Cand ai opt ani si incepi clasa a doua, un caiet cu o coperta frumoasa si colorata eclipseaza emotiile provocate de reintalnirea colegilor, de revederea curtii scolii, de reintoarcerea in banca in care ai invatat sa citesti. Tu cresti, pasiunea pentru caiete frumoase ramane. Si-asa te trezesti om mare, cu job, cautand ca la inceputul clasei a doua Caietul – obiectul magic care sa compenseze stresul ghemuit in task-urile notate in el prin faptul ca il scoti tot timpul cu mandrie pe masa pentru ca arata bine.
BOOKNOTE este proiectul care face caiete frumoase pentru oameni mari folosind coperte de carti pe care aceiasi oameni mari nu le mai vor. In spatele BOOKNOTE se afla Atelier Fabrik si Ping Pong, care dau o a doua viata copertilor cartilor sortite pierzanei punand intre ele foi imaculate, numai bune de umplut cu notite. Cartile-carnete rezultate sunt unice si cusute manual cu ata, iar in interior contin hartie volumica de 70 gr. De ce, cum si de unde a venit ideea am aflat de la echipa BOOKNOTE.
Ei ne-au spus despre proiect, pe scurt, ca are misiunea de a readuce in atentia oamenilor cartile frumoase care au fost uitate sau abandonate. Astazi este vorba despre un proces de reconversie, dar e posibil ca pe viitor sa gaseasca si alte directii interesante care sa slujeasca aceluiasi scop.
Ce mai fac Fabrik si Ping Pong in afara proiectului BOOKNOTE
Fabrik este un atelier interdisciplinar care creeaza obiecte din hartie, aparut din dragoste pentru mestesugul tiparului si pentru ca sunt multe idei care merita sa fie transformate frumos in realitate. Ping Pong este proiectul unui duo creativ bucurestean, un designer si un artist pasionati de designul de obiect. Ping Pong recupereaza si readuce in fata publicului obiecte de design romanesc si european din secolul XX.
BOOKNOTE transforma cartile in obiecte de design utilitar, ceea ce inseamna ca…
Conform definitiei, designul utilitar se refera la obiecte a caror utilitate primeaza in fata aspectului. In cazul BOOKNOTE ne place sa spunem ca e vorba de un obiect “beauty-litar”.
Cum au ajuns Ping Pong si Fabrik sa fie parintii BOOKNOTE
Ping Pong si Fabrik sunt doua intreprinderi in care primeaza pasiunea pentru obiectele construite cu daruire si maiestrie. Intr-o lume in care tendinta este ca tot ce ne inconjoara, fie ca e vorba de carti, telefon, busola, radio, TV, lanterna, caiet, pick-up / casetofon sa se transforme intr-un obiect plat si negru precum un smartphone sau o tableta, Ping Pong si Fabrik lucreaza cu obiecte adevarate, frumoase si cu care interactiunea tactil-vizuala este de impact. Cum Ping Pong si Fabrik impart aceeasi cladire pe Intr. Roma nr. 7 in Bucuresti, colaborari intre noi au mai existat, iar inceperea unui proiect comun era inevitabila. Suntem siguri si ca BOOKNOTE nu va fi singurul.
Ce rol are Fabrik in cadrul proiectului si ce rol are Ping Pong
Ping Pong alege cartile si Fabrik se ocupa de transformarea lor in BOOKNOTES, insa oricand rolurile se pot schimba.
Proiectul BOOKNOTE salveaza din carti coperta, dar continutul?
Majoritatea cartilor pe care le transformam sunt fie sortite centrelor de reciclare, fie contin informatie stiintifica depasita. Suntem constienti ca pot aparea sensibilitati din partea publicului la capitolul asta, insa noi preferam sa comparam acest proiect cu unul de reconversie arhitecturala, in care fatada cladirii este pastrata si restul este transformat pentru noi functiuni. De altfel, ni s-a intamplat de curand sa achizitionam o carte de poezie special pentru BOOKNOTE si intr-un final sa decidem sa o pastram asa cum e.
Cum se stabilesc preturile notebook-urilor
Exista un proces de productie care presupune eforturi considerabile si de durata, iar acestea sunt reflectate in pret. Exista si o serie de alti factori, usor de intuit, care contribuie la pretul final. Mai multe detalii despre preturi si comenzi puteti gasi pe tumblr-ul dedicat proiectului.