Energiea de pe Brezoianu

Energiea de pe Brezoianu

Cand s-a deschis Energiea si cineva intreba unde e localizata pe harta Bucurestiului, toata lumea spunea ca "deasupra Expiratului". Acum mi se pare ca rolurile se inverseaza un pic si Expirat devine clubul ala de la subsolul cladirii unde e Energiea. Asta pentru ca locul asta fain, o fosta tipografie, a urcat rapid pe scara popularitatii vietii de noapte din Bucuresti. Si a vietii de pranz putin, pentru ca la Energiea au si mancare buna. Dar asta nu inseamna ca cele doua, Expirat si Energiea, se exclud. Din contra, ele sunt pornite din acelasi aluat, numai ca au publicuri diferite. Energiea e pentru oameni mai mari, iar Expirat ramane clubul ala studentesc. Asa s-a si nascut acest pub, dupa cum mi-a spus Raluca Sosa, care sta in spatele proiectului: printr-o maturizare fireasca a nevoii bucurestenilor care populeaza peisajul pestrit al restaurantelor, pub-urilor si barurilor din oras. Asta si asocierea cu Grolsch, un experimentalist bine cunoscut, un brand urban pornit sa faca lucruri cool. Cum a evoluat Energiea in ultimii ani, aflati mai jos:

Cladirea cu pricina

Ideea
Ideea Energiea, in forma ei bruta, nu a aparut deodata, este mai degraba o evolutie in timp a dorintelor si asteptarilor noastre. Lucram la proiectul Expirat de ani buni si ne era drag tare, doar ca la un moment dat nu a mai fost suficient. Crescusem si in ani si in preferinte si la un moment dat am simtiti nevoia unui loc care sa corespunda noua, cei care aveam acum 30 de ani. Expirat il incepusem cand aveam vreo 23 de ani. Asa ca ne doream un loc mai linistit, unde sa putem sa ne intidem si la bere si la mancare, ne doream un pub de fapt. Numai ca ce era pe piata romaneasca nu ne multumea. Doream sa fie altfel, sa fie mai mult decat un loc in care socializezi, trebuia sa fie mai mult decat atat. Nu stiam exact detalii, dar simteam cum ar trebui sa fie. Si ne-am apucat de cautat spatiu. S-a intamplat ca ideea noastra sa coincida si cu dorinta celor de la Grolsch pentru un pub tematic. Viziunile erau asemanatoare asa ca am continuat sa cautam spatiu pentru un proiect comun si sa vorbim despre ce vom face si cum va fi.

Imediat cum intri, pe dreapta

Conceptul
Energiea este un fel de intersectie intre pub, spatiu destinat exclusiv socializarii la un pahar sau la o mancare si spatiu alternativ pretabil la concerte, evenimente artistico-culturale, happeninguri si altele. In plus, din cand in cand, se  intampla party-uri, deci clar si zona de clubbing. O intersectie intre aceste directii.

Am pastrat cat am putut de mult din atmosfera fostei tipografii. Dupa ce am scormonit istoria locului si am aflat ca prima intrebuintare a lui a fost pentru o tipografie a vremii, prin anul 1919, ne-a placut mult si am decis ca amenajarea sa se bazeze pe elemente tipografice. Am imprumutat pana si numele de "Energiea".

Designul
Designul si amenajarea sunt facute de arhitectul Cristian Corvin.

Mese numa' bune pentru un brainstorming

Echipa
Lucram in echipa, este singurul mod in care poti obtine rezultate intr-un domeniu ca al nostru. O echipa in care avem incredere unul in altul, ne toleram reciproc si ne ajutam atunci cand trebuie. Eu, Raluca Sosa am pregatire in "Comunicare si Relatii Publice" la SNSPA, asta cat s-a prins de mine in 4 ani de facultate superficiala, iar Andrei Sosa este politehnist.

Publicul
Oamenii care ne calca pragul sunt oameni care se bucura de o atmosfera diferita de un pub bucurestea obisnuit. In primul rand pentru ca apreciaza amenajarea, iar in al doilea rand pentru ca pun pret pe mancarea facuta cu drag si corect, pe bauturile "with a twist" din ingrediente naturale si pe serviciul corect. In plus, gasesc aici diverse evenimente si oameni asemeni lor, care prin modul  de a fi, incearca sa faca lucrurile si sa-si traiasca viata diferit de amortirea in care se complace Romania de azi. Cum ii atragem? Cred ca oamenii care se aseamana se aduna.

"La separeu"

Identitate vizuala
Avem un logo, scoatem in evidenta chiar "E"-ul din Energiea. Probabil ca folosind constant acest semn pe toate materialele noastre, putem fi recunoscuti usor asa.

Pasi grei
Cred ca cel mai greu lucru este consolidarea echipei. Ca oamenii alaturi de care lucrezi sa-ti inteleaga viziunea si sa actioneze in continuarea ei.

Colaborari
Sunt mai multe colaborari in zona de arte contemporane si in zona de publicitatea. Cred ca cele mai amplu dezvoltate sunt colaborarea cu Grolsch si Radio Guerrilla, concretizata in faptul ca, in fiecare luni, Guerrilive se transmite live din Energiea. Iar de Grolsch suntem cei mai legati pentru ca am pus umarul impreuna in dezvoltarea proiectului "Energiea". Pentru ca au o echipa misto alaturi de care ne vine natural sa lucram.

Baia e ametitoare

Planuri de viitor
Sunt multe lucruri de care nu suntem multumiti in momentul de fata. Poate ca ele nu se vad din afara, dar in organizarea noastra interna le stim. Intelegem ca in momentul de fata nu se poate mai mult, ca lucrurile au nevoie de timp pentru a creste, dar stim ca vom  ajungem acolo unde ne-am propus. Si ma refer atat la bucatarie, la bar, la modalitatea de servire si la evenimentele pe care le organizam.

Pe oamenii de la Energiea ii gasiti pe Strada Actor Ion Brezoianu nr. 4 si pe Facebook.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related