In caz de pericol, nu lasa smartphone-ul din mana

Aplicatia Panic Helper da un nou sens zicalei "prietenul la nevoie se cunoaste". Dezvoltata de trei studenti la Automatica, aplicatia pentru sistemele Android e un fel de SOS mai destept si rapid. In cazul in care ti se intampla ceva, trebuie doar sa apesi un buton al telefonului, iar Panic Helper ii va anunta pe prietenii tai prin SMS, apel telefonic sau Facebook ca s-a intamplat ceva, trimitandu-le si coordonatele locului in care te afli. Juriul de la Social Impact Award 2014, competitie de idei pentru studentii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv, a decis ca aplicatia are potential mare de dezvoltare si a premiat-o cu 5.000 de lei.  Un alt proiect castigator in cadrul aceleiasi competitii este COBI Bicycle, despre care am scris aici. Vedeti in clipul de mai sus cum functioneaza aplicatia si cititi in continuare ce ne-au povestit cei trei studenti despre idee si despre cum s-a transformat ea intr-un proiect premiat pentru impactul pe care l-ar putea avea asupra societatii.

Ideea
Prima oara cand am lucrat la ideea aceasta a fost la un hackaton de la Facebook, in 2013.Dar ideea e mult mai veche.Totul a inceput de la un seminar de psihoinventica unde trebuia sa venim cu idei de aplicatii mobile.Mai multe idei au fost spuse, iar aceasta a fost una dintre ele.

Echipa
Echipa noastra este formata din trei oameni: Alexandru Buliga, Theodor-Cosmin Didii, Ionut-Catalin Ramascanu.Toti suntem in anul 3, la Facultatea de Automatica si Calculatoare.

Obiective
Oricat de protector si de sigur ar fi mediul nostru de viata, este aproape imposibil sa reusim sa ne aparam de toate pericolele. Pe de alta parte, este de datoria noastra, a oamenilor, sa gasim solutii pentru a reduce cat mai mult aceste primejdii, dar si consecintele lor negative. Ideea noastra are asadar la baza acest spirit civic. Venim in folosul comunitatii cu o aplicatie unica, o aplicatie capabila sa diminueze semnificativ pericole cotidiene care ne ameninta intr-o oarecare masura viata de zi cu zi.Aplicatia se adreseaza oricarei persoane de orice varsta care detine un smartphone.

De la idee la produsul final
Asa cum am mentionat si mai sus, prima oara am lucrat la acest proiect la un hackathon de la Facebook si, astfel, a aparut prima versiune a proiectului.Apoi, am inceput sa lucram la a 2-a versiune pentru competitia Social Impact Award, la care am primit unul din cele 3 premii.

Promovare
Vom incerca sa promovam Panic Helper pe toate canalele media disponibile. Aplicatia va fi cat de curand disponibila pe Google Play.

Monetizare    
Vor exista doua variante ale aplicatie pe Google Play: o varianta gratis ce ofera doar o parte din functionalitati si o varianta premium ce ofera toate functionalitatile.In urma testarii aplicatiei gratis, speram ca utilizatorii vor dori aplicatia premium.

De asemenea, aplicatia ar putea fi cumparata si de firme de paza sau de firme ce se ocupa cu ingrijirea batranilor, care in urma unei personalizari simple a acesteia ar putea sa ofere clientilor un sentiment sporit de siguranta si incredere.

Participarea la Social Impact Award 2014
Am vazut un afis cu aceasta competie pe holurile din camin.Ne-am dat seama ca ideea noastra s-ar potrivi perfect acestui concurs si ca prin intermediul Social Impact Award vom reusi sa ne promovam ideea si sa ajutam cativa oameni. In principiu vom investi banii castigati in cadrul competitiei in publicitate si in interfata grafica a aplicatiei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related