Chris Devour si a lui lume monocroma, incarcata simbolistic

Chris Devour si a lui lume monocroma, incarcata simbolistic

Ca o picanterie, Chris Devour se gandeste (neserios) sa isi schimbe numele de scena in Marcelino.

Acum ca am spart gheata, sa va spun si cine este personajul: fotograf/grafician, autodidact pana in maduva oaselor, Chris si-a conturat un stil foarte aparte: imagini alb-negru, incarcate simbolistic, curate stilistic. Linii clare, foto-manipulare impletita cu grafica, substanta care transpare dincolo de simplitatea alb-negru: cred ca asa s-ar putea descrie cel mai simplu lumea pe care el o vede in fiecare cadru.

A colaborat cu muzicieni (Golan, Darleea, NOR, Anysound), designeri vestimentari si de bijuterie (Astrid Tirlea, Dobras Anamaria, Kira Ozana, Andreea Castrase), lasandu-si amprenta pe fiecare concept in parte. Am stat de vorba cu Chris despre proiectele lui, inceputurile in fotografie si design, inspiratie si stilul singular pe care si l-a creat:

Inceputul

Probabil ca totul a inceput cand eram mai mic, pentru ca imi aduc aminte ca obisnuiam sa colectionez tot felul de chestii, de la poze, la cut-outs si altele. Imi placea ideea de a putea surprinde un moment pentru totdeauna. Primul aparat foto a fost cel din telefon, apoi un aparat digital ceva mai bun, iar acum 4-5 ani primul DSLR. Intre timp incepea sa imi placa tot mai mult grafica, design-ul si ideea de a construi ceva de la zero, un logo, o ilustratie, un desen etc. Cam tot ce stiu pe partea foto/grafica am invatat singur prin multa practica. Cel mai important a fost faptul ca mereu am vazut acest lucru ca o pasiune.

Ai spune ca ai un brand personal? Cum l-ai descrie?

As putea sa spune ca da, dar e un brand intr-o continua dezvoltare.  As spune ca e monocrom. Cred ca cea mai buna descriere o fac pozele, pana la urma fiecare vede ceva diferit, atractiv sau nu, in lucrarile mele.

Chris Devour in viata reala

Numele meu real este Sabau Cristian (desi nu il prea folosesc si ma gandeam ca l-as putea inlocui cu Marcelino :)) M-am nascut in Oradea, iar la varsta de 13 ani ne-am mutat in Budapesta, unde am locuit 4 ani. Mi-am terminat studiile de licenta pe Relatii Internationale, in Oradea, dupa care m-am mutat in Bucuresti pentru a continua masterul, pe Diplomatie si Securitate.

Ce te inspira?

Decadenta si simbolistica oculta. Ok, nu chiar, dar sunt multe elemente care as putea spune ca ma inspira, de la blog-uri, la oameni din jurul meu, la viata de zi cu zi.

Stilul meu are niste elemente conceptuale mai ciudate, care se regasesc in anumite proiecte. De exemplu ideea de a ascunde fata modelului cu esarfe, sugereaza ca omul ramane imprevizibil, adevaratul lui caracter nu este mereu cel pe care il arata. Desigur, omul ramane o inspiratie continua pentru ca e intr-o continua schimbare.

Asocierea dintre grafica si fotografie

Anumite proiecte merg foarte bine combinate una cu alta. Grafica adauga niste detalii care, dupa parerea mea, contureaza si mai bine ideea pozei. Am niste idei care merg mai bine cand este aplicata si grafica si fotografia.  Dar le practic si separat:  cand nu fac poze, ma apuc de un desen sau o ilustratie (mai multe postari pe partea asta gasiti pe pagina de Facebook Morgvus).

Proiecte si colaborari

Fiecare proiect a fost o placere. Am avut sansa sa lucrez cu prieteni apropiati, cu designeri vestimentari, modele, formatii etc. Fiecare proiect m-a invatat ceva nou, mi-a aratat o latura noua si m-a ajutat sa evoluez in tehnica si concept.

Singura conditie pentru a fi de acord cu o colaborare ar fi sa imi folosesc stilul propriu: atat timp cat sunt contactat pentru stilul pe care il am si imi place ideea, nu o sa refuz un proiect.

Se poate trai din fotografie in Romania?

Nu pot raspunde concret la aceasta intrebare, probabil depinde de fiecare. Cu cat esti mai flexibil, cu atat mai bine. Dar aici intervine si riscul de a face poze care nu sunt tocmai pe stilul propriul.

Promovare si planuri de viitor

Prin Facebook, la Tumblr, la Behance. De obicei, clientii ajung la mine ori prin oameni cu care am lucrat /lucrez, ori de pe alte site-uri unde a fost publicata munca mea.

Am cateva pentru viitor, dar cel mai bine daca le prezint cand sunt gata, sper sa am parte de cat mai multe proiecte pe viitor, si sa cunosc cat mai multi oameni creativi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related