Cand vorbim de produse basic, beneficiile emotionale sunt cele care fac diferenta. Sa nu ne miram deci, ca apa minerala necarbogazoasa Glaceau a ales sa se pozitioneze smart: Glaceau Smartwater. Desigur, fundamentul il reprezinta atributele produsului, de exemplu, daca vorbim de Glaceau Fruit Water, avem de-a face cu o apa cu aroma de fructe care insa, nu contine zahar, calorii sau ingrediente artificiale. Si pentru a-i convinge pe consumatori ca intr-adevar merita sa investeasca intr-un produs premium pentru a-si potoli setea, Glaceau apeleaza la endorseri renumiti. La scurt timp dupa achizitionarea Glaceau de catre Coca-Cola din data de 7 iunie 2007 au aparut ad-urile in care apa Glaceau este promovata de Jennifer Aniston, actrita devenita celebra prin rolul din serialul de comedie "Friends".
Sa va zic un secret: Jennifer Aniston e moarta dupa Glaceau
Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Comentarii
Iata ca pentru Glaceau Smartwater forma si culoarea sticlei devin si mai importante pentru ca apa prinde forma in mainile lui Jen sau langa trupul lui Jen. E un transfer de personalitate: vitalitate, tonus si imperturbabil, calm. Doar band Glaceau avem senzatia de vitalitate, tonus, imperturbabil si calm, avem senzatia de rezolvare a nesigurantelor noastre, si de ce sa nu admitem ca de foarte multe ori scoatem bani grei din buzunar sa ne satisfacem aceste nesigurante . Cred ca apa Glaceau este mai degraba un brand concentrat nu atat pe produs (probabil ca daca o gustam, tot apa ramane), ci pe comunicare . Si nu as numi-o o comunicare manipulatoare din cauza ca oamenii de marketing si de planificare strategica au ales-o pe Jen pe "endorsement reasons" ci as numi-o pur si simplu o comunicare complice, pentru ca multe cumparatoare se vor proiecta in protagonista reclamei. Freud vorbea despre mecanismul proiectarii din publicitate prin care consumatorii isi diminueaza tensiunile interioare prin consolidarea protagonistilor reclamei drept proiectii proprii. Consumatorul traieste un sentiment de eliberare si descarcare emotionala care determina un efect euforizant si un sentiment de securitate.