IQads
Home » forum
Utilizator
Parola
Inregistrare user nou

IQads Kadett

smart creativity marketplace

Newsletter

publicitate 
  Intrebari frecventeIntrebari frecvente  CautareCautare    Grupuri de utilizatoriGrupuri de utilizatori   Mesaje privateMesaje private   

ADidea - 01 - TABU - cea mai curajoasa revista de femei
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Urmatoare

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Discutii despre publicitate IQads.ro -> ADidea
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
sstelliann
IQader

Data inscrierii: 09/11/2003

MesajTrimis: Sam 08 25, 2007 7:27 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

vai, intalnire cu cititoarele...ce frumos...si ce v-ati spus intre patru ochi? sau n-ati ajuns pana acol...
Sus
Trimite mesaj privat
go.create
IQader

Data inscrierii: 08/08/2007

MesajTrimis: Dum 08 26, 2007 2:02 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

M-am uitat zilele trecute pe forum pentru a vedea daca si cui s-a oferit premiul. Nu atat suma de bani, cat recunoasterea potentialului unei idei si tot ce ar fi putut deriva ulterior din aceasta. Intr-o prima faza am crezut ca postarea lui sorin_axinte (IQ adder inscris pe 7 August) e o gluma a unui oarecare. Vazusem dinainte ca interventiile "oficiale" pe forum sunt facute de pe un cont de admin semnat IQads, asadar ma asteptam ca rezultatul final sa fie postat tot de pe un astfel de cont. Stiu ca excesul de rigurozitate nu-i bun - dar aici era vorba de respectarea unor reguli legate de ideia de corectitudine: daca nu scrise, cel putin subintelese. Chiar nu cred ca era loc de o abordare "cool", vezi Doamne, nonconformista.
N'aveam de gand sa comentez cu privire la anuntarea castigatorului desi simteam ca as fi avut ceva de spus, dar povestind catorva persoane - baieti si fete - din anturaj despre concurs si aratandu-le cam cum s-au petrecut lucrurile pe forum, acestia m-au incurajat sa postez din nou prin simplul fapt ca mi-au dat dreptate. Nu doresc sa-mi sustin prin comparatie ideile pe care le-am postat pentru concurs - as fi oricum subiectiv, insa doresc sa fac cateva referiri la ideia castigatoare si la ideile celor cativa care, am vazut, au fost luati in calcul pentru a fi premiati.

Pentru inceput, vreau sa ma leg de atitudinea lui Axinte care n'a fost tocmai de bun simt. Nu-i nimic trandy-fandy in a face demonstratie de eruditie, iar aici chiar nu era locul pentru asa ceva - in cazul de fata acea incheiere de luare de cuvant in care ni se sugera ca "am vazut, am placut, am premiat" asa ca "3. Those who can, do. Those who can't, teach", deci "auf wiedersehen". Un fel de "ciao bambina, te-am pupat pe portofel" sau "noi taiem, noi spanzuram". Eu cred ca era mai binevenita o atitudine modesta prin care domnu' Axinte nu risca sa-si autosublinieze importanta si in acelasi timp sa subevalueze parerile celor cu care venea in contradictie. Parerea dansului cu siguranta nu este cu nimic demonstrabil mai logica decat a celor care n'au fost de acord cu rezultatul concursului, doar ca are titlul de autoritate, asadar de ultim cuvant. Argumentul suprem, in ultima instanta, este acela al gusturilor care nu se discuta - dincolo de cele cateva explicatii oferite pentru acordarea premiului, explicatii superficiale si foarte putin lamuritoare prin prisma faptului ca nu corespund brief-ului care singuri l-au oferit.

Nu cred ca ideia cantaretei chele corespunde brief-ului, deoarece in brief se spune ca nu se doreste o ideie care sa inspire o atitudine feminista, si cu atat mai putin agresiva la adresa barbatului. Ei bine, daca stau sa ma gandesc tocmai asta a inspirat si reclama cu care s-a lansat Tabu - aceea cu tipa care intra in dusurile barbatilor. Acelasi lucru inspira si ideia cantaretei chele, si ma intreb daca cei din redactia Tabu nu stiu ce vor de fapt, sau pur si simplu suna mai bine la nivel declarativ o atitudine inofensiva, iar la alegere una agresiva preferata chipurile pentru cine stie ce alte motive, dar nu pentru agresivitate. Nu cred ca seria "femeia lui Hitler / Dali / Napoleon" poate fi folosita pentru reclama unei reviste noncoformiste, deoarece in acele vremuri (desi "existau studiouri de tatuaje" - felicitari pentru documentare) nu existau reviste nonconformiste care sa fi inspirat vreuneia dintre acele femei o atitudine rebela fata de barbatii lor, barbati puternici in fata carora ele, femeile Tabu (prin exemplul dat), isi permiteau sa se dea in stamba, dar in fata carora nimeni altcineva nu avea curajul sa sufle. In al doilea rand, chiar daca existau si atunci publicatii indraznete, ele erau indraznete fata de limitele timpului respectiv, si stim cu totii care erau moravurile atunci.
Ce imi inspira ideia cantaretei chele este pura smecherie. Se stie faptul ca majoritatea femeilor din spatele oamenilor puternici au fost si sunt niste parvenite care isi aleg partenerul din sete de putere, din nevoia de a fi in centrul atentiei, de a avea influenta, etc. Este un exemplu numai bun de urmat, presupun, in viziunea redactiei Tabu. Iar daca ideia cantaretei chele a fost preferata pentru conotatiile ei culturale - faptul ca se foloseste de personaje consacrate din istorie - ei bine, nu-i vad meritul.

Referitor la ideia lui fiat500 - cea cu "daca" - ea jigneste indirect o mare masa de oameni. In Mall si in magazine pe perioada reducerilor ajung cu siguranta si cei din redactia Tabu. Ca sa nu mai zic despre "daca Tabu era" facea nu-stiu-ce, pentru ca deja exista multe astfel de "nu-stiu-ce"-uri care ar putea separa indusa mediocritate de IQtabu. Ambele idei, ale lui fiat500 si cantareata cheala, au un iz pup-in-curist - sa ma scuzati, pentru ca nu sacrifica lipsa corespondentului in realitate pentru a obtine vreun alt efect decat unul teribilist flatant pentru Tabu.

A! Si inca ceva. Am observat ca sunt destui p'aici al caror vocabular este cu totul deosebit - nu numai in materie de terminologie publicitara. Ii felicit. Majoritatea au facut front comun cu preferinta celor de la Tabu, implicit cu cantareata cheala. Nu stiu daca au facut-o pentru ca isi cunosc interesul, sau pentru ca intr-adevar ii caracterizeaza aceleasi tendinte, insa dincolo de limbajul elevat folosit in postarile lor se poate simti o atitudine frustranta - si nu ma opresc decat la un singur exemplu: cel al tipului care isi exprima ironic si arogant parerea de rau pentru cei care n'au reusit sa puna mana pe cei 1.000 de euro pentru a-si cumpara opinci Converse (sau ceva de genul). Ca sa nu mai zic de multumirile cantaretei chele... gen "thanks God, I could've never done without your help" - o seara de Oscar, ce sa mai.
icon_smile.gif
Invidios sau nu, dar cu siguranga carcotas, n'aveti decat s'o mai comiteti - eu unul nu mai stau pe aproape. Nu cred ca pot veni vreodata cu o ideie intr-atat de mareata. Nici nu mi-as dori sa fiu capabil de ea. Va doresc o colaborare cat mai fericita tuturor.

P.S.
Ma intreb ce ar face o agentie de publicitate in cazul unei pene de idei. Isi pierde clientii? Sau angajatul isi pierde job-ul?... Bani frumosi, datorii pe masura. Sau se inspira?... I-am auzit pe multi afirmand ca acest forum a fost creat mai degraba pentru acei "terti" de care se vorbeste in regulament. Mi-au dat de gandit.

stef@n
Sus
Trimite mesaj privat
ephamox
IQader Senior

Data inscrierii: 14/05/2004

MesajTrimis: Dum 08 26, 2007 4:42 pm    Titlul subiectului: Felicitari Raspunde cu citat (quote)

Stef@ne, jos palaria!
te admir pt curajul si pt cuvintele "de lauda" adresate celor in cauza.

Sus
Trimite mesaj privat
Publicitate
ephamox
IQader Senior

MesajTrimis: Dum 08 26, 2007 4:55 pm    Titlul subiectului: Aplauze va rog ! Raspunde cu citat (quote)

Care e faza cu "cantareata cu calvitie"?
sa inteleg ca target-ul revistei Tabu sunt femeile chele? sau
faza cu Hitler si Eva, ca Tabu este/va fi citita de dictatori si staff-ul acestora?
aaaaa, m-am prins....
este ca si in cazul firmelor din productie... se concediaza oamenii cu potentiali, in locul lor se aduc cunostintele altora care nu stiu o boaba ca sa nu fie un faliment pe fata; si uite-asa mai dispare o revista ... apare alta.... mai dispare una... apare inca una .... etc

multumesc mult

Sus
Trimite mesaj privat
ephamox
IQader Senior

MesajTrimis: Dum 08 26, 2007 5:00 pm    Titlul subiectului: Parere Raspunde cu citat (quote)

Pt a nu rasplati ideile cu adevarat productive (ce sunt multe) folosite de "terti", mai bine alegeti idei mai putin reusite (putine) si ati reusit sa dati o palma la ceva ce trebuia sa fie o metoda de a promova o revista ce se vrea sa fie deosebita (dar pe cale de disparitie).

cu stima

Sus
Trimite mesaj privat
manika
IQader

Data inscrierii: 05/04/2007

MesajTrimis: Dum 08 26, 2007 8:40 pm    Titlul subiectului: Re: Aplauze va rog ! Raspunde cu citat (quote)

ephamox a scris:
Care e faza cu "cantareata cu calvitie"?
sa inteleg ca target-ul revistei Tabu sunt femeile chele? sau
faza cu Hitler si Eva, ca Tabu este/va fi citita de dictatori si staff-ul acestora?
aaaaa, m-am prins....
este ca si in cazul firmelor din productie... se concediaza oamenii cu potentiali, in locul lor se aduc cunostintele altora care nu stiu o boaba ca sa nu fie un faliment pe fata; si uite-asa mai dispare o revista ... apare alta.... mai dispare una... apare inca una .... etc

multumesc mult

bun, nu vad de ce sa treci de la atacul unei idei la atacul unei persoane, uiti ca aici a fost vorba de un concurs de idei. inca ceva: "cantareata cheala" e numele unei piese de ionescu; asa ca poate ar fi mai bine sa-ti folosesti timpul intr-un mod mai constructiv si sa mai citesti cate ceva in loc sa faci atacuri la persoana, care oricum nu-si au rostul.

p.s. pentru cantareata: imi place si numele si mi-au placut si ideile icon_wink.gif
Sus
Trimite mesaj privat
adypetzu
IQader

Data inscrierii: 05/05/2004

MesajTrimis: Lun 08 27, 2007 1:21 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salutare. Eu sunt un incepator in publicitate. Imi place mult si am zis sa incep de undeva asa ca am inceput de aici. Am citit cam toate ideile si acum o sa imi dau si io cu parerea ca na...Si Ion ca-i si el om nu?...Ideea cataretei nu mi s-a parut cea mai buna dintre cele pe care le-am citit mai ales ca nu era completa din ce am vazut in cerintele pe care le-am citit. Sau revista nu isi respecta propriile cerinte? In fine...Nu pot sa zic ca este o idee rea dar pot sa afirm ca din punctul meu de vedere nu este nici cea mai buna!
Sus
Trimite mesaj privat
Publicitate
movimpact
IQader

Data inscrierii: 20/06/2006

MesajTrimis: Lun 08 27, 2007 9:36 am    Titlul subiectului: net - dumerire Raspunde cu citat (quote)

Trai bun!

Vineri (24 curent) & simbata (25 curent) i-am transmis maestrului de pe cocLAURI (a se citi Waxinte) cite un mesaj privat.
Astazi, luni (27curent), pomenitele mesajele tot mai adasta in dosarul celor in curs de expediere, sau asa ceva...
Putetzi sa-mi spunetzi de ce?
apropodemine
IQader Senior

Data inscrierii: 09/11/2003

MesajTrimis: Lun 08 27, 2007 10:35 am    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

daca sunt in curs de expediere inseamna ca le-a primit, dar inca nu le-a citit.
Sus
Trimite mesaj privat
sorin_axinte
IQader

Data inscrierii: 07/08/2007

MesajTrimis: Mar 08 28, 2007 12:22 pm    Titlul subiectului: Re: net - dumerire Raspunde cu citat (quote)

Salut.

Azi le-am citit, am si raspuns.

spor tuturor.

movimpact a scris:
Trai bun!

Vineri (24 curent) & simbata (25 curent) i-am transmis maestrului de pe cocLAURI (a se citi Waxinte) cite un mesaj privat.
Astazi, luni (27curent), pomenitele mesajele tot mai adasta in dosarul celor in curs de expediere, sau asa ceva...
Putetzi sa-mi spunetzi de ce?
Sus
Trimite mesaj privat
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Discutii despre publicitate IQads.ro -> ADidea
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... 23, 24, 25, 26  Urmatoare
Pagina 24 din 26