Banii vorbesc si pe limba lui Traian

Cand vine vorba de bani, nu mai exista bariere culturale, se estompeaza granitele, pentru ca banii sunt un limbaj universal. Asa ca, daca am luat drept exemplu ad-uri din Milano si Verona pentru a despica firul in patru despre bani, procente, socoteli, nu este neaparat un pas spre a descoperi cine stie ce insight despre italieni si cum se raporteaza ei la bani. Cel putin fata de ad-urile pe aceeasi tema de pe la noi, chiar nu-i mare diferenta.

Da, e adevarat ca e alta limba - stim cu totii ca limba lui Traian e mai melodioasa -, dar in rest vorbim tot despre incredere si efort comun pentru bunastare. E si normal, ca bancile tot acelasi lucru fac oriunde in lume. Unde mai pui ca e si criza economica si trebuie sa insiste pe ideea de incredere, indiferent de contextul cultural.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar


Comentarii

Ancuta Clim
acum 15 ani
pai traian vorbea latina, nu italiana, nu? zic si io!
Alina Galeriu
acum 15 ani
Da, Traian vorbea latina, dar latina nu mai exista...iar cea mai apropiata limba de latina veche este italiana, chiar daca exista ma multe limbi cu influente latine...dar, in fine...dincolo de aceste dezbateri etimologice si lingvistice...un lucru e sigur: te-ai dus cu gandul exact unde vroiam, deci puterea de sugestie a sintagmei a functionat. :)


Branded


Related