|
publicitate
|
|
|
|
|
| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
sorin_axinte IQader
Data inscrierii: 07/08/2007 Mesaje: 23
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 12:58 pm Titlul subiectului: Re: ".....Proasta-i la puteereee" |
|
|
@sidedaca:
cum spuneam, nu voi face efortul sa raspund pe forum unor post-uri pentru care autorul nu-si asuma (in clar, nume si prenume) paternitatea (sau maternitatea )
Asa cred ca e fair: sa discutam (inclusiv in contradictoriu) intre oameni, nu intre nick-uri.
Cele bune. |
|
| Sus |
|
 |
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 1:43 pm Titlul subiectului: Re: reply to: Post- si ante-circoteli :) |
|
|
| BLaCkWidO a scris: |
Ma numesc Oana Bratila. Daca e nevoie, scriu si adresa! Nu ma ascund deloc si imi asum responsabilitatea pentru comentariile pe care le fac... comentarii care nu sunt nici carcotase, nici rautacioase. Sunt multi aici care vor sa invete! Printre ei ma aflu si eu. Nu ma deranjeaza catusi de putin ca nu am castigat cei 1000 de euro, dar ma deranjeaza aceasta atitudine prin care in loc sa mi se explice ceva, se ofera cate un "Those who can, do. Those who can't, teach." si gata, s-a rezolvat situatia. |
Buna, Oana; multumesc pentru clarificare
Retorica de forum (in general, nu numai cea de pe iqads.ro) este plina de atitudine, de cele mai multe ori. Bine sau rau, e realitatea. De aceea, imi permit sa raspund cu o moneda asemanatoare unor post-uri neasumate, lipsite de substanta, dar pline de retorica. In plus, e dreptul meu (ca al oricarui alt forumist) sa interpretez si sa conchid ca unul sau altul scrie ca sa se dea viteaz dupa razboi sau just for the hell of it. Tocmai pentru ca vreau sa mai invat si eu una-alta (ca sin tine), nu apreciez discursul distructiv, fara urma de solutii.
In plus, cei care isi bazeaza asertiunile combative pe competenta (de brand management, de exemplu), ar trebui sa stie ca din interior (al brandului, al organizatiei) apar intotdeauna restrictii (sa le zicem obiective, in raport cu organizatia) care nu pot fi facute publice.
La subiect: repet, ideea Cantaretei nu este perfecta (si destul de greu aplicabila), dar e cea mai buna, din punctul nostru de vedere (al echipei Tabu).
De ce credem ca ideea Cantaretei este on-brand: pentru ca se bazeaza pe un gest de curaj (intelectual / de atitudine) facut de o femeie. Si asta zicem noi ca e esenta brandului: curaj feminin in context personal / social / cultural.
De ce credem ca este on-target: femeia-actor din ideile respective lasa usa deschisa cititoarelor pentru placut / simpatizat / asemanat. Nu este Superwoman. Iar racordurile culturale sint dintr-o zona mai cultivata, in care zicem noi ca potentialei cititoare i-ar placea sa se alinte
De ce credem ca este memorabila: personajele masculine sint nume grele, oricum ai lua-o. Povestile care ii includ au o sansa in plus sa fie tinute minte. Substanta povestii este, si ea, surprinzatoare.
De ce credem ca nu este feminista: pentru ca "adversarul" nu este un barbat "mediu" (care sa simbolizeze aceasta toata rasa , asa cum se intimpla in spoturile de bere sau in ultima campanie Tabu) , ci un "extrem" in cazul caruia nu e blamabil sa te simti bine cind il aduci cu picioarele pe pamint. Ba poate fi reconfortant si pentru invidiosul de mascul mediu cu care tu, cititoare, esti nevoita sa convietuiesti inclusiv diminetile
De ce nu e on-time: referintele culturale sint, totusi, din alte timpuri (la propriu si la figurat). Isi pastreaza mare parte din valoarea de simbol, dar sa vorbesti in 2007 despre un brand care se vrea trendsetter folosind personaje de acum zeci / sute de anisori e destul de complicat (de facut cu succes).
Inca o kestie: chiar daca gesturile femeilor sint ne-spectaculoase in sine, incadrarea lor in contextul concret le da forta si prospetime si ceva umor.
Cam asta e, pe "rationale". Pe "emotionale", ne-a placut, pur si simplu
Spor si inspiratie.
Ultima modificare efectuata de catre sorin_axinte la Mar 08 28, 2007 3:13 pm, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 1:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut, Radu (aka temperamentalul).
Am detaliat motivele in postul anterior (dupa explicatia succinta din post-ul cu cistigatorii), sper sa-ti foloseasca la ceva
| temperamentalul a scris: | | popandescu-dudau a scris: | | e si la carlsberg. aia cu vremea. iar la beck e aia cu francezi, chinezi etc. |
My bad.
PS...dezamagirea mea ESTE LEGATA DE FAPTUL CA NU NI S-A EXPLICAT DC?
De ce e mai curajoasa femeia vs Hitler si mai pe brief decat creatia mea, sau a ta, sau a oricarui altuia! As vrea sa inteleg de ce?
Ok, inteleg ca decizia e greu de explicat datorita...gradului ridicat de subiectivism.
Eu nu am legatura nici in clinci nici in maneca cu munca de creatie, dar lucrez ,,la client".
PS Nume: Radu Moldovan |
|
|
| Sus |
|
 |
|
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 2:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Buna, Anca (aka LadySovereign).
Vezi detalierea anterioara in privinta motivelor alegerii ideii Cantaretei.
Nu am simtit (noi, echipa) gesturile femeilor respective ca fiind prostioare / inconstientze / incapacitatea de a se gindi la consecinte. Mai degraba viceversa Niste gesturi asumate, constiente. Oricum, vorbim de nuante care tin si de executia concreta (regie de spot).
Raportarea la barbati e una din solutii. Nu te diferentiaza prea tare in categorie, ai dreptate, dar specificul ideii de executie duce la un compromis bunicel (racord cultural upmarket, personaje extreme / puternic simbolice, actiuni "impotriva curentului").
Precizarea cu "ideile geniale necorespunzatoare brief-ului" lasa usa deschisa unor schimbari de paradigma - poate unii creativi vad / simt niste lucruri inaccesibile celor care au scris brief-ul si care lucruri pot modifica radical strategia (pe buna dreptate).
Cele bune.
| LadySovereign a scris: | Nici eu nu ma pot abtine sa intreb de ce ideea castigatoare reflecta cel mai bine personalitatea revistei tabu. Dupa parerea mea, de cititoare a revistei , ideea cantaretei este really cute, dar nu „intareste perceptia de revista deschizatoare de drumuri”, „curajoasa”, inteligenta”etc, mai ales ca nu cred ca trebuia mers pe ideea de inconstienta, curajul-fara sa filozofam prea mult –inseamna sa-ti fie frica si totusi sa actionezi, exact asta il deosebeste de inconstienta, ca sa nu mai mentionez vesnica raportare la barbat, care plaseaza tabu in randul restului revistelor. Si daca argumentarea este „ideile geniale sunt binevenite chiar daca nu corespund brief-ului”, atunci de ce se mai dau acele descrieri detaliate in brief despre trasaturile definitorii pentru tabu si target-ul sau? Eu credeam ca tocmai pentru a transmite un mesaj care sa sustina personalitatea tabu ( care, no disrespect,dar nu mai pare sa fie prea bine conturata nici in mintea redactiei...)
Poate ca este inutil sa intoarcem problema pe toate fetele, atata timp cat deciziile sunt luate emotional si ulterior se gaseste si o argumentare rationala drept justificare (daca ar fi sa-i credem pe psihologi).Vreau sa spun prin asta ca, probabil, degeaba asteptam un raspuns cu explicatii convingatoare, cand de fapt ideea castigatoare se alege simplu si repede dupa metoda: asta imi place, aia nu...
Still...pentru ca intr-adevar sa ramanem cu ceva din mini-experienta asta (pt ca stiu ca pentru multi dintre noi mia de euro era pe locul 2), eu m-as bucura la mai multe explicatii.
thanks and again...no diss
riscand sa intru si eu in categoria celor susceptibili de a fi catalogati „ofticosi-care-nu –au venit- cu-o-idee-suficient-de-buna”...
anca barbu |
|
|
| Sus |
|
 |
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 2:12 pm Titlul subiectului: Re: TABU |
|
|
Salut, Adi (aka ephamox).
Esti atit de lenes, incit esti simpatic
Probabil ca pina acum stii cine / ce / cum.
P.S. Lenea e unul din motoarele progresului. Bafta.
| ephamox a scris: | Salutare echipa,
sunt eu, Adi Spiridon, aka ephamox, vreau sa stiu daca am castigat ceva premiu... sau daca ideile mele vor fi folosite pt alte publicatii;
imi e foarte greu sa caut printre mesaje anuntul cu castigatorii, oare nu am putea primi fiecare, cei participanti, lista cu casigatorii si ideile? este posibilitatea deoarece sunt atatea avantaje cu atata tehnologie....
multumesc mult |
|
|
| Sus |
|
 |
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mar 08 28, 2007 2:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut, stef@n (si atit).
| Citat: | | M-am uitat zilele trecute pe forum pentru a vedea daca si cui s-a oferit premiul. Nu atat suma de bani, cat recunoasterea potentialului unei idei si tot ce ar fi putut deriva ulterior din aceasta. Intr-o prima faza am crezut ca postarea lui sorin_axinte (IQ adder inscris pe 7 August) e o gluma a unui oarecare. Vazusem dinainte ca interventiile "oficiale" pe forum sunt facute de pe un cont de admin semnat IQads, asadar ma asteptam ca rezultatul final sa fie postat tot de pe un astfel de cont. Stiu ca excesul de rigurozitate nu-i bun - dar aici era vorba de respectarea unor reguli legate de ideia de corectitudine: daca nu scrise, cel putin subintelese. Chiar nu cred ca era loc de o abordare "cool", vezi Doamne, nonconformista. |
Chiar nu vad problema. Mi-am declinat identitatea si responsabilitatea intr-unul din post-urile mele initiale. Si, mai ales, rezultatele "competitiei" nu s-ar fi schimbat cu o iota daca le trimiteam administratorului sa le posteze. Asa, am cistigat niste timp si toate reactiile de pe forum ulterioare au avut un "andrisant" - de ce sa se sparga oalele in capetele celor de la IQads?
| Citat: | Pentru inceput, vreau sa ma leg de atitudinea lui Axinte care n'a fost tocmai de bun simt. Nu-i nimic trandy-fandy in a face demonstratie de eruditie, iar aici chiar nu era locul pentru asa ceva - in cazul de fata acea incheiere de luare de cuvant in care ni se sugera ca "am vazut, am placut, am premiat" asa ca "3. Those who can, do. Those who can't, teach", deci "auf wiedersehen". Un fel de "ciao bambina, te-am pupat pe portofel" sau "noi taiem, noi spanzuram". Eu cred ca era mai binevenita o atitudine modesta prin care domnu' Axinte nu risca sa-si autosublinieze importanta si in acelasi timp sa subevalueze parerile celor cu care venea in contradictie.
|
Am vorbit mai-nainte de retorica de forum. Eu am scris, tu ai interpretat in cheie proprie - asta e limpede.
Iar daca tu te astepti ca eu sa nu-mi sustin faptele si opiniile, nu ti-ai gasit omul
Poate sa ma impiedice timpul (pe care nu-l am), dar nu cred ca e ok pentru locul asta de discutie ca "verdictele" neargumentate sau opiniile vadit rautacioase sa treaca drept contributii constructive. Foarte bine ca exista si "ventilari" in public (e una din menirile forumului), insa "ne sutor ultra crepidam" - asta ar fi modestie binevenita din partea tuturor
| Citat: | | Nu cred ca ideia cantaretei chele corespunde brief-ului, deoarece in brief se spune ca nu se doreste o ideie care sa inspire o atitudine feminista, si cu atat mai putin agresiva la adresa barbatului. |
Am explicat intr-un postare anteriora de ce nu cred ca e corecta o astfel de categorisire a ideii.
| Citat: | | Nu cred ca seria "femeia lui Hitler / Dali / Napoleon" poate fi folosita pentru reclama unei reviste noncoformiste, deoarece in acele vremuri (desi "existau studiouri de tatuaje" - felicitari pentru documentare) nu existau reviste nonconformiste care sa fi inspirat vreuneia dintre acele femei o atitudine rebela fata de barbatii lor, barbati puternici in fata carora ele, femeile Tabu (prin exemplul dat), isi permiteau sa se dea in stamba, dar in fata carora nimeni altcineva nu avea curajul sa sufle. In al doilea rand, chiar daca existau si atunci publicatii indraznete, ele erau indraznete fata de limitele timpului respectiv, si stim cu totii care erau moravurile atunci. |
In publicitate / advertising se folosesc (de multe ori cu succes) asemenea licente poetice / deformarea realitatii / istoriei. Deci enuntul formulat de tine nu sta in picioare in fata evidentei.
Restul observatiilor tale sint prea subiective si discutarea lor ar fi neavenita.
Toate cele bune.[/quote]
P.S. @stefan: as prefera sa fiu apelat / numit Axu sau Sorin sau Axinte sau Sorin Axinte. "Domnu' Axinte" suna peiorativ, in contextul mesajului tau. Hai sa raminem cu incarcatura retorica la nivelul discutiei de idei, nu de persoane. |
|
| Sus |
|
 |
temperamentalul IQader
Data inscrierii: 02/02/2006 Mesaje: 8
|
Trimis: Mie 08 29, 2007 1:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
draga sorin axinte
Eu, Radu Moldovan-Petrut ma declar mltumit macar dintr-un motiv.
Te-ai obosit sa ne explici clar de ce au fost alese respectivele ideii.
Chiar daca nu cred ca au fost cele mai fericie idei pt Tabu, daca Tabu le-a ales, ata ete si nu trebuie sa mai n vaicarim.
Radu is no longer sore loser.
Astept un alt concurs poate poate reusesc ceva.
Reiterez ca nu sunt nici art, nici copy, ci sunt ,,de la client"  |
|
| Sus |
|
 |
|
sorin_axinte IQader
|
Trimis: Mie 08 29, 2007 2:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Re-salut, Radu Moldovan-Petrut
Cu oboseala nu-i bai; cu timpul ma simt mai prost ))
Dar am intrat in hora si trebuie sa joc (cit ma mai tin picioarele).
Ma bucur daca am clarificat motivele alegerii macar pentru tine - e o dovada ca se poate.
Spor pe frontul "de client" si bafta la agentii
| temperamentalul a scris: | draga sorin axinte
Eu, Radu Moldovan-Petrut ma declar mltumit macar dintr-un motiv.
Te-ai obosit sa ne explici clar de ce au fost alese respectivele ideii.
Chiar daca nu cred ca au fost cele mai fericie idei pt Tabu, daca Tabu le-a ales, ata ete si nu trebuie sa mai n vaicarim.
Radu is no longer sore loser.
Astept un alt concurs poate poate reusesc ceva.
Reiterez ca nu sunt nici art, nici copy, ci sunt ,,de la client"  |
|
|
| Sus |
|
 |
demostene IQader
Data inscrierii: 07/08/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Mie 08 29, 2007 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
desi tardive...cred ca felicitarile pot fi primite oricand:0
Bv castigatoarei! si bv voua pt acest concurs...
Nu pot sa remarc, legat de acest subiect, "ura" celor care nu au castigat...ar trebui sa invatati sa pierdeti...dar ce stiu eu??...oricum nici nu incepuse bine concursul si deja lumea era in disperare de a ataca pe cineva...
Eu un singur lucru mi-as dori...daca se poate si are cineva chef...sa-mi spuna ce am gresit...MC!
Bye si va astept cu alte concursuri |
|
| Sus |
|
 |
sstelliann IQader
Data inscrierii: 09/11/2003 Mesaje: 7
|
Trimis: Joi 08 30, 2007 11:12 am Titlul subiectului: |
|
|
Demostene a zis o prostie.
...da ma, sunt si eu unu deala ce n-a castigat si tine sa-si manifeste ura sau cum ii zici tu ca ii zice...
acum serios...cam cat poate fi subiectul adica ceva sub zero...problema ar fi ca oamenii asteptau ceva mai serios de la concursul asta si nu un concurs de bancuri bun de dat la prima ce s-a dovedit a fi...in rest, in discursurile lui sorin axinte toate tin sa se amestece cu toate si prin urmare sa se anuleze reciproc da nu-i bai nici asta ca nu avem nu stiu ce pretentii de la managerii astia noi....cam asta ar fi... oamenii credeau, naiv dupa cum s-a dovedit, ca nu vor inota in aceeasi ciorba reincalzita si servita pe post de desert...asta trebuie sa priceapa sorin axinte ca doar nu-i asa greu... |
|
| Sus |
|
 |
|
|
|