probabil ca acesta este cel mai asteptat moment, cu bucurie si mare pofta.)


In final, o reteta:

Reteta cheescake

Ingrediente blat:

  • 5 pachete de biscuiti digestivi simpli, care se farama bine bine;
  • 1 pachet de unt de 82% grasime;
  • Cam 3-4 linguri de zahar;
  • Miez de nuca faramat;
  • Zahar vanilat.

Cum se face:

  • Macini miezul de nuca si il tragi in tigaie;
  • Pui untul la topit la foc mic mic a.i. sa nu fiarba;
  • Adaugi biscutii (pe toti odata) + zahar + arome;
  • Intr-o forma de tort (cu diametru de aprox. 28 cm) cu pereti detasabili pui hartie de copt a.i. sa imbraci si peretii vasului;
  • Pui pasta in tava;
  • Apoi dai la cuptor la foc mic/mediu aprox. 10-15 minute;
  • Scoti si lasi la racit.

Ingrediente crema:

  • Aprox. 1.3 kg de branza de vaci fina;
  • 5 oua intregi;
  • 2.5 - 3 cani de zahar;
  • 5 linguri de faina;
  • Smantana dulce de gatit (cu 32% grasime) 500 ml;
  • Arome.

Cum se face:

  • Pui branza intr-un castron unde o amesteci cu mixerul aprox. 2 minute la viteza cea mai mica;
  • Apoi pui ouale unul cate unul pana le incorporezi pe toate;
  • Adaugi zaharul;
  • Apoi faina;
  • Adaugi si aromele;
  • La final, smantana pana o incorporezi pe toata;
  • In tava care s-a mai racit putin intre timp torni toata compozita de mai sus;
  • Dai la cuptor la foc mic cam o ora jumate, pana se rumeneste usor (poti s-o testezi ca pe cozonac cand crezi ca e gata, cu scobitori);
  • Apoi, dupa ce s-a racit, ii pui deasupra ce vrei tu. Exemplu: fructe de padure facute cu sirop – zahar in fct de cat de dulce vrei sa fie (cam 3-4 linguri la aprox. 500 grame fructe congelate) + putina gelatina;
  • Lasi la rece pana se incheaga fructele de deasupra si blatul isi trage bine arome din branza.

Va lasam aici un coltisor: 

Enjoy!

 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit

Creativii ingredientelor, ai prezentarilor culinare si suporterii lor isi gasesc locul, pentru al treilea an consecutiv, la Cupa Agentiilor la Gatit. Aducem creativii in bucatarie din 2013 si starnim industria sa se infrunte in preparate. In 2015, Cupa Agentiilor by Lidl e gazduita de Chef Parade Cooking School, beneficiaza de tehnologie de la Electrolux, iar preparatele vor fi gatite sanatos cu Zepter. Participantii se vor juca cu Jacobs si vor degusta alta mancare de peste de la Ocean Fish, in timp ce legumele vor fi rasfatate de Bonduelle. Promotionalele creative sunt asigurate de Samdam.

Cupa Agentiilor la Gatit este un eveniment IQads, cu solutii de la AdProduction, tiparituri creative de la Grafica si Tipar, spectacol tehnic de la Five’s si ajutoare de incredere de la Brigada de Voluntari, powered by KISS FM. Partenerii media sunt: Bucataras.ro, Gustos.ro, eCuisine.ro, Culinar.ro, Click! Pofta buna!, La Cucina, Mixtopia si Elevate.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Mercury360

Cu o istorie de peste 25 de ani in Romania si, in continuare independenti, full-service, suntem una dintre putinele agentii care au capabilitatile necesare pentru a deveni partener pe intreaga durata a unei campanii,... vezi detalii »

Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related