“Draga mama, fie ca lumina sarbatorilor sa iti aduca…” Nu. Cliseu, hai sa nu trimitem o felicitare-cliseu. “Draga mama, sa ai energie si la anul sa imi cari pana la gara pachetul plin de mancare buna”. Nu. Poate se gandeste ca doar pachetul conteaza pentru mine, nu si ea ca persoana.
Asa se manifesta sindromul felicitarii goale, asemanator cu sindromul foii albe. Simptome: lipsa de inspiratie iremediabila odata intrat in contact cu obiectul, predispozitie catre renuntare, frustrari ulterioare odata felicitarea pusa in posta. Mai enervant e ca in cazul felicitarilor pe hartie, odata ce-ai scris, nu mai poti sterge, nu mai poti reformula, si de multe ori ajungi sa trimiti un mesaj de care nu esti prea sigur. Hei, de ce n-ai face asta si online?
(P) Acest articol face parte dintr-o serie de materiale dedicate brandului Petrom.
Petrom a lansat o aplicatie de Facebook in care poti trimite urarile tale de sarbatori oriunde in tara – Harta Urarilor de Craciun. Desi e posibil ca sindromul felicitarii goale sa se manifeste in continuare, efortul de a scrie-sterge-scrie-sterge-scrie o urare va avea ceva mai multa interactivitate decat in cazul unei felicitari clasice. Mecanismul este simplu: intri in aplicatie, alegi unul dintre prietenii tai de pe Facebook caruia vrei sa-i trimiti urarea, apoi alegi unul dintre cele patru cadouri si scrii un mesaj. Trebuie sa selectezi si orasele din care sunteti. Cand esti sigur pe alegerile si compozitia ta, apesi “trimite”, si vezi cum urarea ta pleaca din orasul in care te afli catre orasul de unde e prietenul tau.
Mai frumos este ca urarea ta poate aparea pe bannerele de pe mai multe site-uri, cum ar fi stirileprotv.ro sau unica.ro. Deci daca ii scrii ceva frumos lui “Mihi, ursuletul tau pufos”, ar fi bine si sa-i sugerezi discret ca ar trebui sa se puna la curent si sa citeasca stirile. Iar daca ai scris frumos, frumos, urarea ta poate aparea si pe displayul de la magazinul Cocor.
Aplicatia a fost dezvoltata de Petrom, impreuna cu The Geeks si Optimedia.