Probleme? 1 2 3 ... Solved!

Probleme? 1 2 3 ... Solved!

Vesnica problema a cetateanului roman cu autoritatile locale pare ca si-a gasit o rezolvare. E vorba de o aplicatie care isi propune sa imbunatateasca comunicarea dintre cele doua parti si sa mai elimine din birocratie. Cum o sa faca asta, ne-au spus cei care au gandit "1 2 3 ... Solved", in cadrul Timisoara StartUp Weekend. Despre evenimentul si ideile dezvoltate pe malul Begai am mai scris: le-am luat un interviu organizatoriilor, un interviu lui Bill Liao, mentor, investitor, ecologist, un interviu lui Vidar Andersen, cel care a prezentat evenimentul, si am vorbit despre trei proiecte, rezultate dupa trei zile de business intensiv: NotifyrJourney si I-potential. E randul 1 2 3 ... Solved.

Echipa si rolurile fiecaruia
Ei stau in spatele 1 2 3 ... Solved.

Ana Maria Branea, doctorand in Management Urban la Universitatea "Politehnica" Timisoara si initiatoarea ideii. In cadrul proiectului e omul care se ocupa de legatura cu autoritatile locale.
Nagy Zoltan, lucreaza ca  Web Developer si si-a asumat rolul de Lead Programmer.
Alexandru - Gerhard Hanzal, Absolvent al Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Informatica; pasionat de programare web, gaming si android si Developer pentru 1 2 3 ... Solved.
Alexandru Preda, Embedded Software Developer si Razvan Dogaru, Software Developer, s-au ocupat in cadrul proiectului de development si au fost responsabili cu opinii publice.
Caius Mocut, Software Developer, pasionat de management, marketing, antreprenoriat, a coordonat 1 2 3 ... Solved.

Ideea
Principalul obiectiv al proiectului nostru il reprezinta imbunatatirea comunicarii intre cetateni si autoritatile locale intr-un mediu deschis, transparent, interactiv. Ideea s-a nascut in baza cercetarii din cadrul doctoratului Anei si a fost dezvoltata din dorinta, impartasita de toti membrii echipei, de a implementa aceasta platforma la nivel national.

Aplicatia are un dublu rol de informare, atat a autoritatii locale privind problemele si prioritatile reale ale cetatenilor cat si a acestora privind investitiile, actiunile si planurile de dezvoltare ale autoritatii.

Convingerea ca o mai buna intelegere a activitatii fiecarei entitati va duce spre o mai eficienta colaborare a fost imboldul ce a dus la coagularea echipei si implicarea in dezvoltarea proiectului.

Aplicatia noastra permite cetatenilor:

Posibilitatea de a informa primaria cu privire la problemele si/sau propunerile lor de dezvoltare.
Posibilitatea de a vedea toate problemele / ideile celorlalti cetateni
Posibilitatea de a vedea proiectele de dezvoltare ale primariei.
Posibilitate de a sustine sau descuraja rezolvarea unei probleme sau implementare unei ideii printr-un sistem de voturi.
Posibilitatea de a vedea actiunile si rezultatele primariei.

Aplicatia noastra permite autoritatilor locale:

Posibilitatea de a trata cererile cetatenilor mult mai rapid.
Elimina partial sau total birocratia.
Posibilitatea de a vedea parerea cetatenilor fata de un proiecte de dezvoltare.
Posibilitatea de a face publice proiectele de dezvoltare din oras.

Cum ati colaborat intre voi?
Consider ca am format o echipa minunata, creata din oameni cu cunostinte in diverse domenii iar, impreuna am reusit sa ne completam reciproc.

Fiecare membru sau grupulet a avut rolul sau:
Sub echipa de dezvoltatori formata din Zoli, Razvan, Alex Hanzal si Alex Preda s-a ocupat de site.
Ana s-a ocupat de relatia cu autoritatile locale obtinand validare proiectului din partea acestora.
Razvan si Alex Preda au mers pe strada discutand cu oameni, prezentandu-le proiectul si obtinand validarea din partea cetatenilor.
Caius s-a ocupat de organizare, administrare, relatia cu mentori si bunastarea echipei.

Ca orice echipa, am avut si momente tensionante, cauzate de problem tehnice (nu am reusit sa ne conectam la serverul web numai sambata seara) sau de management (cum sa facem bani din produsul nostru pastrand integritatea ideii, cum sa integram sfaturile mentorilor in proiectul nostru).

Invataminte
Validare – oricat de buna ar fi o idee, acesta trebuie validate de catre piata.
Marketing – oricat ar fi de buna idea, intr-un final trebuie sa genereze un venit.
Decizie – in acest domeniu, trebuie sa iei decizii: buna sau rea trebuie sa o iei.
Perseverenta – Daca nu reusesti din prima incercare, continua pana reusesti!

Ce v-au spus mentorii
Validare: sa avem validare din partea autoritatilor si sa avem validare din partea cetatenilor (sa mergem ACUM sa aflam parerea cetatenilor despre proiectul nostru).
Strategie: sa gasim o strategie fiabila prin care sa ne asiguram un venit (ONG – 2% din salarii + eventuale fonduri UE sau Firma) si sa ne axam doar pe o singura problema si sa ne implicam activ in rezolvarea acesteia.
Platforma: Asigurarea compatibilitatii cu dispozitive smart (Telefoane, tablete etc).
Sa adaugam cetatenilor posibilitate de a comenta pe langa cea de a vota.
Sa introducem un sistem care sa monitorizeze eficienta (ex: cate cereri au fost rezolvate la timp, etc).

Planuri de viitor
Continuam cu 1 2 3 ... Solved. Proiectul este in faza de testare pe server si Facebook.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related