Saptamana trecuta am reusit sa convingem 19 echipe creative sa plece din agentie in timpul programului (?!?) si sa vina la Kuxa Studio sa-si arate talentele si inspiratia culinara la Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL aromata de Coseli, sarbatorita cu Privileg Catering, savurata cu Staropramen si recomandata de Mega Image. Am avut 3 zile de bucatareala la cel mai inalt nivel al creativitatii cu ingrediente speciale surpriza, combinatii de arome nemaiintalnite si design-uri de farfurii exceptionale care te puneau in dificultate la degustare, doar pentru ca nimeni nu ar fi vrut sa strice micile opere de arta.
Juriul a fost a avut mult de dezbatut pentru a alege cele mai bune preparate, fiind format din: Anca Mitu (Manager Privileg Catering), Lica Birzoi (Director Import Export Coseli), Maria Belu-Burtea (Editor Coordonator Click! Pofta buna!), Alexandra Sirbu (Project Manager Gustos.ro) si in finala, Alexandru Iacob (castigator TopChef Romania, editia a II-a). A fost acordat titlul de Agentia Anului la Gatit, 3 premii de podium si multe premii speciale dupa cum urmeaza.
Echipa care a adus in agentie marele titlu al Cupei Agentiilor la Gatit FLORIOL, editia a II-a a fost French Fries Mafia, Wave Division fiind desemnata Agentia Anului la Gatit cu desertul Amore In Strati, inspirat din povestile mafiotilor italieni. Aceeasi echipa a primit si Premiul special Coseli pentru cel mai aromat desert, iar reprezentanta lor Anna Popa a fost si ea premiata cu Premiul special Gustos.ro Creativa-n vorbarie, dar si-n farfurie.
Echipa castigatoare - French Fries Mafia (Wave Division)
Amore In Strati - French Fries Mafia (Wave Division)
Premiul II a ajuns la Geometry Global, reprezentati de o echipa cu traditie deja (chiar daca intr-o alta formula fata cea de anul trecut), Cu de toate. Desertul lor din finala, Alba ca Zapada si cei 7 pitici, a impresionat juratii aducand chiar si al doilea premiu unuia din echipa, adica Premiul special Gustos.ro Daca plec din agentie, sigur ma fac bucatar, Florinei Alexandru (Geometry Global).
Echipa Cu de toate (Geometry Global) in actiune
Alba ca Zapada si cei 7 pitici - Cu de toate (Geometry Global)
Premiul III a fost acordat celor de la Ad Production cu al lor Tailor Made Cooking, fiind surprinsi de brief-ul lor de desert care le cerea sa foloseasca ca ingredient surpriza morcovul. Pentru ca s-au descurcat de minune, coechipierul lor Lucian Virtej a primit Premiul special Gustos.ro Super Chef si Super Amuzant, iar echipa Premiul special Click! Pofta buna! pentru creativitate, teamwork si gust.
Tailor Made Cooking (Ad Production) jurizati de catre Alex Iacob (castigator TopChef, editia 2)
Tailor Made Cooking (AdProduction) - Carrot Nuts aka Mr. Lava-Lava
Tasty Gifts by Samdam au primit Premiul IV, inspirati fiind de retetarul mamei de la Suceava si ingredientul lor secret, nuci pecan. Chiar daca nu au mers toate asa cum si-au dorit ei, desertul lor Guilty Pleasures a triumfat, iar Diana Tivga a primit si Premiul special Gustos.ro So Sweet Chef, ea fiind sursa retetarului si motorul echipei.
Guilty Pleasures - Tasty Gifts (Samdam)
We Lowe Food (Lowe and Partners) au venit pregatiti cu o galerie serioasa, echipata pana in dinti cu ustensile de bucatarie pe post de surle si trambite, obtinand Premiul special FLORIOL pentru teamwork. Institute, The Chefs (The Institute) au fost pentru a doua oara in competitie si au castigat Premiul special FLORIOL pentru cel mai ingenios nume de preparat, Winter is coming – nume inspirat din serialul care acum copleseste lumea, Game of Thrones.
La Firul Ierbii - We Lowe Food (Lowe and Partners)
Galeria We Lowe Food a venit cu echipament de incurajare culinar
Winter is coming - Institute, the Chefs (The Institute)
Celor de la pastel Papillon (pastel) le-a picat ingredientul special propus de Privileg Catering, somnul, pe care l-au transformat intr-un Pestisor auriu, servit cu bruschete si un unt de peste cu verdeturi. Preparatul le-a adus si Premiul special FLORIOL pentru cea mai interesanta combinatie de ingrediente. Cei de la Hippos, reprezentati de echipa Hipposlicious au adus cu ei inspiratie multa si au facut fata cu brio brief-ului Mega Image, care le cerea sa gateasca cu oua de prepelita. Premiul special FLORIOL pentru cea mai creativa echipa a ajuns la ei impreuna cu toata aprecierea noastra pentru inventivitate.
Pestisorul de aur - pastel Papillon (pastel)
Elevator to sunset - Hipposlicious (Hippos)
Premiul special FLORIOL pentru cea mai frumoasa farfurie a revenit fetelor de la Webstyler, adica Forward cooking pentru Pranzul lui Voinicel, un preparat cu spanac pentru copii, si minunata budinca pusa intre doua clatite pufoase. Nielsen’s Meerkats (Nielsen) au adus juratilor un preparat bine ancorat in underground-ul romanesc prin denumirea lui, Deliric liric in 3 episoade, preparat care le-a adus si Premiul special FLORIOL pentru cel mai gustos preparat.
Pranzul lui Voinicel - Forward Cooking (Webstyler)
Clatite pufoase si budinca cremoasa - Forward Cooking (Webstyler)
Deliric liric in 3 episoade - Nielsen's Meerkats (Nielsen)
Fiecare echipa a trebuit sa treaca printr-o proba speciala Coseli, adica in cele 90 de minute ale probei de concurs participantii trebuiau sa prezinte juriului pe langa preparatul gatit pe brief si o budinca cat mai creativa. Premiul special Coseli pentru cel mai original desert cu budinca a fost luat de catre Infinit Cookies (Infinit Solutions) care au facut combinatia fatala de budinca si bezea.
Infinit Cookies (Infinit Solutions)
Leo Gourmet (Leo Burnett) au mestesugarit pe brief pentru un copil de 10 de ani si au gatit crochete de pui si legume, un sos delicios si un pesto impresionant. Chiftelutele Lala Band, caci asa se numea preparatul lor, le-au adus Premiul special Privileg Catering pentru Arta Culinara.
Chiftelute LaLa Band - Leo Gourmet (Leo Burnett)
Cei mai tineri dintre competitori, Young Cooks at Work (Advice), au avut de folosit ananasul. Au gatit pui cu curry, legume si, evident, ananas, botezat Nirvana, iar la proba speciala din budinca, un blat de biscuiti si ciocolata, adica Taj Mahal. Meniul lor a fost ales pentru Premiul special Staropramen pentru preparatul care merge cel mai bine cu o bere.
Nirvana - Young Cooks at Work (Advice)
Am avut si o competitie creativa dedicata tuturor echipelor inscrise, competitia de logo-uri culinare. Premiul pentru cel mai creativ logo culinar a fost acordat celor de la Cook-in-action (Interactions), care pentru al doilea an la rand castiga o competitie de creatie in cadrul Cupei, la prima editie fiind castigatorii competitiei de sorturi creative.
Logo culinar castigator Cook-in-action (Interactions)
Au mai fost acordate premii tuturor finalistilor Premiile speciale Gustos.ro Chef la mine in bucatarie, adica celor de la French Fries Mafia (Wave Division), Cu de toate (Geometry Global), Tailor Made Cooking (Ad Production) si Tasty Gifts (Samdam).
Dupa premiere, Privileg Catering ne-au invitat la Readers’ Cafe pentru un after party foarte dragut, cu muzica jazz live, un pahar de vin, amuse-bouche-uri delicioase si multe dulciuri mici, marunte pentru care am fi putut isca razboaie.
In continuare ne pregatim pentru Cupa Agentiilor la Fotbal, care are loc intre 15 - 16 mai la Club Daimon, inscrierile continuand pana pe 25 aprilie. Formularul si regulamentul va asteapta aici.
Partenerii media ai evenimentului sunt Click! Pofta buna!, Gustos.ro, La Cucina, 24FUN si Radio Guerrilla.
Cupa Agentiilor la Gatit FLORIOL este un eveniment IQads si Mixtopia.ro.
Despre Floriol
Floriol are grija de sanatatea ta si iti incurajeaza apetitul pentru o viata activa si o dieta echilibrata. Starea generala de bine incepe in bucatarie, dar pe cat de valoroasa este o alimentatie sanatoasa, pe atat de important este sa faci cat mai multa miscare si sa te implici in cat mai multe activitati sportive.
Despre Mega Image
Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde 300 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Targoviste si alte orase, sub marcile Mega Image (168), Shop&Go (127), AB COOL FOOD (1).
Parte din Delhaize Group, Mega Image isi propune sa ofere, in fiecare zi, servicii de calitate si o sortimentatie de produse hranitoare, sanatoase si sigure, la preturi accesibile.
Despre Cupa Agentiilor la Gatit
Cupa Agentiilor la Gatit este un eveniment IQads si Mixtopia.ro, parte dintr-un concept mai amplu de competitii creative dedicate industriei publicitare din Romania, Cupa Agentiilor. Seria de evenimente este marca Blue Idea si include Cupa Agentiilor la Fotbal aflata la a VII-a editie si inca doua in premiera: Cupa Agentiilor la Karaoke si Cupa Agentiilor la Gaming.