Daca nu-l stiam cu totii pe Paul Ipate din reclamele pentru Vodafone, de la radio sau din piesa “Biloxi Blues”, atunci sigur o sa-l recunoastem dupa declaratiile de genul “Am obosit de cat de fericit sunt!”. Omul e un optimist notoriu, iar la AdBreak am incercat sa aflam care e reteta pentru o stare de bine permanenta. [IQadsTv]
Paul alunga o impresie gresita a noastra: “Asta nu e o reteta. E o chestie care iti vine sau pe care o ai pur si simplu”. Si ne mai povesteste “Optimismul face parte din mine. Asa am fost eu construit ”. Bineinteles, Ana nu-l crede pe cuvant si continua interogatoriul: “Pai, faci ceva special dimineata de esti asa optimist?”. La care Paul ii raspunde scurt: “Da, fac un dus si ma spal pe dinti”. Dupa care recunoaste in timp ce trimite o bezea spre public: “Mai e si dementul ala de Ciudoiu care tot timpu' face glume si tot timpu' dement. Mai e si Andreea Godeanu, noi facem misto de ea, ca e foarte concentrata”.
Optimismul lui Paul e sustinut de oamenii din jurul lui
De-aici Paul devine considerabil mai sentimental marturisind ca se bazeaza foarte mult pe oamenii din jurul lui ca sa poata sa faca tot ce are de facut: “La radio, daca n-as fi avut oameni care sa ma sustina si oameni care sa fie aproape de mine - si simt ca sunt, dincolo de colegi, aproape prietenii mei - cred ca n-as fi putut sa trec peste chestia asta”. Paul zice ca, fiind inconjurat de oameni de genul asta, oboseala nici nu mai e o problema care sa merite sa fie discutata: “Da’ oboseala e ultimul lucru la care ma gandesc”.
Ce are Paul Ipate in comun cu Paul "Maximus"?
Se schimba macazul discutiei de aici. Ana intreaba daca Paul se identifica in totalitate cu personajele pe care le joaca. Pentru ca, spune ea, in piesa “Flori, fete, filme sau baieti” Paul seamana foarte tare cu personajul Paul Maximus. Paul raspunde: “Nu seman intru totul cu Paul de la Vodafone, dar sunt lucruri in comun pe care le avem. Adica si el se distreaza si eu ma distrez, si el zice bancuri si eu zic bancuri, si el e straight si eu sunt straight. Si intamplator avem aceeasi gagica”.
Cum intra in pielea personajelor?
Referitor la studiul personajelor pe care le are de interpretat, Paul spune: “De exemplu, in reclame, Catalin (n.r. Dobre) a stiut de la inceput cum a vrut sa arate personajul asta Paul Maximus”, iar “in film, regizorul iarasi stie exact ce vrea de la personajul ala. Dar acolo e nevoie si de studiu”. Pe de alta parte, teatrul e un altfel de challenge pentru Paul. Piesele se pun in scena dupa luni, uneori ani de repetie. E foarte important ca actorul sa fie foarte familiarizat si cu circumstantele, nu numai cu personajul. “Cel mai greu studiu e, de fapt, in teatru. Pentru ca in teatru tre’ sa o iei de la autor. Ce-a vrut autorul. Si daca autorul nu mai e in viata, ghinion”. Pentru “Biloxi Blues” Paul zicea “Am repetat trei luni si in astea trei luni cred ca am vazut toate filmele cu militari”. In plus, Paul mai avea si avantajul faptui ca tatal lui a fost militar.
O doza de optimism pentru acasa
Iar la sfarsit Paul ne da un sfat care s-ar putea sa nu para atat de optimist la prima vedere. “O sa zic o chestie care nu e foarte pozitiva, dar care ne va face sa gandim mai pozitiv. Acum cateva zile un prieten a facut niste spoturi pentru a sustine copiii bolnavi de cancer. In momentul in care am vazut cele 5 spoturi, credeti-ma pe cuvant, m-am dus acasa si mi-am zis: bai, eu am probleme? Eu sunt ala stresat? Eu ma grabesc, de ce sa ma grabesc? Din cand in cand trebuie sa ne amintim ca poate fi mult mai rau”.
Probabil ca nici unul dintre noi n-avem pana la urma de ce sa ne plangem. Si poate ca uneori ne plangem prea mult. Dupa cum bine zice Paul: “Credeti-ma, avem de ce sa ne bucuram si de ce sa fim pozitivi”.